тая сутрин не иска да запали, нещо цъкаше и не върти мотора?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
тая сутрин не иска да запали, нещо цъкаше и не върти мотора?
тази сутрин качвам се в колата м42, давам на контакт - светва си таблото - всичко точно! да завъртя и мотора - нищо а се чува едно ТЦЪК.... връщам ключа, пак въртя - ТЦЪК и не върти, а акомулатор си има, таблото си свети силно сичко точно,.... така 5 минути, пробвах 20-тина пъти и накрая завъртя хубаво, запали си и никви грижи, са следобеда след бачкане запали от раз!
Един колега ми каза, че можело да бъде от акумулатора, да има волтаж, но да нямал напрежение и за това да не искал изобщо да завърти двигателя,.... което аз не си го обяснявам много много.... досега при паднал акомулатор завърта трудно и пали или не пали - НО върти мотора, а тая сутрин не искаше... на какво може да се дължи ?
Един колега ми каза, че можело да бъде от акумулатора, да има волтаж, но да нямал напрежение и за това да не искал изобщо да завърти двигателя,.... което аз не си го обяснявам много много.... досега при паднал акомулатор завърта трудно и пали или не пали - НО върти мотора, а тая сутрин не искаше... на какво може да се дължи ?
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
Re: тая сутрин не иска да запали, нещо цъкаше и не върти мотора?
Виж си клемите, при мен имаше подобен проблем като я взех - давам на контакт, табло има, пробвам да запаля - цък и до там, оказа се, че не бяха стегнати добре и бяха окислени.
Think. Believe. Dream. Dare...
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
акмулатора е на 1 година нов, а клемите са от хубави по-хубави, и са чистички и са стегнат, от време на време през месец-два-три ги пръскам с ВД40(не знам и аз защо), имат си и капачета...
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- malenov
- кандидат ентусиаст
-
най вероятно стартера ти ги прави тези мизерии
This is my FREEDOM
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
malenov написа:най вероятно стартера ти ги прави тези мизерии
Втулки,четки или бендикс.А може и от пластините на ключа за паленето отдолу при буксата...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Колега виж дали масата ти прави добър контакт. И недеи да пръскаш с WD-40 клемите на акумулатора, има си контактен спреи за това. Първо провери тези неща преди да почнеш стартера.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
boywalking написа:тази сутрин качвам се в колата м42, давам на контакт - светва си таблото - всичко точно! да завъртя и мотора - нищо а се чува едно ТЦЪК.... връщам ключа, пак въртя - ТЦЪК и не върти, а акомулатор си има, таблото си свети силно сичко точно,.... така 5 минути, пробвах 20-тина пъти и накрая завъртя хубаво, запали си и никви грижи, са следобеда след бачкане запали от раз!
Такааааа ....

Начи ..., първо на твоя приятел му кажи , че нищо не разбира ...

Първо огледай това , което е по лесно .....
Съвсем на скоро едно приятелче (само че с Астра) имаше точно същия проблем и се бяха засилили да свалят стартера , само , че пристъпих аз с ключе 13 , притегнах + на стартера и талигата запали ...

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
boywalking написа:...че можело да бъде от акумулатора, да има волтаж, но да нямал напрежение...
А бе хора вие в часовете по физика къде сте били.Най-малко от обща култура трябва да различавате напрежението от тока.Едното се мери във волтотве,а другото в ампери.
И не на последно място,какво е нужно за да тече ток в една електрическа верига???ми тя просто трябва да се затвори.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
Аз залагам на бендикс.
- ivan_opi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Турбо коли и една 730-ка дизел
- Мечтае да кара: Lamborghini Countach LP5000 SV
Колега може да ти е откачена масата на двигателя... или пък да имаш проблем в имоболайзера !
Аз лично съм имал и 2-та проблема и колата пак ми правеше така като твойта .
обърни внимание на чипа който е в ключа .
Аз лично съм имал и 2-та проблема и колата пак ми правеше така като твойта .
обърни внимание на чипа който е в ключа .
КОЛА БЕЗ ЦИЦИ, Е КАТО ЖЕНА БЕЗ ТУРБО !!!!!
Иван Димитров

My cars :
- BMW E46 330Ci
- NIssan 300ZX Twin Turbo
- BMW E36 318iS Turbo
- BMW E46 323i
- BMW E65 730d
- BMW E28 ///M535i
Иван Димитров
My cars :
- BMW E46 330Ci
- NIssan 300ZX Twin Turbo
- BMW E36 318iS Turbo
- BMW E46 323i
- BMW E65 730d
- BMW E28 ///M535i
- piff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М42B18
Колега, аз залагам на шалтер. Имах подобен проблем. Две-три сутрини се чуваше само цък и успяваше да запали от десетия път и накрая отказа.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
аз искам преди да ровите каквото и да било и да давате излишни пари, искам да препоръчам да си погледнете "буксите" на самия стартер, и да видите дали там няма окис. Към стартера обичайно отиват 3 кабела, всеки с различна дебелина, като както знаем поговорката - малките камъни обръщат каруцата, можем да се досетим че най-тънкия кабел ебава работата - обичайно е на кабелна обувка която се окислява и за това не върти изобщо.
И аз един единствен път изпитах въпросното неудоволствие, да не завърти, при което съдейки по факта че нямам EWS веднага бръкнах до стартера и открих хлабавата връзка, натегнах обувката с клещи и я боцнах обратно => завъртя и запали идеално.
И аз един единствен път изпитах въпросното неудоволствие, да не завърти, при което съдейки по факта че нямам EWS веднага бръкнах до стартера и открих хлабавата връзка, натегнах обувката с клещи и я боцнах обратно => завъртя и запали идеално.

Здравейте колеги.
Вчера и на мен ми го напрай този номер колата,давам на контакт завъртам и се чува само ЦЪК-ЦЪК.
Акумолатора има ток,клемите са добре затегнати и не са окислени.
Свалих стартера(голям филм е) отворих го,основно почистване,смазване и смених четките че бяха тръгнали вече затворих го и пак съштото Цък-Цък.Направо не знам кво става вече ,кат гледам не сам единствения с този проблем.Мотора е М42 318ИС.
Ако някой е намерил решение на въпроса нека сподели.
Вчера и на мен ми го напрай този номер колата,давам на контакт завъртам и се чува само ЦЪК-ЦЪК.
Акумолатора има ток,клемите са добре затегнати и не са окислени.
Свалих стартера(голям филм е) отворих го,основно почистване,смазване и смених четките че бяха тръгнали вече затворих го и пак съштото Цък-Цък.Направо не знам кво става вече ,кат гледам не сам единствения с този проблем.Мотора е М42 318ИС.
Ако някой е намерил решение на въпроса нека сподели.
- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: -ше Е34 525 м50
piff написа:Колега, аз залагам на шалтер. Имах подобен проблем. Две-три сутрини се чуваше само цък и успяваше да запали от десетия път и накрая отказа.

като завъртиш за стартер и прави "цък", отвори капака на двигателя и шофьорската врата, излез /демек да си по-близо до стартера/ и ако това цък се чува отчетливо откъм стартера, знаши шалтера /забравих му модерното име

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
аз залагам че е бил залепнал стартера
като не си карам колата няколко дни така се случва и при мен... залепя стартера и после или трябва да чукна стартера да отлепи или да я паля по енерция

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3