Пали и гасне?
Модератор: Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е34
Пали и гасне?
Колеги от хилядите диагностики на които ходих като грешка ми излиза само ,че не работи подгряването на ламбда сондата.Ток за подгряване стига ,но явно нагревателя е "аут".Колата прекъсва и не работи равномерно-прегледани са вакуумни маркучи,свещи (нови),бобини,лули.Колата има газов инжекцион и работи еднакво зле и на двете горива.И така докато търся проблема днес взе,че се "сговняса" още повече.Като запаля колата работи около 20 сек. след което почва да прекъсва и гасне.Това независимо дали работи на газ или бензин.Като подавам газ работи горе долу,но в някакъв момент пак огасва.След като я подържах повечко в критичните
и спря да гасне.Но пак не работи добре.
Въпроса ми е възможна ли е причината за това да е клапан (не затваря-отваря добре).Или по скоро е електрически проблем.Другата седмица ,ще ходя при всеизветния "Кольо-Архитекта" , но аз съм от Плевен и пътуването ми до София може да излезне голямо приключение
с тази кола.Очаквам идеи,за да не стигна на пътна помощ до Кольо:mhihi:
Поздрави!!!

Въпроса ми е възможна ли е причината за това да е клапан (не затваря-отваря добре).Или по скоро е електрически проблем.Другата седмица ,ще ходя при всеизветния "Кольо-Архитекта" , но аз съм от Плевен и пътуването ми до София може да излезне голямо приключение

Поздрави!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Пали и гасне?
Това с подгрева има значение само докато изгорелите газове не загреят самата ламбда, което сам се сещай колко време отнема 

- chiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 34 със субтитри !!!
- Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
- Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ
датчик колянов вал ,пробваи с друг,да видим как ще се даржи, аз не бих трагнал на толкова далаг пат в това састояное 

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Колеги при мен нещата са подобни.Сутрин е пълен майтап докато се на бензин колата гасне няма мощност тресе се дави се просто шашка се едва вдигам 30-40км/ч
до момента в който вкючи на гас товага всичко си идва на мястото,след това ако върна на бензин няма проблем.Нз какво е диагностиката нищо не казва ...
до момента в който вкючи на гас товага всичко си идва на мястото,след това ако върна на бензин няма проблем.Нз какво е диагностиката нищо не казва ...
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
BABHOMED написа:Колеги при мен нещата са подобни.Сутрин е пълен майтап докато се на бензин колата гасне няма мощност тресе се дави се просто шашка се едва вдигам 30-40км/ч
Сутринта преди да запалиш откачи температурния датчик и карай без него.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
Добра идея а той се намира на главата до колкото знам..Но точно къде ?
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
Първия под всмукателните колектори от ляво на дясно.Буксата му е синя.
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
След поредната диагностика и смяната на ламбда сонда (с работеща) вече копютъра на колата не дава грешки.Но колата пак работи неравномерно (прекъсва).Според майсторите това се дължи на клапан.Въпроса ми е как може да се диагностицира неработещ клапан???
П.п. Майсторите ми казаха,че с мерене на компресия няма как да се хване клапана
Наистина вече имам нужда от помощ,защото това прекъсване много дразни вече
Очаквам идеи!
П.п. Майсторите ми казаха,че с мерене на компресия няма как да се хване клапана

Наистина вече имам нужда от помощ,защото това прекъсване много дразни вече

Ако причината за тресенето е в нехерметичен клапан, измерването на компресия във всички случаи ще покаже разлика, така че аз бих те посъветвал да пренебрегнеш съвета на майстора и да измериш компресията.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
Опа промяна в плановете нз колко е нормално но на студен двигател перката на радиатора върти и то доста ?!?! да не би да е свързана с въпросния тачик..

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
VINCHUN написа:... Майсторите ми казаха...
...Очаквам идеи!
Ето ти идея:
СМЕНИ МАЙСТОРА!
Поздрави,
Д
П.П.: Задължително измери компресия. Сменил ли си всички уплътнениея по FUEL PREPARATION SYSTEM ?
Ето за тези питам:

С това разбира се се захвани след като измериш компресия и се установи, че там всичко е ОК.

- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
Под "майстори" имам в предвид доста сервизи в които съм ходил,но само в два от тях ми казаха,че това е клапан.Във въпросните два сервиза хората може да се каже ,че си разбират от работата (горе-долу).Но в други пък сервизи ми казаха,че това едва ли е клапан.
От тука следва да измеря компресия на мотора.Все пак ако смуче въздух от някаде вярвай ми ,че ще се чува-просто мотора толкова много се тресе ,че смученето на въздух трябва да е голямо.
Най интересното беше ,че когато разкача буксата на датчика на разпределителния вал и мотора почна да работи добре на празен ход,но нямаше мощност(разбираемо е без датчик),на диагностика не изкарва грешка на въпросния датчик.Другото което забелязах,че като си пусна климатроника и потеглянето на колата става само ,ако подам доста газ,иначе колата гасне.Просто не искам да отварям мотор и после да се окаже ,че проблема е друг и да дам една чанта пари на вятъра.
Поздрави!!!

Най интересното беше ,че когато разкача буксата на датчика на разпределителния вал и мотора почна да работи добре на празен ход,но нямаше мощност(разбираемо е без датчик),на диагностика не изкарва грешка на въпросния датчик.Другото което забелязах,че като си пусна климатроника и потеглянето на колата става само ,ако подам доста газ,иначе колата гасне.Просто не искам да отварям мотор и после да се окаже ,че проблема е друг и да дам една чанта пари на вятъра.
Поздрави!!!
Провери кабела и обувките му ,който дава маса на бубините.
Става за 5 мин.
Като свалиш капака ще го видиш.Моя бе окислен и ми създаде доста ядове
Става за 5 мин.
Като свалиш капака ще го видиш.Моя бе окислен и ми създаде доста ядове

by ''kompleksa''
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
Прегледах го колега-предполагам става въпрос за металната оплетка за маса на бубините.Почистих го ,но пак нищо.Чистих всички букси с контактен спрей и никаква промяна.В оторизирания сервиз на БМВ в Плевен ми искат около 140лв. за диагностика
.Мисля,че ще ми излезе по евтино да отида до София и там някой "спрециалист" да я погледне и да каже каде е проблема.

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Ела във Варна.
Диагностиката във Варна карс не надвишава 50 лв, а аз съм много доволен.
Поздрави,
Д
Диагностиката във Варна карс не надвишава 50 лв, а аз съм много доволен.
Поздрави,
Д

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2