Края на една прекрасна 34ка

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Re: Края на една прекрасна 34ка

Мнение от kirililiev » 05 Юли 2010, 8:11

BULL3T написа:
_65536_kb_sec_ написа:Стефане мисля че е време за купуване на шперосана едролитражка...
иначе ламарини се купуват...

И тва е верно може би ако беше със щпер нямаше да стане така... :|

се тая е,камшика не идва от колата,идва от шофьора,и 8 шпера да сложеш пак няма гаранция.кара се със съобразена скорост.човек се учи от грешките си,и затова е хубаво да потренира на някой полигон,на мокро ,на сухо,за да няма изненади с уж стабилната на пръв поглед кола.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 05 Юли 2010, 8:25

PIONEER написа:Смятай какви работи.Единия карал със 150км/ч и се спасил благодарение на гумите си,друг щом е на магистрала и трябва да се кара със 130,защото е МАГИСТРАЛА,трети оправя ситуацията със шпер...Изумен съм.Това щеше да се предотврати с подходяща скорост.По тая логика зимата пак със 130км/ч трябва да си перкаме.Нямат значение метеорологичните условия->магистрала е,130км/ч е разрешението,с толкова ще караме,точка.Абсолютно повърхностно разсъждавате мнозина и се основавате на размери на гумите,марка,шарка и т.н.А уж сте отракани шофьори,а не имате едно на ум при такива условия.И не е сефте тая работа.Цялата ни държава е в дупки.Не се изненадвам като виждам,че магистралите имат дефекти-made in BG.А и лично за себе си съм се убедил,че е34ката много притъпява усещането при движение и винаги като има сняг,вода,завои и т.н. си имам едно на ум и се презастраховам с по-спокойно каране,защото ми е играла к**ва да тръгне да изправя завоя или да мята гъза дори с подходящи гуми според сезона.
Хубаво е,че няма жертви тая катастрофа.Ама се посъвземете и проумейте,че не е срамно да си караш по-леко с 90-100км/ч ама по тоя начин да си си осигурил някакъв контрол над внезапни кофти ситуации.В крайна сметка от бързане виждате до къде се стига понякога...
Ходи запали една свещ,че сте живи и здрави и си извлечи поука и опит ;)

Колега, не можеш да го обвиняваш, че е карал с 130. Той си знае с колко е карал наистина, ама 130 скорост ли е за 1.5т лимузина...на магистрала!
Наскоро четох пост на някой колега тук, че е абсурдно да има локви на една магистрала-това е цялата беля :shock:
Bullet, щом с мацката сте добре...
П.П. На ръждивия събор ли отивахте?
rwd фен

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i m52

Мнение от niki0007 » 05 Юли 2010, 9:08

колега на всеки може да се случи,дай боже на нико му най важното е че сте живи и здрави
Последна промяна niki0007 на 05 Юли 2010, 9:17, променена общо 2 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 05 Юли 2010, 9:10

Нено, правилно е това че на една магистрала е тотален абсурд да има лодви, гледал съм филми как се правят магистрали - ми то всичко е изчислено - от ъгъла на виражите на завойте, до каква температура средно ще се загрява асфалта => че се изчисляват фугите така че да няма неравности. За локви и дума не може да става защото просто водата се оттича на момента...
Ха сега кажете къде сме тръгнали ние да караме със 130 като дори магистрала нямаме, вчера на тръни съм се прибирал по тази "магистрала" както и преди нея, където си имаше буквално рекички от около 1-2см вода.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 05 Юли 2010, 10:13

По миналата година на магистрала хемус (със форд мондео 1995) ми се строши заден десен носач но не от изгниване а след влизане в една голяма бабуна ...Имах чувството че карам по вълни...Иначе магистралата е супер за камиони и друга тежка техника но и дума да не става за коли някакви си е гавра да се нарича първокласен път .....
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 05 Юли 2010, 12:45

Добре че не сте се чалосали на накой виадукт,че от там надолу е много метри!
Жалко,много жалко ... Много им вярваме на тез коли,ама понякога става една беля ... При аквапланинг само съединител и волан са ми казвали!
Прав си за Vredestein-a! Няма друга такава гума за мокро ...
И все пак на мокро и то с такива гуми на се кара така!
Няма да ти трия повече на главата!
На тази магистрала има 2-3 участука на коитп може да се кара със повече от 130 ... На другите трябва да позиционираш колата по определен начин за да не стане някой сакатлък!
Да внимаваш повече!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 05 Юли 2010, 15:23

Turbo_Ted написа:благодари на Бог

...да, ако има такъв :kuku:
Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 520i

Мнение от Diavollo » 05 Юли 2010, 16:50

Колега, радвай се че сте живи и здрави (ти и приятелката ти). За да нямаш повече подобни изживявания с тази кола на хлъзгав път - винаги бавничко, щото белята става за секунди (както надявам се вече знаеш) и нито гуми, нито шперове - нощо не може да те спаси.

Неведнъж съм карал на предела - много адреналин, голям кеф, но като ти се случи нещо подобно (недай божеи по-лошо) си казваш - струваше ли си? Всеки трябва да си отговори, но при мен отговорът е единствен - НЕ!
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 05 Юли 2010, 17:50

Колега, радвам се, че сте оцеляли! Жалко за колата, била е изпъната. Много глупости се изписаха, недей да се обвиняваш, може да се случи на всеки.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 05 Юли 2010, 18:31

За колата няма да говоря, на всеки може да се случи такова нещо. Жив и здрав да си, живота е пред теб, ще си направиш друга

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 05 Юли 2010, 18:44

На мен ми е много интересно как така са написали акт за оградата... а кой трябва да им напише акт на тях за необезопасен участък... кой трябва да бъде премахнат от поста си или наказан административно за неизпълнение на служебните си задължения... а уж сме в ЕС... колегите по-горе са прави, че в БГ няма магистрали... ама иначе "закони" има - и глоби също... да не говорим колко народ е заплатил с живота си за недоразуменията на управниците (не говоря за безразсъдно каране на ръба, а за хора правещи път и на мравка...). Плащаме си винетките, данъците, акциз на горивото, ремонти на колите си и т.н.... спонсорираме чисто новите седмици на властимащите, а какво получаваме в замяна... :no: :ranting:
Лично аз в хубав дъждец по Тракия с Пежо Партнер си карах със ~130км/ч (макс 140 да е било)... колата си се държеше доста добре, никакви проблеми... съвсем леки локвички след Пловдив посока София (на лошия асфалт), но не помръдваше и "най-неочаквано" малко преди Ихтиман невероятен аквапланинг - скоростта за секунда падна с 40-50км - добре, че влязоха и двете гуми, а и бяха доста тесни... от тогава винаги с една идея напред... а конкретно с лимузината при скорост около 70км/ч не на магистрала на 5-та преминавайки през "рекичка" на пътя по време на изкачване развъртя оборотомера... добре, че и не тръгна настрани... отводнителни системи имало на пътя :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Жив и здрав да си колега, и ти и жена ти... и новата бавария пожелавам от чужбина да си я вземеш и само там да я караш... тук просто няма смисъл!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 05 Юли 2010, 20:41

Колеги, аз мисля, че актът за щетите по магистралата е нещо нормално. Но също нормално е от другата страна да има и заведено от водача дело за неподдържаната магистрала. Иначе 130 не е висока скорост за магистрала, знаем, че има магистрали, на които няма такова ограничение и спокойно хората си карат и на дъжд без риск. Ясно е, че няма гума, която да се гмурне към асфалта на дъното на дълбока локва :mhihi: При "достатъчно" висока скорост и "достатъчно" дълбока локва вече няма значение с каква гума си- водата няма да се свие, а няма и време да се измести- остава си там..тва го казвам щото колегата каза, че е било бая локва.
На всеки се случва да пострада от некачествен път, важното е щетите да са само по колата.
Но понякога трябва да сме малко по наперени и повече да си търсим правата отколкото да се обвиняваме за "неразумните" 130 по магистралата. Тия пътища трябва да са направени и за стари хора и за жени и за начинаещи шофьори и дори, ако щете, за невнимателните шофьори, а не само за хора дето всеки ден минават и знаят пътя с всичките му дупки и косури. Тряа да се водят дела.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 05 Юли 2010, 21:20

Djelebov написа:... Тряа да се водят дела.

Думичката "трябва" е проблемът на България.
Ако в изречението, което съм цитирал липсваха "Тряа да" нещата нямаше да са такива...

Поздрави,
Д
Изображение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 05 Юли 2010, 22:20

Добре, че се е разминало лошото и сте се отървали с драскотини и уплаха. За колата нищо няма да кажа, щото ме е яд, ама като стане белята, после лесно се говори.
Имах подобна случка преди няколко години, когато беше затворена Хемус заради обилни дъждове и заливане на пътното платно- аз минах оттам малко преди това. Точно срещу Шел, посока Варна. Та карам си аз с някъде около 150 и гледам от насрещните ленти че ми светят. Викам си тия какво са се разсветили и изведнъж през цялото платно река :shock: Спирачки малко преди водата и съм влязъл с около 120-130. Вдигна се голям облак вода, но колата не помръдна да се носи и някак си ми се размина. Не помня точно, ама май пуснах навреме инстинктивно спирачката и това ме спаси.
Не знам дали мястото е същото, но е много коварно и при лек дъжд. Важното е, пак казвам, че няма сериозно пострадали хора. Коли бол.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 05 Юли 2010, 22:45

точно на тая рекичка която се образува там кажи речи при всеки дъжд са се омятали няколко десетки хора ,аз лично знам за поне 5-6 катастрофи със смъртен случай вкл. и един с чисто нова Ц-класичка преди година някъде ,и не го ремонтират ... :banghead:

ПредишнаСледваща

Назад към E34