м40б18 съвет за части и ремонт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
м40б18 съвет за части и ремонт
Здравейте
всички знаете за проблема на мотор м40 , та аз го имам същия и ми предстои смяна на разпределителен вал , повдигачи и там каквото друго се е износило. Искам да ми помогнете с избора на части - откъде мога да закупя хубави части, за които да знам че са сигурни.
Струва ли си колата да се закара в случаен сервиз или да търся нещо по специализирано в областта. От Пазарджик съм - ако може да ме ориентирате ще съм ви мн благодарен.
мерси предварително
всички знаете за проблема на мотор м40 , та аз го имам същия и ми предстои смяна на разпределителен вал , повдигачи и там каквото друго се е износило. Искам да ми помогнете с избора на части - откъде мога да закупя хубави части, за които да знам че са сигурни.
Струва ли си колата да се закара в случаен сервиз или да търся нещо по специализирано в областта. От Пазарджик съм - ако може да ме ориентирате ще съм ви мн благодарен.
мерси предварително

- severalthings90
- Потребител
-
- Кара: E30 i E36
Re: м40б18 съвет за части и ремонт
ако не чука колега много по добре не барай
аз съм с чисто нов комплект вал кобилици повдигачи и талерки и ефекта беше краткотраен просто започне ли да си носи вал мотора си го носи иска смяна на глава (поне така казват) а ако ще сменяваш по добре намери добри втора рака повече ще изкарат (поне може да са оригинални) а относно каде - само не в софия :Д :Д

severalthings90 написа:ако не чука колега много по добре не барайаз съм с чисто нов комплект вал кобилици повдигачи и талерки и ефекта беше краткотраен просто започне ли да си носи вал мотора си го носи иска смяна на глава (поне така казват) а ако ще сменяваш по добре намери добри втора рака повече ще изкарат (поне може да са оригинални) а относно каде - само не в софия :Д :Д
Имаме си нов разбирач във форума ли???
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
severalthings90 написа:ако не чука колега много по добре не барайаз съм с чисто нов комплект вал кобилици повдигачи и талерки и ефекта беше краткотраен просто започне ли да си носи вал мотора си го носи иска смяна на глава (поне така казват) а ако ще сменяваш по добре намери добри втора рака повече ще изкарат (поне може да са оригинални) а относно каде - само не в софия :Д :Д
ти вземи си смени тръбичката дето пръска вала с масло

Същото препоръчвам и на колегата, почисти я или я смени с нова, не е скъпа(това е един от факторите създаваюи проблема с вала).
Другото което е ще ти дам пример, на един познат колата повече от 5 - 5 500 оборота не вдигаше, отвориха капака и що да видят вала като нов

- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
Привет колеги.И аз имам същия проблем с потракването и ми казаха повдигачи.до колкото разпитах ми казаха за смяната им искат 150 лева ,а за комплект повдигачи нови 200 лева,но немиказаха състоянието на вала само го чуха и казаха диагнозата .за вала не стана на въпрос поради единствената причина ,че разбрах колко ще ме изръсят само за повдигачите.Замомента карам с масло мотул 6100 10в40.колата се изрязва много добре до 6500 и тогава удря прекъсфача.Не гори масло .Но ми се струва на моменти много флегматична(човек ще каже че на 7 серия си сложил 1.6 двигател,толкова тромава става),чуди се понякога дали да тръгне или да спре при потегляне.ако може метнете и на мен един съвет какво да правия.Имали някакъв варянт да се почисти масления тръбопровод за маслото който е за смазване на повдигачите и вала(ако е задръстено) ,и ако можете да кажете с какво да го почиста ,ще съм ви благодарен.До колкото разбрах ако се сменят след известно време отново се разтраква.попаднах на тема за ремонт в домашни условия но отново не гарантира ,че ще се оправи.мотора е м40б18 на е36 .
искам да ви попитам и нещо др което е извън проблема с тракането и проблема на колегата.за което се извинявам отново.Значи като закупих автомобила и изключа стъпковия мотор от буксата ,започваше да качва и сваля оборотите (минаваше в авариен режим) .след малък проблем със стъпковия мотор(блокирал клапан) и след изчистването му си промени работата.сега след като го изключа от буксата започва да падат оборотите и се мъчи да загасне.целия двигател се тресе много,но като върна буксата на мястото си се оправия и си държи 750-800 оборота.дайте съвет какво може да се направи.
извинявам се на колегата за спама в неговата тема ,но става на въпрос за сходен проблем и да не отварям др тема реших тук да попитам.
искам да ви попитам и нещо др което е извън проблема с тракането и проблема на колегата.за което се извинявам отново.Значи като закупих автомобила и изключа стъпковия мотор от буксата ,започваше да качва и сваля оборотите (минаваше в авариен режим) .след малък проблем със стъпковия мотор(блокирал клапан) и след изчистването му си промени работата.сега след като го изключа от буксата започва да падат оборотите и се мъчи да загасне.целия двигател се тресе много,но като върна буксата на мястото си се оправия и си държи 750-800 оборота.дайте съвет какво може да се направи.
извинявам се на колегата за спама в неговата тема ,но става на въпрос за сходен проблем и да не отварям др тема реших тук да попитам.
може всичко да е ,да ама не е бмв 

- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
значи ми препоръчвате да не го пипам ли
тя за сега колата си върви , въпреки че чатка мотора , но иначе няма проблеми с вървежа

- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
nikolay_pz написа:значи ми препоръчвате да не го пипам литя за сега колата си върви , въпреки че чатка мотора , но иначе няма проблеми с вървежа
аз те съветвам да почистиш или смениш тръбичката с нова ! Ще ти струва една гарнитура на капака на клапаните(около 15лв) а тръбичката е около(20-25лв), ако си го направиш сам.
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
малко ме съмнява със смяната на тръбичките да се оправи чаткането. Ако не тогава вече ще се прави ремонт или ще се мята др двигател
мерси отново за отговорите, ако някой има др предложения да казва
мерси отново за отговорите, ако някой има др предложения да казва
8 мнения
• Страница 1 от 1