Тракане при пуснат съединител ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Тракане при пуснат съединител ???
jorryy написа:Как да разбера с какъв маховик съм???
Намери си колата тук: RealOEM.com
Виж engin\cranckshaft drive.
Трябва да има схема на маховика. Ако еTWIN MASS FLYWHEEL значи е двумасов.
- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
Да, така пише - TWIN MASS FLYWHEEL
И сега
И сега

jorryy написа:Да, така пише - TWIN MASS FLYWHEEL
И сега
Според мен е от маховика.
Карай и това е.
Ако имаш ресур го смени или сложи обикновен.
Но ако нямаш проблем със съединителя според мен няма смисъл.
- samuil_m3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: sl 63 amg black series
Gancho написа:Колега проблема ти е в аксиялния лагер на съединителя.Щом при натиснат съединител не се чуват шумове а когато го пуснеш почва това е признак че лагера вече е за смяна.

- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
Напротив на един приятел му беше заминал аксиалния лагер и като натиснеш пищи здраво, след като го смени вече няма яд.
- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Трите букви да крещят
- danielle
- Потребител
-
- Кара: BMW 323i (E46)
И аз наскоро се заслушах в този проблем и както го описва колегата, при мен е същото... Освен, че дразни не знам колко по-лошо може да стане и се чудя и аз какво да правя...
Особено като загрее в покой на свободна се чува като дизел, натисна ли съединителя изчезва на момента тракането. Също като е студена 1ва и 2ра не са много сговорчиви за включване, а като е много топло навън особено, ако се е нагряла на слънцето влизат като, че ли бъркам с лъжицата в маслото.
Може би като за начало и аз ще сменя маслото, но не знам струва ли си да я водя на доктор и да дам няколко стотин лева, като не знам още колко ще я таркалям таз каруца... Те като я отворят, ще ми кажат куп неща за смяна предполагам...
Особено като загрее в покой на свободна се чува като дизел, натисна ли съединителя изчезва на момента тракането. Също като е студена 1ва и 2ра не са много сговорчиви за включване, а като е много топло навън особено, ако се е нагряла на слънцето влизат като, че ли бъркам с лъжицата в маслото.

Може би като за начало и аз ще сменя маслото, но не знам струва ли си да я водя на доктор и да дам няколко стотин лева, като не знам още колко ще я таркалям таз каруца... Те като я отворят, ще ми кажат куп неща за смяна предполагам...

- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
Аз бях пуснал преди време такава тема,смених всички лагери на скоростната,масло,аксиален лагер,друга скоростна кутия и накрая излезе---демпферния маховик--- разбит и трака.Смених целия съединител-маховик,притискателен диск,феродов и аксиален лагер!Съединителя ми стана обикновен!Карам М52Б20 ванос 96 година,съединителя в момента е от М50Б20-12 000 км. вече нямам никакви проблеми!Разликата е в дължината на 6 болта които държат маховика,при М50Б20 са по къси!Като отстраниш проблема пиши да видим кой прав и кой крив!Дано съм помогнал!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Странно ми е как едно нещо е коментирано 10000 пъти и въпреки това, не става ясно как е .....
Видях на няколко места да се твърди , че проблема е в аксиалния лагер ....
Чекайте сега да се разбереме ...
Значи дайте да помислиме , кога се върти аксиалния лагер и кога лагера на първичния вал на скоростите ? След като си отговорите на тоя въпрос , ще ви стане ясно колко НЕЛЕПО е твърдението , че при пуснат педал на съединителя - трака аксиален лагер !!!
Колега , щом ти трака , когато си пуснал педала на съединтеля то проблема най -вероятно е в лагера на първичния вал на скоростите. И те така ....
Видях на няколко места да се твърди , че проблема е в аксиалния лагер ....
Чекайте сега да се разбереме ...

Значи дайте да помислиме , кога се върти аксиалния лагер и кога лагера на първичния вал на скоростите ? След като си отговорите на тоя въпрос , ще ви стане ясно колко НЕЛЕПО е твърдението , че при пуснат педал на съединителя - трака аксиален лагер !!!
Колега , щом ти трака , когато си пуснал педала на съединтеля то проблема най -вероятно е в лагера на първичния вал на скоростите. И те така ....

metodi80 написа:... щом ти трака , когато си пуснал педала на съединтеля то проблема най -вероятно е в лагера на първичния вал на скоростите. И те така ....
Е аз нали го сменях тоя лагер и ефект няма...
Makarov 2 написа:Аз бях пуснал преди време такава тема,смених всички лагери на скоростната,масло,аксиален лагер,друга скоростна кутия и накрая излезе---демпферния маховик--- разбит и трака.Смених целия съединител-маховик,притискателен диск,феродов и аксиален лагер!Съединителя ми стана обикновен!Карам М52Б20 ванос 96 година,съединителя в момента е от М50Б20-12 000 км. вече нямам никакви проблеми...
Това с обикновения маховик е дбър вариант.
Само че за tds не съм проучил все още с какъв маховик да сменя оригиналния.
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Офффф
Какво толкова има да му мислите. Вариантире са два: лагера на коляновия вал в който влиза пъричния вал или по вероятно е да е пак лагер, пак на пръвичния вал, но този път на кожуха на камбаната на скоростната кутия.

Какво толкова има да му мислите. Вариантире са два: лагера на коляновия вал в който влиза пъричния вал или по вероятно е да е пак лагер, пак на пръвичния вал, но този път на кожуха на камбаната на скоростната кутия.

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
всички са така, тракат си
не се притеснявай и не се занимавай с глупости да отваряш скорости, да търсиш проблем.... няма смисъл
карай без изобщо да го мислиш, нямаш проблем
сменил съм сумати лагери на кутията + лагер маховик + комплект съединител, ефект нулев, тракането си го има
ПС. кутията на 20-ката и на м43 е една и съща
и т'ва за лагера на първичния вал е мит
не се притеснявай и не се занимавай с глупости да отваряш скорости, да търсиш проблем.... няма смисъл
карай без изобщо да го мислиш, нямаш проблем
сменил съм сумати лагери на кутията + лагер маховик + комплект съединител, ефект нулев, тракането си го има
ПС. кутията на 20-ката и на м43 е една и съща
и т'ва за лагера на първичния вал е мит
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2