Колко е фи-то на генерацията на ТДС?
Модератор: Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Колко е фи-то на генерацията на ТДС?
Интересува ме колко е стандартното 50 или 57мм. Колко ще е подходящо да се повиши фи-то? Ако е 50мм -> 57мм или ако е 57мм -> 63.5мм. За накрая мисля да се сложи ей това...
http://carshop.bg/Universalno-sportno-gyrne-1 Някой дали има впечатления от това гърне?
Кое е по-добре с коленца ли да се прави или на тръбо-огъвач (аз съм за второто).
Някаква ориентировъчна цена за подобна процедура?
http://carshop.bg/Universalno-sportno-gyrne-1 Някой дали има впечатления от това гърне?
Кое е по-добре с коленца ли да се прави или на тръбо-огъвач (аз съм за второто).
Някаква ориентировъчна цена за подобна процедура?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Re: Колко е фи-то на генерацията на ТДС?
По хубаво и добро от тиха кола от към генерация няма, ма ти си знаеш. Иначе 20 кинта и ти го слагам с тело-подавача, може и елтро-женчето, ма са измъча, в крайна сметка с квото дойде под ръка 

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Това гърне не е нищо повече от правя тръба обвита с кожух,и ще бучи и то сериозно.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Правилно го насочи за тенекето, че няма да ме послуша ако го бях рекъл първи, и тоя лъскав боклук да си го търкалят спортистите
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Забелязахте ли случайно, че кенефа е ТДС, и че искам да увелича фи-то на самата изпускателна система. Моля погледнете пак първия пост. И не няма да бучи с това гърне, по скоро ще е малко като трактор. И права тръба да оставя пак няма да бучи кой знае колко 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
Zubcho написа:Забелязахте ли случайно, че кенефа е ТДС, и че искам да увелича фи-то на самата изпускателна система. Моля погледнете пак първия пост. И не няма да бучи с това гърне, по скоро ще е малко като трактор. И права тръба да оставя пак няма да бучи кой знае колко
Не съм много грамотен технически, ама веднъж колата ми беше на подемник и измерих с шублер вътрешния диаметър на тръбата, която излиза от крайното гърне и беше 60мм
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Такова нещо съм "слушал" на е36 1.8IS, ама мисля бе малко по-евтино...
Отвън бе наистина тих трактор - ако искаш между блоковете да ехти - може... това, което не ми се понрави бе, че вътре в купето бе отвратително... непрекъснато грачене... усилваш музиката, но то не чезне... навикваш при разговор... вярно, че след 10-20км по магистралата вече не ми правеше впечатление, но прага на слуха се бе покачил значително... и повече не се качих в тази кола
едно момче си бе махнало абсолютно всички гърнета - права тръба от колекторите до бронята... на същия двигател... е това нещо вече бе неописуемо... само, който го е чувал знае каква гавра с населението е 
Отвън бе наистина тих трактор - ако искаш между блоковете да ехти - може... това, което не ми се понрави бе, че вътре в купето бе отвратително... непрекъснато грачене... усилваш музиката, но то не чезне... навикваш при разговор... вярно, че след 10-20км по магистралата вече не ми правеше впечатление, но прага на слуха се бе покачил значително... и повече не се качих в тази кола

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
да бучи не,това е дизел все пак не забравяйте,аз на мойта 524ка и бях откачил тръбите от катализатора и го запалих работи все едно е 300коня,ама все едно няма го това бубутене като при бензина
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- Нено Б.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06
Колега, защо искаш да увеличаваш сечението на генерацията? Ако търсиш пърформанс, само с крайно гърне няма да стане. Дори от колектора до отзад да пуснеш права тръба, няма да усетиш ефект(или ще е минимален,граничещ с психологически)...понеже колекторът остава стоков.
Имал съм 2.0(c20ne) с права тръба и е страшна дандания...вибрации също. Особено извънградско-буууууууу...като пуснеш газта-вжзззжжж. Ама тогава се кефих, сега убий ме-не.
Както и да е-въпросното гърне единствено ще ти разбучи колата. По наблюдения от други двг шестаци, генерацията ти сток би трябвало да е 55мм+
Имал съм 2.0(c20ne) с права тръба и е страшна дандания...вибрации също. Особено извънградско-буууууууу...като пуснеш газта-вжзззжжж. Ама тогава се кефих, сега убий ме-не.
Както и да е-въпросното гърне единствено ще ти разбучи колата. По наблюдения от други двг шестаци, генерацията ти сток би трябвало да е 55мм+
rwd фен
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Просто не ми се занимава да се вра под колата, но явно ще се наложи. Изгорелите газовете излизат директно след турбото. Т.е. така ще излизат по-бързо при по-голямо сечение. Това е целта на упражнението. Ако скоро никой не даде инфо ще я кача на подемник или на канал и ще премеря с шублер.
Поздрави
Поздрави
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Като сте подхванали темата..На какво се дължи гърленние звук след 3 000 оборота на М50В25 ванос...Така е по дефолт или има нещо здухано.Всичко по изпусквателната е оригинално.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
BABHOMED написа:Като сте подхванали темата..На какво се дължи гърленние звук след 3 000 оборота на М50В25 ванос...Така е по дефолт или има нещо здухано.Всичко по изпусквателната е оригинално.
Какво пьк намери общо с изпускатела на ТДС ?Вьрви си прегледаи колата да не издиша някьде.
По темата ,на е39 и Омега Б (тдс) ауспусите са на Ф 60.За е34 незнам ,но едва ли е различно.
При повишаване на размера и изправяне на пьтищата мотора ще се чисти и чувства по добре.
Ако не беше така ,нямаше на спортните дизели да слагат генерации.
Виждал сьм и селекционен(разплетен )колектор и на турбо дизел.
А от ТДС-а не очакваи тьтени и брамчене ,всички ТД мотори не са шумни ,все пак големия огИн минава през турбината и се заглушава.

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
presko79 написа: Какво пьк намери общо с изпускатела на ТДС ?Вьрви си прегледаи колата да не издиша някьде.
По темата ,на е39 и Омега Б (тдс) ауспусите са на Ф 60.За е34 незнам ,но едва ли е различно.
При повишаване на размера и изправяне на пьтищата мотора ще се чисти и чувства по добре.
Ако не беше така ,нямаше на спортните дизели да слагат генерации.
Виждал сьм и селекционен(разплетен )колектор и на турбо дизел.
А от ТДС-а не очакваи тьтени и брамчене ,всички ТД мотори не са шумни ,все пак големия огИн минава през турбината и се заглушава.
на прав пьт си
Добре да предположим, че фи-то е 60 стандартно. Колко може да се повиши без да е твърде много. 63.5 или 70 (мисля, че това са стандартите за ауспусни тръби)
ПП Мисля да ида и да ми свършат работа в Крафт в Дружба. Някакви отзиви за хората там? Ще свършат ли работа? Някой ако е правил подобни интервенции може ли да даде ориентировъчна цена? Мисля да е цяла тръба и само да я нагънат където и колкото трябва до крайното гърне, с минимални чупки.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Там не ги знам, ама на едно място са доста добри цените, т.е. където си вземам тръби. Като за твойте изисквания за тръба около 30 лв. те уреждат гаранция, даже са много. Ама като нямам огъвачка, не че е сложно да я направя, ама ми трябва време и ресурс. Другия вариянт е с флекса да се порязва малко тръбата и заварка с "телта", за по-тънко това мога да предложа, но да не ям хляба на майсторите и разбирачите. Поздрави.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
В крафт сме правели по поръчка и работят леко скъпо но последния път правеха титаниеви изпускватели..За изработката са отлични и дума неможе да става .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2