Проблем с климатика на колата

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520I E39

Проблем с климатика на колата

Мнение от JEITY » 04 Юли 2010, 0:35

имам бмв е39 модел 1996 520и След като пусна климатроника на колата-започва да мирише кофти и след време се оправя от какво е това-всички възможни филтри съм ги сменил :(,да не са някакви филтри ан климатроника и къд е се намират те как се сменят?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 520 i 97

Re: Проблем с климатика на колата

Мнение от jordao75 » 05 Юли 2010, 10:53

От конденза с времето се образуват гъбички.Продават се антибактериални спрейчета с които можеш да третираш въздуховодите.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 05 Юли 2010, 11:08

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=35834
тук става дума къде и как се използват тия спрейчета
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 05 Юли 2010, 11:11

И след като си проверил, дали ти изтича от дренажа, отдолу влагата, и си ползвал препарата, и си премахнал миризмата, винаги когато си ползвал АС после оставяй 3-5 мин само на засилен вентилатор да подсушава влагата. Прави го винаги това подсушаване когато няма да ползваш колата повече от час, и си карал на АС! То това подсушаване е задължително и за домашните клими, че и те се вмирисват на крачка :mhihi:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 05 Юли 2010, 11:53

Много се радван,че колегата е пуснал тема,защото от сабота и аз мислех да пускам подобна.Случая при мен е следния,изчел сам всичко по повод спрея и днес мисля да ходя да го взима...но онзи ден валя дъжд и се запоти стъклото и пуснах да го уздуха,не климатика,а на джама и колеги една миризма на аспирин или някакво страшно лекарство,свят ми се зави,главаат ме заболя(пусках климатика,топло студено-се мирише) :kuku: Скоро сменях антифриза,няма филтър в колата,който да не е сменен,но нормално ли вентилацията да мирише така :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 05 Юли 2010, 12:05

Nikolay86 написа:Много се радван,че колегата е пуснал тема,защото от сабота и аз мислех да пускам подобна.Случая при мен е следния,изчел сам всичко по повод спрея и днес мисля да ходя да го взима...но онзи ден валя дъжд и се запоти стъклото и пуснах да го уздуха,не климатика,а на джама и колеги една миризма на аспирин или някакво страшно лекарство,свят ми се зави,главаат ме заболя(пусках климатика,топло студено-се мирише) :kuku: Скоро сменях антифриза,няма филтър в колата,който да не е сменен,но нормално ли вентилацията да мирише така :dunno:

от влагата на АС не мирише така, мирише на спарени обувки :mrgreen: провери си за антифриз или фреон теч, или ти пригаря нещо във вентилаторчето. антифриза е отровен при поглъщане, както и парите му и ако имаш теч би трябвало да прави конденз на предното стъкло от вътре.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 05 Юли 2010, 12:26

Колега аз преди месец сменях 2та маркуча,който влизат в купето 1ня беше пробит и капеше антифриз, 2та смених и антифриза по-системата.Пак да има теч,ще огледам.. :dunno: А за кондеса,като че ли имам на предния джам,като пусна,независимо дали климатик или парно предното стъкло се запотява за момент и после го издухва.ма онзи ден такава смрад изкара,все едно сам набудал вътре 5 пакечета аспирин :mhihi: Какво,ще ме посъветваш?(сигурно нещо пак зле за джоба :mhihi: )

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 05 Юли 2010, 13:17

JEITY написа:имам бмв е39 модел 1996 520и След като пусна климатроника на колата-започва да мирише кофти и след време се оправя от какво е това-всички възможни филтри съм ги сменил :(,да не са някакви филтри ан климатроника и къд е се намират те как се сменят?

Колега има 2 филтъра и на купето/климатроника/. Трябва и тях да смениш. Сложи си такива с активен въглен!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520I E39

Мнение от JEITY » 05 Юли 2010, 15:31

мм колега къде се намират тези филтри-в едни черни кутии ли? акос а те съм гис менил с чисто нови и пак си мирише :(. Срей ще опитам и ще видя какво ще стане :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 05 Юли 2010, 17:03

JEITY написа:мм колега къде се намират тези филтри-в едни черни кутии ли? акос а те съм гис менил с чисто нови и пак си мирише :(. Срей ще опитам и ще видя какво ще стане :(

:yes: Това са филтрите,добре да са с активен въглен..

Назад към E39