За най-добрия модел правен някога...Е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Re: За най-добрия модел правен някога...Е34

Мнение от @2bar » 28 Юни 2010, 20:13

еее, то стана направо....нашето гардже е най - хубаво. всеки си гледа от неговата камбанария, какво за колко пари може да смени или да си купи и се започва коя кола е най - хубавата.

или пък за е32 компютри, компоти и т.н. те другите фирми по това време спали и само бмв имали компютри (макар, че има голяма разлика от комп. създаден автомобил и пресметната някоя част с комп.)

имах едно време един даскал, та той разправяше, че най - добрият автомоил е този, който е най - продаван. Та може би това е истината.

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 29 Юни 2010, 21:33

@2bar написа:еее, то стана направо....нашето гардже е най - хубаво. всеки си гледа от неговата камбанария, какво за колко пари може да смени или да си купи и се започва коя кола е най - хубавата.

или пък за е32 компютри, компоти и т.н. те другите фирми по това време спали и само бмв имали компютри (макар, че има голяма разлика от комп. създаден автомобил и пресметната някоя част с комп.)

имах едно време един даскал, та той разправяше, че най - добрият автомоил е този, който е най - продаван. Та може би това е истината.

Не мисля че си прав, поради простата причина, че колите година след година стават все повече и повече, което ще рече, че новите модели автомобили ще бъдат произвеждани в много по-големи тиражи за в бъдеще :yes:
Иначе по темата какво да кажа, както Е32, така и Е34 са най-добрите автомобили в класа си за времето си. Няма такъв кеф да подкараш осмака извън града, да заковеш автопилота на 180км/ч и моментния ти разход да е 10.8л :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520; E39 520; E36 318

Мнение от comeon1985 » 29 Юни 2010, 23:02

P.S.
ако някой продава Е34-ка М50В20, горе-долу запазена..не искам спойлери, джанти, музики, кожи и т.н., да свирка........[/quote]

Колега,ако наистина те интересува хубава Е34-ка виж какво продава Станчев-по-точно подарява,защото знам историята на тая кола-купена за около 2100евро от Германия миналата година,докарана на собствен ход и обслужена цялата.

Честно казано не съм се возил на Е39 ,но на Е34 М50В20 наистина не се чува и като взех колата това доста ме впечатли защото предишните-М51 и М20В25 си бяха шумни.
За управлението-по-спомени някъде бях чел ,че Е39 е с рейка и по-трудно се управлява

За автоматичната скоростна кутия-щом не усещам съществуването и значи е добра,а ако нещо стане с моята максимум за 350лв. в момента ще намеря 4-5.А как стоят нещата с Е39 по този въпрос.

Струва ми се ,че с Е39 не получаваш толкова много в сравнение с Е34 за да отидеш на няколко пъти по-скъпа подръжка.[/quote]

Благодарско, ама вече зехме некъв чиреп :banghead: mercedes EBEM 200 ли е не знам:banghead: :ranting:
Нямам логично обяснение...просто за 6500лв. най-ставаше от почти всички автокъщи от люлин до горубляне :conf:
нито едно читаво BMW?!Така да ме е ят че продадах мойто (черно Е39 със сива кожа), пича не иска да ми го връща :(
Ей, това е пенсионерски автомобил...но все пак дедата ще го кара на 82г. е...с некой баварец ще вземе да се утрепе :D
...не можеш да промениш картите, които са ти раздадени...но можеш да промениш начина, по който да ги изиграеш...
BMW E34 M5 Tribute :bowdown:
http://www.vbox7.com/play:7199fc05

312463517031743

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 30 Юни 2010, 12:03

Не , определено не съм съгласен ,че най-продавания автомобил е най-добрия ,нито ,че новия автомобил е най-добрия :nono:
Аз съм на мнение ,че човек ,който има все пак някакви възможности с финансите трябва да слуша сърцето си а не толкова разума :mhihi: Гледам как някои хора дават по близо 50 К лв. за Шкода Октавия с модерен дизелов двигател и екстри , нова от магазина и това направо ме разбива като знам след като мъничко съм подкарвал такъв автомобил за какво дърво става въпрос и какво бе чувството като си седнах в мойта кола веднага след това :help: Ей тия хора аз не мога да ги разбера ,но в крайна сметка "всеки знае мене си" :idea:
При мене нещо в последно време нещата клонят към една много маняшка individual 12 цилиндрова E38 в Швейцария и ще видя как ще успея с парите успоредно с почивката в Швейцария да си я докарам насам,като автомобил за private moments разбира се.В тази връзка аз разбира съм си основно с бойната машина ,но в един момент ако по някаква причина тръгна да я сменям ще си намеря отново от Швейцария ,адски запазена Е34-ка от първи собственик и ще продължавам с нея отново напред живот и здраве.Е39 съм подкарвал , возил съм се и не е автомобила ,който чувствам като "свой" категорично.

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 30 Юни 2010, 12:17

Е34 е наистина нещо уникално.2-3 дни след като купих мяота ми се наложи да замина извън бг с нея.Изминах около 11 000 със тази машина като очаквах нещо да се случи, е нищо не се случи освен изминатите километри.Сигурноста и стабилноста която дава тази кола са наистина невероятни и трудно сравними с каквото и да е друго...Има невероятно много инжинерна мисъл вкарана в този механизъм който се доказва още веднъж като подщи съвършен .

Поздрави.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 02 Юли 2010, 17:04

С
тоя модел бмв не само смазаха конкуренцията,а надминаха себе си :idea:
чупене ,разход на гориво ,цена на цялата идилия-това за мен не са откровени понятия.
Било старо :mhihi: --отговарям: с ix-a смачках буквално новия ленд ровееееееееер на мокра поляна -изкачване ;)
Във Франция,гордия французин,каращ още по-горно новото ''лайно'' ц5 едва не събра мантинелита,за да ми следва темпото :idea:
В швейцария последнатаsdsssssssssss-КЛАСА НА ЦЕДЕС ........трябваше и доста време да гледа левия мигач,докато реши да се откаже............мятаща задницата с леви и десни къси=е34-ката изскои с кикдаун по тесните алпийски пътища със завидна стабилност;
В англия ку7 3.0 тди взе да помпи на газта,все едно си помпи гумата с крачна помпа,когата на 200 се изхилих в лицето му.
Е от цялото трасе,крайна точка ми бе бг-Монтанския балкан го прескоих за нула време,а долу ме чакаха Олег и Валери :bowdown: :bowdown: :bowdown: ................и ТАКА ПОДКАРВАМ посока Петрич и на дупница хикс 5 пак ме гледа в очите при 200 км/ч
е да ми прости ама след 200 все ги губя тия............

два дена маси и мезета с близки и приятели и припалвам за Берковица,сбирката на е34-страшно добри хора са всички...........
по пътя приех да мина през петрохан,умишлено пусках колата да тръгне в завоя,,,,ама след поддаване на газ(нот лпг) с-мата винаги ме е стабилизирали дори с отвесните бомбета на.......х-а.
АААААААА да и е39-ки сам карал ,ама бият кат пежо-да ги евааааааааааа
Като гледам,че има е е34 на цената на маса с приятели ,ми става лошо
за тдс няма да говоря в тая тема :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 02 Юли 2010, 18:08

Тая твоя е34-ка се оказва по-проходима от Ланд Ровър,по-стабилна от Ц5,по-бърза от новата S-ка :ok: И сигурно я предпочиташ пред всички изброени :?: То не стана "нашето гардже е най-хубаво" ами не знам какво :!: Несерериозно е това според мен да говорим че 20 годишна кола е нещо повече от новите автомобили с какви ли не системи и то марки като Мерцедес и ЛандРовър :kuku: Замислял ли си се че половината от тях не са имали за цел да се правят на мъже?Но както и да е.Както вече казах е34 е сполучлив автомобил за времето си с поносима поддръжка и достатъчни качества на които да се раздваме.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 02 Юли 2010, 19:44

Ех Ванка, недей така грубо :mhihi: ... иначе знам много добре какво имаш впредвид...моя двигател е малък и доста от по-новите машини ме натискат на правите отсечки, но не мога да разбера защо сякаш на завоите не им се получават нещата, а не съм със спортно/ниско окачване и определено не съм Шумахер... за ИХ-а само мога да си представям какво представлява като стабилност на пътя... пък и с 42 коня отгоре :twisted:
От вчера имам пресни впечатления от МЛ файнъл едишън предпоследния... поддържан... е определно не съм очарован от возията му - вози малко по-добре от хечбек от края на миналия век... не тропа но в сравнение с него моята направо спи на пътя,,, а имам неща за подмяна по окачването...

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 02 Юли 2010, 20:02

темата от тъпа се превърна в груб селски мухабед....

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 02 Юли 2010, 20:27

Даааа вярно нещо не им се получава по завойте на 99% от другите марки на пътя :mhihi:
И аз съм със стандартно окачване, джанти и гуми. Дори с гуми на последно раздаване и пак се усеща явно превъзходство.
Днес за пореден път в голям дъжд си карахме спокойно докато маса народ бяха спрели до пътя защото не усещат връзка с пътя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Мнение от ZLATEN » 02 Юли 2010, 20:37

както има една приказка:

"само черна нинджа може да убие друга черна нинджа" така и

само BMW може да е по-добро от друго BMW
Колкото и да съм пристрастен към е34 и да карам такова, бих казал че е38 особенно 4 литровите мотори са по-добри и класни автомобили от е34 и това ще е и логичния ми избор рано или късно
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 02 Юли 2010, 20:45

Е логично е невъзможно би било според мен E34 да превъзхожда E38 :conf:
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATEN » 02 Юли 2010, 20:48

BABHOMED написа:Е логично е невъзможно би било според мен E34 да превъзхожда E38 :conf:

всеки с мнението си но е39 < е34 < е38

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 02 Юли 2010, 21:16

ей момчета, я покарайте и други коли, ама повечко километри и повече различни модели, па после пак се качете на Е34 ама не последна грижа и тогава може да изкажете някакво адекватно мнение.
дотогава тезата на Ванката е верна :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATEN » 02 Юли 2010, 21:54

карах 740и 1200 км, след 3 дни още 1200 км, и след това се качих на мойта 525и и ... е34 си е е34 но е38 цата е просто друга класа

ПредишнаСледваща

Назад към E34