Подръжка на кожен салон?!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i E39
Подръжка на кожен салон?!
Здравейте колеги!
От скоро съм собственик на един "красавец" Е39 с кожен салон, за мен това автомобилче си е сбъдната детска мечта и ми се ще да се грижа за него подобаващо. Та в този ред на мисли ме интересува как, с какво и колко често да третирам кожата? Кожата е черна и е много запазена, на задните седалки счкаш никога не е сядано но незнам с какво да мажа кожата. Видях че има тема за подръжка на кожа с вентилация, но не и на кожата по принцип. Надявам се, че не е неуместна темата и се извинявам на модераторите предвариелно, но съм нов и много ентусиазиран собственик на BMW! Моля колегите, които от дълго време имат опит в подръжката на кожени тапицерии да дадат съвети и препоръки. Притесняват ме горещините, а не винаги има сянка или гараж, а кожата доколкото знам изсъхва и може да се нацепи!
Благодаря предварително!
От скоро съм собственик на един "красавец" Е39 с кожен салон, за мен това автомобилче си е сбъдната детска мечта и ми се ще да се грижа за него подобаващо. Та в този ред на мисли ме интересува как, с какво и колко често да третирам кожата? Кожата е черна и е много запазена, на задните седалки счкаш никога не е сядано но незнам с какво да мажа кожата. Видях че има тема за подръжка на кожа с вентилация, но не и на кожата по принцип. Надявам се, че не е неуместна темата и се извинявам на модераторите предвариелно, но съм нов и много ентусиазиран собственик на BMW! Моля колегите, които от дълго време имат опит в подръжката на кожени тапицерии да дадат съвети и препоръки. Притесняват ме горещините, а не винаги има сянка или гараж, а кожата доколкото знам изсъхва и може да се нацепи!
Благодаря предварително!
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Re: Подръжка на кожен салон?!
Когато карах автомобили с кожени салони винаги използвах "Sonax" с витамин Е предпазва от UV лъчи и омекотява кожата.
- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колега, но колко често третираше кожата?!
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Колега моя опит..винаги съм си подържал кожите(независимо дали яке,обувки или салона)
1.Балсам от пчелно мляко на "Bata",който е за почистване на и запазва кожата.
2.За блясък и гланц "Salamander"-то е пак едно,като крем-кожата в колата става като парзалка
Колега и 2те неща няма,как да сбъркаш,отиваш в магазин на "Bata"и"Salamander"и питаш за 2та крема..Аз лично съм много довелен.И двете фирма са премиум марки за кожи,малко са скъпи тия кремчета,но аз вече 3та година и якета и в колата и скоро няма ми се наложи да купя..не свършват бързо.Пробвай няма да сбъркаш
1.Балсам от пчелно мляко на "Bata",който е за почистване на и запазва кожата.
2.За блясък и гланц "Salamander"-то е пак едно,като крем-кожата в колата става като парзалка

Колега и 2те неща няма,как да сбъркаш,отиваш в магазин на "Bata"и"Salamander"и питаш за 2та крема..Аз лично съм много довелен.И двете фирма са премиум марки за кожи,малко са скъпи тия кремчета,но аз вече 3та година и якета и в колата и скоро няма ми се наложи да купя..не свършват бързо.Пробвай няма да сбъркаш

- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Ето тема ,където се дискутира подръжка на кожените салони
viewtopic.php?f=10&t=78477
Иначе и аз съм за Сонакса ,от многото пробвани продукти ,се представя най добре за мен като резултат. В вкъщи ползваме това

и на дивана има страхотен ефект , но в колата неможах да остана доволен от него.Може би слънцето изсушава салона много бързо и се губи ефекта ,който се получава в вкъщи.
Отскоро ползвам и крем "Нивея" синете метални кутийки
.Четох ,че се справял и добре и пробвах и ...наистина има ефект.Само,че технологията е малко по различна.Намазваш си дланите с крема и почваш да го разнасяш по седалката буквално като масаж
докато попие в кожата.Така навсякъде особенно по ръбове и згъвки,много е изморително но ефекта си заслужава.Получи се такава мекота на салона дето с никой препарат неможах да постигна.
viewtopic.php?f=10&t=78477
Иначе и аз съм за Сонакса ,от многото пробвани продукти ,се представя най добре за мен като резултат. В вкъщи ползваме това

и на дивана има страхотен ефект , но в колата неможах да остана доволен от него.Може би слънцето изсушава салона много бързо и се губи ефекта ,който се получава в вкъщи.
Отскоро ползвам и крем "Нивея" синете метални кутийки

- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря Ви на всички, аз ползвам за момента Ердала от снимката и не ми харесва въобще!
Добре препарати много, но колко често си мажете салоните?
- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
Ми когато прецениш бе колега ,когато има нужда.
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
mpp82 написа:Когато карах автомобили с кожени салони винаги използвах "Sonax" с витамин Е предпазва от UV лъчи и омекотява кожата.
Аз също го ползвам и съм доволен.

Обаче, ако искаш да не правиш компромиси в дилърите има специален оригинален препарат на БМВ за кожа. 50 лв. е комплекта, но е уникален.
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
ivaylo_shack написа:Благодаря Ви на всички, аз ползвам за момента Ердала от снимката и не ми харесва въобще!
Колега,аз го почиствам и мажа всеки пат,малко съм вманиячен..

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
А дали има някои препарат за кожа, в които Да има парфюм .. ?
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Здравей колега ,аз ползвам на БМВ продуктите за кожа и сам много доволен.Вече цените са много разумни ,мисля че всеки може да си го позволи 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
i4koo написа:Здравей колега ,аз ползвам на БМВ продуктите за кожа и сам много доволен.Вече цените са много разумни ,мисля че всеки може да си го позволи
Какъв е партидния номер?
- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
Заинтригува ме препарата на БМВ за кожи, от каде може да се закупи! А относно манията и аз съм меко казано вманиячен, колата я имам от грубо казано 20 дни, и не ми е първата, но ми е първото БМВ, и вече стана причина гаджето да ревнува заради неч
ама съм си такъв 

аз моя к-т го купих от Дару Кар 47 лв почистващ спрей и "подхранващ гел"
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
+1 sonax
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner