X5 35D Равносметка за 2 години!
Модератор: Технически модератори
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: X5 3.5D Равносметка за 2 години!
...чета и се мая... за новата Х5 как една хубава дума не се каза...
Исках да си взема такава, НО явно всички нови модели боклуци излизат от 2007г насам...
...на този етап ще си остана с Е65...никакви проблеми вече над 3г. експлоатация...

Исках да си взема такава, НО явно всички нови модели боклуци излизат от 2007г насам...

...на този етап ще си остана с Е65...никакви проблеми вече над 3г. експлоатация...

pironkov написа:...чета и се мая... за новата Х5 как една хубава дума не се каза...![]()
Исках да си взема такава, НО явно всички нови модели боклуци излизат от 2007г насам...![]()
Напротив, на фона на Мерцедес сме цъфнали - как ти се струва проблеми с компресора на Аirmatic-a, проблеми със 7G Tronic-a, проблеми с каретата отзад. Да не говорим че софтуера им е много слабо място за разлика от БМВ
X5 E70 написа:pironkov написа:...чета и се мая... за новата Х5 как една хубава дума не се каза...![]()
Исках да си взема такава, НО явно всички нови модели боклуци излизат от 2007г насам...![]()
Напротив, на фона на Мерцедес сме цъфнали - как ти се струва проблеми с компресора на Аirmatic-a, проблеми със 7G Tronic-a, проблеми с каретата отзад. Да не говорим че софтуера им е много слабо място за разлика от БМВ
в интерес на истината за масов проблем на Airmatic-a не съм чувал колкото про Адаптив-драива ...

Айде и нашата подмина 2те годинки, за юбилея и подарихме + 2 години гаранция.
За 2 години единствените проблеми бяха пълен с вода стоп и тропаща ключалка на багажника + отделни акции.
На няколко мой познати с различни ML-и им са се разваляли въпросните неща, които написа колегата - скоростната кутия и airmatic компресора + някоя сфера.
За 2 години единствените проблеми бяха пълен с вода стоп и тропаща ключалка на багажника + отделни акции.
pironkov написа:X5 E70 написа:pironkov написа:...чета и се мая... за новата Х5 как една хубава дума не се каза...![]()
в интерес на истината за масов проблем на Airmatic-a не съм чувал колкото про Адаптив-драива ...за другото не съм питал.
На няколко мой познати с различни ML-и им са се разваляли въпросните неща, които написа колегата - скоростната кутия и airmatic компресора + някоя сфера.
MaXimal написа:....pironkov написа:X5 E70 написа:pironkov написа:...чета и се мая... за новата Х5 как една хубава дума не се каза...![]()
в интерес на истината за масов проблем на Airmatic-a не съм чувал колкото про Адаптив-драива ...за другото не съм питал.
Airmatic и 7g tronic са като консумативи при Мерцовете - това е 100% доказано.
хайде сега... вие ме разбихте. Аз пък други мнения чувам.
ако е така лошо...ще поразпитам. Иначе тук на мой приятел Х5-цата 2007г лятото при големите жеги му се деформираха предните калници...като отиде на мивка задните стопове ставаха като аквариуми, вътре скърца като Щевролет Каптива... и сменяше и въпросната щанга за адаптив драив-а, отделно от това стъклото на фаровете много кофти се напуква по ръбчетата.
Иначе лично на мен много си ми харесва джипа...

ако е така лошо...ще поразпитам. Иначе тук на мой приятел Х5-цата 2007г лятото при големите жеги му се деформираха предните калници...като отиде на мивка задните стопове ставаха като аквариуми, вътре скърца като Щевролет Каптива... и сменяше и въпросната щанга за адаптив драив-а, отделно от това стъклото на фаровете много кофти се напуква по ръбчетата.
Иначе лично на мен много си ми харесва джипа...

Който не е ходил на акции... му се пълнят стоповете и тропа адаптив драйва... 

- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
pironkov написа: вътре скърца като Щевролет Каптива...
Аз миналата седмица се подрусвах втрещен в една Х6 - вътре всичко скърцаше и скрибуцаше! Не бе решетките на парното, дръжките на вратите не дават да ги хванеш, всички пластмаски за които може да се сети човек! Колата е 2009г, на 48 000 км. Ама се кара на 20-ки джанти с рънфлет гуми:).
На моята вече бивша 530 на 4 години и 200 000 км скърцаше само столчето на детето:).
Няма причина Х5 да не скърца вътре при положение, че всички идват с рънфлет-ки и по нашите павета и дупки им се разкатава фамилията за отрицателно време. Лично аз веднага ще бартеросам моите 20-ки с почти чисто нови гуми за 18-ки джанти с нови гуми:).
Колега моята Е65 я карам вече почти 4г. с 20" джанти...и все още няма скърцане или тропане. 
Чак сега смених 1-преден носач и това е. При другите нови модели е нещо страшно според мен....

Чак сега смених 1-преден носач и това е. При другите нови модели е нещо страшно според мен....

icog написа:pironkov написа: вътре скърца като Щевролет Каптива...
Аз миналата седмица се подрусвах втрещен в една Х6 - вътре всичко скърцаше и скрибуцаше! Не бе решетките на парното, дръжките на вратите не дават да ги хванеш, всички пластмаски за които може да се сети човек! Колата е 2009г, на 48 000 км. Ама се кара на 20-ки джанти с рънфлет гуми:).
На моята вече бивша 530 на 4 години и 200 000 км скърцаше само столчето на детето:).
Няма причина Х5 да не скърца вътре при положение, че всички идват с рънфлет-ки и по нашите павета и дупки им се разкатава фамилията за отрицателно време. Лично аз веднага ще бартеросам моите 20-ки с почти чисто нови гуми за 18-ки джанти с нови гуми:).
Не е до джантите, и с 18-ки зимни и 19-ки летни се си скърцаше, добре че се намесиха БМВ Груп България, иначе още щеше да си скърца
- Miloshov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Touring & X-series E70
Да споделя и моята равносетка за 2+год. Колата е 2007г. 11м. 3.0D. До сега 52 000км. навъртяни. Колата е със всички екстри без "head up display" мисля че се казваще и панорамния таван.
Проблема със стоповете - фабричен дефект 1път сменяван покрити от гаранцията
Смяна на щанги на предницата - 1път покрити от гаранцията
След което смяна на цялата преднница , с тази от X6 (30000км.) покрити от гаранцията
Предни, задни накладки - 30хил. - 35хил. покрити от гаранцията
Масло- [url]за тези 50хил. 3л. доливани ![/url] и отделно смяната на масло от Камор Ауто
При 48хил. задна лява възглавница здаде багажа - в последствие и на една приятелка същата отиде - може би недостатък не знам.
Имах проблем с една от тон колоните - покрита от гаранцията
Проблем със единия фар трепереше - покрит от гаранцията
Изгоря клаксона от много свиркане - изкара 50хил. + 3 сватби и 6 бала
извън гаранция
Разхода градско е 14л./ 100км извън града не знам около 11-12л. Макимална скорост не съм се опитвал да вдигам но 225- 230км. направи.
В крайна сметка новото си е ново, личните разходи не са големи. Всичко си се обира от гаранцията.
На 52хил. предстои още едно правене на предница, но въпреки това си остава най - добрият и красив SUV на пазара, все пак БМВ.
Благодаря за вниманието. 
Проблема със стоповете - фабричен дефект 1път сменяван покрити от гаранцията
Смяна на щанги на предницата - 1път покрити от гаранцията
След което смяна на цялата преднница , с тази от X6 (30000км.) покрити от гаранцията
Предни, задни накладки - 30хил. - 35хил. покрити от гаранцията
Масло- [url]за тези 50хил. 3л. доливани ![/url] и отделно смяната на масло от Камор Ауто
При 48хил. задна лява възглавница здаде багажа - в последствие и на една приятелка същата отиде - може би недостатък не знам.
Имах проблем с една от тон колоните - покрита от гаранцията
Проблем със единия фар трепереше - покрит от гаранцията
Изгоря клаксона от много свиркане - изкара 50хил. + 3 сватби и 6 бала

Разхода градско е 14л./ 100км извън града не знам около 11-12л. Макимална скорост не съм се опитвал да вдигам но 225- 230км. направи.
В крайна сметка новото си е ново, личните разходи не са големи. Всичко си се обира от гаранцията.
На 52хил. предстои още едно правене на предница, но въпреки това си остава най - добрият и красив SUV на пазара, все пак БМВ.

Miloshov написа: извън града не знам около 11-12л.
това с каква средна скорост горе доло
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- Miloshov
- кандидат ентусиаст
-
Ами да ти кажа чесно забелях че компютъра не показва точно. Нормално каране 130 средна (не повече от 170) около 11.
- E70 3.0SD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 E70 35d, S8;
- Мечтае да кара: X5M
- Детайли за колата: super reza4ka!
Последно замерване на разхода при метода пълно / пълно отново показа при мен, че компютъра е абсолютно точен - маршрут София до края на магистрала тракия средна скорост 171,1 км/ч получих разход 13.1 литра. Компютъра нулирах като стъпих на магистралата след това заредих от петролната база където зареждам обикновено. Пояснявам че климатика беше включен.
- Miloshov
- кандидат ентусиаст
-
Незнам колега може и компютъра да дава отклонения. Колата се кара попринцип повече градско, отиването ми по провинцията ме озадачи да сметна колко харчи. Пълен 85л. навъртях около 700км и ми показваше на комп., че имам още за около 100км. ,което значи около 800км. с 85л. прави около 10+л/100км. На дисплея обаче беше на 13.4л. която бях свалил от 13.7л. На какво се дължи това нямам представа? 

66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5