Проблем с климатика на колата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с климатика на колата
имам бмв е39 модел 1996 520и След като пусна климатроника на колата-започва да мирише кофти и след време се оправя от какво е това-всички възможни филтри съм ги сменил
,да не са някакви филтри ан климатроника и къд е се намират те как се сменят?

- jordao75
- младши ентусиаст
-
- Кара: 520 i 97
Re: Проблем с климатика на колата
От конденза с времето се образуват гъбички.Продават се антибактериални спрейчета с които можеш да третираш въздуховодите.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=35834
тук става дума къде и как се използват тия спрейчета
тук става дума къде и как се използват тия спрейчета
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
И след като си проверил, дали ти изтича от дренажа, отдолу влагата, и си ползвал препарата, и си премахнал миризмата, винаги когато си ползвал АС после оставяй 3-5 мин само на засилен вентилатор да подсушава влагата. Прави го винаги това подсушаване когато няма да ползваш колата повече от час, и си карал на АС! То това подсушаване е задължително и за домашните клими, че и те се вмирисват на крачка 

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Много се радван,че колегата е пуснал тема,защото от сабота и аз мислех да пускам подобна.Случая при мен е следния,изчел сам всичко по повод спрея и днес мисля да ходя да го взима...но онзи ден валя дъжд и се запоти стъклото и пуснах да го уздуха,не климатика,а на джама и колеги една миризма на аспирин или някакво страшно лекарство,свят ми се зави,главаат ме заболя(пусках климатика,топло студено-се мирише)
Скоро сменях антифриза,няма филтър в колата,който да не е сменен,но нормално ли вентилацията да мирише така 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Nikolay86 написа:Много се радван,че колегата е пуснал тема,защото от сабота и аз мислех да пускам подобна.Случая при мен е следния,изчел сам всичко по повод спрея и днес мисля да ходя да го взима...но онзи ден валя дъжд и се запоти стъклото и пуснах да го уздуха,не климатика,а на джама и колеги една миризма на аспирин или някакво страшно лекарство,свят ми се зави,главаат ме заболя(пусках климатика,топло студено-се мирише)Скоро сменях антифриза,няма филтър в колата,който да не е сменен,но нормално ли вентилацията да мирише така
от влагата на АС не мирише така, мирише на спарени обувки

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Колега аз преди месец сменях 2та маркуча,който влизат в купето 1ня беше пробит и капеше антифриз, 2та смених и антифриза по-системата.Пак да има теч,ще огледам..
А за кондеса,като че ли имам на предния джам,като пусна,независимо дали климатик или парно предното стъкло се запотява за момент и после го издухва.ма онзи ден такава смрад изкара,все едно сам набудал вътре 5 пакечета аспирин
Какво,ще ме посъветваш?(сигурно нещо пак зле за джоба
)

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
JEITY написа:имам бмв е39 модел 1996 520и След като пусна климатроника на колата-започва да мирише кофти и след време се оправя от какво е това-всички възможни филтри съм ги сменил,да не са някакви филтри ан климатроника и къд е се намират те как се сменят?
Колега има 2 филтъра и на купето/климатроника/. Трябва и тях да смениш. Сложи си такива с активен въглен!

мм колега къде се намират тези филтри-в едни черни кутии ли? акос а те съм гис менил с чисто нови и пак си мирише
. Срей ще опитам и ще видя какво ще стане 

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
JEITY написа:мм колега къде се намират тези филтри-в едни черни кутии ли? акос а те съм гис менил с чисто нови и пак си мирише. Срей ще опитам и ще видя какво ще стане

10 мнения
• Страница 1 от 1