Тежки и стегнати врати ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Тежки и стегнати врати ?
Вратите се движат много тежко и стегнато. Смазвах пантите но без особен резултат.Не скърцат, затварят се що годе - малко по-силно трябва да се "тряснат". Има ли смисъл да се опитвам да регулирам нещо или те са си така по замисъл?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
Re: Тежки и стегнати врати ?
от 2007-ма, когато си регистриран, за пръв път ли затваряш на Е36 врата? Принципно не са тежки...Chapai написа:...Има ли смисъл да се опитвам да регулирам нещо или те са си така по замисъл?
Зависи дали са със тръбата и другата шина вътре,играещи защитна функция,аз съм с тях и моите са доста тежки,иначе имам приятел без тях и му е много по лека вратата.
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Dpy написа:Зависи дали са със тръбата и другата шина вътре,играещи защитна функция,аз съм с тях и моите са доста тежки,иначе имам приятел без тях и му е много по лека вратата.
Мойте са с тръба вътре и не са леки, но чак пък тежки ...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Chapai написа:Вратите се движат много тежко и стегнато. Смазвах пантите но без особен резултат.Не скърцат, затварят се що годе - малко по-силно трябва да се "тряснат". Има ли смисъл да се опитвам да регулирам нещо или те са си така по замисъл?
За да не се налага да ги "тряскяш " може леко да придвижиш механизма за "закопчаване" в посока обратна на затварянето , но това трябва да се прави много внимателно , понеже контакта м/у вратата и уплътнението става по-лош , а това води със себе си други проблеми (вратата може да "хлопа" , а при по силни дъждове да влиза вода ... ). Аз съвсем на скоро си играх с моите "закопчалки" и сега резултата е невероятен , звука при затваряне се промени и не се налага да се "тряскат" вратите , за да се затворят .... Както казах много внимателно трябва да се прави това .... Ако пък "закопчалката" е много прибрана на вътре (по посока към купето ) , тогава при опит да се отвори се усеща по -сериозно усиле , което пък означава , че петлето , което заклинва в "закопчалката" , оказва по голям натиск в/у нея и това води до по -сериозното и износване (все пак е пластмасова ...).
viewtopic.php?f=8&t=191014&hilit=%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5
Няма снимки, но по-обстойно от това... не знам!
Няма снимки, но по-обстойно от това... не знам!
8 мнения
• Страница 1 от 1