Края на една прекрасна 34ка
Модератор: Технически модератори
67 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Края на една прекрасна 34ка
В петък на път за съборя, на магистрала хемус, попаднах в локва със 130 км/ч и се получи аквапланинг излетях от магистралата в една поляна,в следствие на което стана ето това :

By stefoto101 at 2010-07-02

А колата беше това в оригиналния си вид:

By stefoto101 at 2010-05-19
От снимките не се вижда но е тоталка,колонката е изкривена,долния носач е откъснал част от купето и отазад е криво купето.
Големите джанти ме спасиха да не се преобърна през таван! Ако бях в някаква друга кола сигурно щяхте да ме гледате в новините. Няма толкова здрав модел автомобил. Почивай в мир.
п.п. двигателя е непокътнат за благодарение.

А колата беше това в оригиналния си вид:

By stefoto101 at 2010-05-19
От снимките не се вижда но е тоталка,колонката е изкривена,долния носач е откъснал част от купето и отазад е криво купето.
Големите джанти ме спасиха да не се преобърна през таван! Ако бях в някаква друга кола сигурно щяхте да ме гледате в новините. Няма толкова здрав модел автомобил. Почивай в мир.
п.п. двигателя е непокътнат за благодарение.

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
Re: Края на една прекрасна 34ка
Жалко колега
Хубавото е че ти си добре а колата не я мисли, по-хубава да си купиш

Хубавото е че ти си добре а колата не я мисли, по-хубава да си купиш
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
надявам се си си взел поука за карането на мокро ,особено с поизносени гуми и 100 е много
- BULL3T
- ентусиаст
-
Alexi написа:надявам се си си взел поука за карането на мокро ,особено с поизносени гуми и 100 е много
Колега,проблема идваше от магистралата. Това че аз карах със 130 е нормално,нали все пак е магистрала. Просто както си карах изведнъж изкочи бабунка и скочих в огромна локва! Извинявай ама това магистрала ли е? Аз си знам че не трябва да патувам от там,ама кво да прайш. Както и да е...

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Жалко за колата колега,важното е ,че си останал жив и здрав,има евтини Е34-ки ,на които да прехвърлиш твоята.
Колко са по-широки гумите,толкова по-лесно влизаш в аквапланинг.130 наистина не е скорост за Е34 но трябва да си със зимни гуми за да не стават подобни простотии-няма по-добра от зимната гума срещу аквапланинг,вярно износва се по-бързо,колата е по-шумна,но сигурноста преди всичко.Спомням си как преди много години от пред бях с нови летни за по-комфортно возене,отзад с нови зимни за по-голяма стабилност в завоите и спускам с 150 към един мост и там в началото му егати локвата-момента ,в който влязох с предните и колата се вдигна,но после зимните я залепиха -от тогава при сериозно каране винаги с 4 зимни.
- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
Ееее....... грозна работа колега,знам как се чувстваш но майната и на колата,важното е че вие сте добре! 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
това е глупост колега .. зимните гуми при висока темп на асфалта направо се мажат ,нямат добро сцепление същото важи и на мокро повечето зимни са зле на мокро погледай малко тестове в нета .. истината е че гумите трябва да са нови а много народ карат с гуми втора употреба с малко грайфер и поопечени вече ...
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Колега наситина е ужастно това ..От доста време гледам на профилата ти тази кола и се възхищавах колко е изпъната...Важно е че ти си добре със тази скорост коя друга би те спасил ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Жалко за лачената бабичка колега. Но по важното е че сега можеш да пишеш тук.
Както каза колегата по-горе прехвърляш на някое купе твойте екстри и другият път едно на ум за наща "магистрала"
Както каза колегата по-горе прехвърляш на някое купе твойте екстри и другият път едно на ум за наща "магистрала"

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
R.I.P.
години наред си правим колите кукли а лошото става за секунди
.В българия няма нормални пътища
,трябва да го знаем и да внимаваме много.Все пак се радвай че си добре пък ако ти се занимава ще намериш читаво купе за прехвърляне.

- BULL3T
- ентусиаст
-
Това ми е втората е34ка,по старо правило карам с чисто нови гуми винаги,но този път не ми достигнаха парите за нови гуми отзад,съответно купих 2ра ръка 265/35/18 отзад.Предните гуми са ми перфектни не съм си мислел че файърстоун е толкова добра марка гума,отзад съм мишелин пилот спорт с 6мм грайфер и дот от 2006 година. Но явно широката гума е преебала нещата.
това за зимните гуми не е вярно,винаги трябва да се кара с нова водна шарка гума. Най-добрата гума срещу аквапланинг е Ведерщайн който каквото да ми говори!!! Знам че е така.
Иначе аз купе си имам от страта ми е34ка тъкмо и махнах двигателя и я бях приготвил за дрифт,ама явно ще и сложа тоя двг и ще си я карам за евридейка нея. Яд ме е за колата,аз знаех че нямаше нищо да ми има защото тази кола е аадски здрава и много трудно можеш да умреш в такава кола при такъв удар.
но ви казвам пак,ако не бях с ниски гуми и големи джанти щях да се преобърна защото със 130 да летиш с вратите напред за висока гума,това значи преобръщане.
направих още една грешка че следкато се успокойх че съм минал аквапланинга пуснах газта а се оказа че не съм го минал тогава стана камшичен удар колата се извъртя и вече беше неспасяемо.
Най-важното е че моето момиче е добре и нищо и няма,аз само с разни драскотини от стъкла се разминах.
това за зимните гуми не е вярно,винаги трябва да се кара с нова водна шарка гума. Най-добрата гума срещу аквапланинг е Ведерщайн който каквото да ми говори!!! Знам че е така.
Иначе аз купе си имам от страта ми е34ка тъкмо и махнах двигателя и я бях приготвил за дрифт,ама явно ще и сложа тоя двг и ще си я карам за евридейка нея. Яд ме е за колата,аз знаех че нямаше нищо да ми има защото тази кола е аадски здрава и много трудно можеш да умреш в такава кола при такъв удар.
но ви казвам пак,ако не бях с ниски гуми и големи джанти щях да се преобърна защото със 130 да летиш с вратите напред за висока гума,това значи преобръщане.
направих още една грешка че следкато се успокойх че съм минал аквапланинга пуснах газта а се оказа че не съм го минал тогава стана камшичен удар колата се извъртя и вече беше неспасяемо.
Най-важното е че моето момиче е добре и нищо и няма,аз само с разни драскотини от стъкла се разминах.

- BULL3T
- ентусиаст
-
MaxMeyer написа:R.I.P.години наред си правим колите кукли а лошото става за секунди
.В българия няма нормални пътища
,трябва да го знаем и да внимаваме много.Все пак се радвай че си добре пък ако ти се занимава ще намериш читаво купе за прехвърляне.
иначе си абсолютно прав колега,толкова търсим части и се трудим по колите си,а то за нула време всичко отива по дяволите.

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Колега жалко за колата, била е много слънчева, но важното е, че няма други поражения и вие сте добре! Направо добре си изглежда колата за това което си описал.
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Съжалявам Булит
Важното е,че сте добре-от две коли ше сглобиш една
Жалко че не стигна за където беше тръгнал 

- BULL3T
- ентусиаст
-
BENZINO VN написа:Съжалявам БулитВажното е,че сте добре-от две коли ше сглобиш една
Жалко че не стигна за където беше тръгнал
И мен ме е яд колега,толкова исках да дойда на събора.
НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ СЕ ПОЯВИХА КУКИ И МИ ПИСАХА АКТ И ПОСЛЕ СИ ЗАПАЛИХА!
викат ми: ИЗвинявай ама трябва да ти пишем акт щото си счупил оградата,ако не я беше счупил щяхме да те пуснем!

67 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5