e36 318i върви странно

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с два километража
Мечтае да кара: e36 М3 COUPE

e36 318i върви странно

Мнение от choki_pk » 30 Юни 2010, 0:19

здравейте колеги нов съм във форума откакто съм с кола(иначе ви следя от години :lol: ) .Та въпроса ми е следния-значи колата си върви нормално сичко си е ток и жица по нея само че при ускорението както си карам нормално и от един път рекъ да я настъпя ускорява,обаче като отпусна газта и пак рязко я подам колата набира сериозно.Та искам да ви помоля да ми кажете според вас от какво може да е това.От първия път неще да набира както трябва а при отпускане и пак настъпване ше си изяде гумите :mhihi:.Благодаря предварително :bowdown:
Изображение

Марката е една и това е BMW,другото вече е избор на модел.. И винаги съм казвал че е по-добре да ревеш в BMW с тъмни стъкла от колкото да се смееш в някоя хонда.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: e36 318i върви странно

Мнение от bum_bum » 30 Юни 2010, 11:46

A пробва ли търсачката? Кабели, бубини, свещи, дебитомери, катализатор и т.н. и т.н..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 30 Юни 2010, 14:42

Колега незнам защо но и аз съм го забелязъл това явление включително и при други автомобили .

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 30 Юни 2010, 18:21

Най-вероятно, защото колата вече е в обороти и е нормално да откликва много по-бързо на подаване на газ, отколкото, когато тръгнеш да я настъпваш от ниски :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasman » 30 Юни 2010, 18:33

ако е подминала вече 3500 оборота -нормално.при студен мотор също много се усеща
BMW-"Шофирай с удоволствие"
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от choki_pk » 01 Юли 2010, 3:25

благодаря ви за бързите отговори колеги.Значи да разбирам че с колата ми според вас няма проблеми ако е така много се радвам пак благодаря и се извинявам на колегата Bum Bum че не се поразрових в търсачката aй със здраве пък по натам ще ви притеснявам относно шперове :mhihi: :yes:
Изображение

Марката е една и това е BMW,другото вече е избор на модел.. И винаги съм казвал че е по-добре да ревеш в BMW с тъмни стъкла от колкото да се смееш в някоя хонда.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 01 Юли 2010, 13:20

choki_pk написа:благодаря ви за бързите отговори колеги.Значи да разбирам че с колата ми според вас няма проблеми ако е така много се радвам пак благодаря и се извинявам на колегата Bum Bum че не се поразрових в търсачката aй със здраве пък по натам ще ви притеснявам относно шперове :mhihi: :yes:

Колега , ако се притесняваш , че нещо не е наред приготви 20 лв. и отиди на диагностика . То е хубаво профилактично да се види .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 01 Юли 2010, 17:07

Пък за шперове не ни притеснявай,има много изписано вече и търсачката работи перфектно :winky: .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 02 Юли 2010, 0:10

~Мишо~ написа:Пък за шперове не ни притеснявай,има много изписано вече и търсачката работи перфектно :winky: .

:mhihi: Ти па винаги си мислиш за най -лошото ...., може па да и има нещо на колата , но колегите побързаха да го успокоят , а той па взе че им повярва ....

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 02 Юли 2010, 0:17

metodi80 написа:
~Мишо~ написа:Пък за шперове не ни притеснявай,има много изписано вече и търсачката работи перфектно :winky: .

:mhihi: Ти па винаги си мислиш за най -лошото ...., може па да и има нещо на колата , но колегите побързаха да го успокоят , а той па взе че им повярва ....

Колегата май се чуди защо колата му не ускорява еднакво на ниски и високи обороти :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от choki_pk » 02 Юли 2010, 3:03

а точно колегата Raduslaf най-точно ми го каза.Наистина май няма за какво да се притеснявам.А относно шперовете изчел съм доста само се пошегувах с това че ше ви притеснявам ама нали сички сме с BMW-та много ясно че това трябва да ни е главния въпрос :mhihi: отново благодаря на всички Ви :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 02 Юли 2010, 10:44

raduslaf написа:
metodi80 написа:

Мето, дай идея на колегата как да си оправи колата, не че й има нещо кой знае какво.
Колегата май се чуди защо колата му не ускорява еднакво на ниски и високи обороти :mhihi:

Ти къде прочете в темата колата му да ускорява различно на различни обороти? С малко перефразиране от моя страна е написано- различно ускорение от еднакви обороти.

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 02 Юли 2010, 12:08

ивчо3 написа:
raduslaf написа:
metodi80 написа:

Мето, дай идея на колегата как да си оправи колата, не че й има нещо кой знае какво.

Ти къде прочете в темата колата му да ускорява различно на различни обороти? С малко перефразиране от моя страна е написано- различно ускорение от еднакви обороти.

Не знам кво си писал ти, знам какво е писал колегата и той май се съгласи :mhihi:

Назад към E36