Проблем акумулатор решен ама май

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520I E39

Проблем акумулатор решен ама май

Мнение от JEITY » 04 Юли 2010, 0:46

Здравейте всички приятели. казах ви че имам проблем с нов акумулатор и че имам утечка въпроса ми е че вие сте по навътре в тази област:

Купих си нов акумулатор и падна на секундата след 7 дни употреба тотално разреден. Какво направих аз-зараедих го чрез зарядно с малък ток два дни. и след тов аоткачих единия край и му прпемерих тока показваше ми 4-5 А ток на утечка ли е на какво?
взех да вадя предпазителите-и установих че тази утечка я правят плафоните за колата:

Добре де когато не е затворена разбирам да се пускат светлините,поафони и т.н. Но когато се заключва колата всички светлини изсгасват нали май:( явно моите продължават да светят. Извадих предпазителя и утечка падна на 80 мА.Откаде се регулират етзи светлини пускането им? Не може ли да се свържат всички към алармата и акто се заключи всичко да гасне. Егаси та то така с тези утечки само нови аку,улатори ще трябва да купувам.

Колко е нормално да има утечка 5А нормално ли е при напълно зареден акумулатор-поафоните ли са толкоз яки. Сега е пакет колата ама без осветление ама си е кофти :(

Моля помогнете дайте някакви варианти :(

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем акумулатор решен ама май

Мнение от tsb_bg » 04 Юли 2010, 14:11

Виж нещо друго да не е вързано допълнително на плафоните. Свали крушките и ако пак има висока консумация има нещо слагано на същата верига

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 04 Юли 2010, 14:33

имаше преди тема за утечката на тока и беше от ''таралежа''
относно такава голяма консумация на ток 4-5 ампера това след ''заспиването'' на колата ли е?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 04 Юли 2010, 14:46

Замери утечка след 16 мин като заспи компа. Трябва да е в границите 0,02-0,08 мах. Провери дали някой плафон не остава включен в багажника или жабката. Ако имаш неоригинална аларма, може да е вързана към плафоните...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 04 Юли 2010, 15:00

Надявам се си направил теста по този начин иначе плафоните винаги ще светят.
http://www.m5board.com/vbulletin/e39-m5 ... -here.html
Таралежа дава най-често утечка.
Успех.

Назад към E39