Странен звук при въртене и не пали.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Странен звук при въртене и не пали.
Здравейте, една сутрин преди два дена запалих колата, работеше съвсем гладко и равномерно и след около 5 секунди изгасна така все едно съм врътнал ключа. След множество опити да запали само препукваше и беше на ръба да запали, но не
Вчера сутринта пак я пробвахме и тогава установихме че звука вече е променен на такъв и вече даже не се и опитва да запали:
http://www.youtube.com/watch?v=CQEuDqt-fHk
Първо помислих че е заминала веригата, свалих капака на клапаните, имаше малко разминаване във центровката на валовете (давах си колата преди полвин година във един сервиз дето акат на посоки - явно и там са пипали) оправих разминаването, въртяхме на отворен капак, всичко се върти както трябва. Ток на свещите има, на пробката на бензиновата рейка също има налягане - незнам дали е 3 бара, но пръска яко. Бушони няма изгорели, бензиновата помпа се чува като дам на контакт, размених местата на 3-те релета в багажника (те са еднакви), грешки не записва никакви, със софтуера на газовата се вижда че бензиновите инжектори работят както трябва. Пробвах да запаля директно на газ, но няма ефект. Колата върти така все едно няма никаква компресия на всички цилиндри.
ПС:
Събирам оферти за мотор от 523-ка (2.5)
ПСПС: Искам да изкажа изключително огромната си благодарност на колегата @Elesar74 който пропътува над 200 километра в пустошта (в едната посока) за да ми донесе инструменти, вода и ток, а и на комшията с които бяхме за риба на Стамболийски и ме тегли 35 километра със сузуки самурай със 1.3 мотор за да се прибера у дома
************* Благодаря ви приятели **********************

http://www.youtube.com/watch?v=CQEuDqt-fHk
Първо помислих че е заминала веригата, свалих капака на клапаните, имаше малко разминаване във центровката на валовете (давах си колата преди полвин година във един сервиз дето акат на посоки - явно и там са пипали) оправих разминаването, въртяхме на отворен капак, всичко се върти както трябва. Ток на свещите има, на пробката на бензиновата рейка също има налягане - незнам дали е 3 бара, но пръска яко. Бушони няма изгорели, бензиновата помпа се чува като дам на контакт, размених местата на 3-те релета в багажника (те са еднакви), грешки не записва никакви, със софтуера на газовата се вижда че бензиновите инжектори работят както трябва. Пробвах да запаля директно на газ, но няма ефект. Колата върти така все едно няма никаква компресия на всички цилиндри.
ПС:

ПСПС: Искам да изкажа изключително огромната си благодарност на колегата @Elesar74 който пропътува над 200 километра в пустошта (в едната посока) за да ми донесе инструменти, вода и ток, а и на комшията с които бяхме за риба на Стамболийски и ме тегли 35 километра със сузуки самурай със 1.3 мотор за да се прибера у дома

************* Благодаря ви приятели **********************
Последна промяна spacepl на 26 Юни 2010, 17:21, променена общо 2 пъти
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Re: Странен звук при въртене и не пали.
100% си проверил ама...датчиците на валовете??? 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
Ами не излизат на диагностика, пък и съм на селото на баща ми и няма от къде да взема за проба. Датчика на разпределителния ми е на 1-2 години, аз съм го сменял, датчика на коляновия не съм го сменял, но пък и не излиза като грешка. В понеделник отивам до Плевен да навзема датчици от една морга и да почвам да сменям. При прецакан датчик на коляновия вал дава ли искра, защото искра имам.
ПС: В село Каменец ( до Плевен) съм, ако има някой на близо и има нещо подобно на части да свирка.
ПС: В село Каменец ( до Плевен) съм, ако има някой на близо и има нещо подобно на части да свирка.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
странна работа как може да изгуби компресия
.... като свалиш свещ от цилиндър вътре мирише ли на бензин.... проверил ли си предпазителите под филтъра при ЕСМа при мотора...

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Ами вчера и в дена в който изгасна си миришеше на бензин, днеска като въртях не усетих да миризма, но аз днеска само два пъти съм пробвал.
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Преди да взимаш датчици откачи буксите на твойте и така ако са заминали в сервизен режим трябва да запали.
- seriozen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Извинявам се за тъпия отговор, но на мен ми се случи нещо подобно преди 2 седмици и се оказа, че бензина е свършил.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
seriozen написа:Извинявам се за тъпия отговор, но на мен ми се случи нещо подобно преди 2 седмици и се оказа, че бензина е свършил.
Наистина не е много смислен отговора ти ........
Да беше прочел по-внимателно :
spacepl написа:на пробката на бензиновата рейка също има налягане - незнам дали е 3 бара, но пръска яко. Бушони няма изгорели, бензиновата помпа се чува като дам на контакт.Пробвах да запаля директно на газ, но няма ефект.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
мерни една компресия и виж какво е положението, на колега от форума Е 34 -ката даде подобен проблем , М50Б20, запали поработи 30 сек. и угасна. на 3 цилиндъра нямаше компресия. всички вериги си бяха на място. свалихме разпр. валове изпразнихме повдигачите , сглобихме я и колата заспа, все още немога да си обясня това явление, аз си мисля ако блокира клапана на маслената помпа и превиши налягането на маслото, вследствие на което разпъва повдигачите и клапаните остават открехнати 

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
виждал съм м52,на 5-0,на 6-2 и си върви и си пали..
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Хммм, след сваляне на дебитомер,АСЦ, дросел, колектори и проверка на всички букси под, около и до тях колата запали, малко трудно, но запали и сега е ОК, по-лошото е че не разбрах защо запали, врътнах препука и запали. В момента работи перфектно, тихо, равномерно и мощността е малко по-добре от преди даже, вероятно заради малкото отклонение което имаше на всмукателния вал. Грешки пак няма записани 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
spacepl написа:Хммм, след сваляне на дебитомер,АСЦ, дросел, колектори и проверка на всички букси под, около и до тях колата запали, малко трудно, но запали и сега е ОК, по-лошото е че не разбрах защо запали, врътнах препука и запали. В момента работи перфектно, тихо, равномерно и мощността е малко по-добре от преди даже, вероятно заради малкото отклонение което имаше на всмукателния вал. Грешки пак няма записани
обсебил я е зъл дух

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
spacepl написа:Хммм, след сваляне на дебитомер,АСЦ, дросел, колектори и проверка на всички букси под, около и до тях колата запали, малко трудно, но запали и сега е ОК, по-лошото е че не разбрах защо запали, врътнах препука и запали. В момента работи перфектно, тихо, равномерно и мощността е малко по-добре от преди даже, вероятно заради малкото отклонение което имаше на всмукателния вал. Грешки пак няма записани
Дяволска работа.......

Ела да го сменим с едно М52В28 и да не го мислиш повече тоя смъртник

- spacepl
- старши ентусиаст
-
Абе май на там отива работата.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Послушаи Илко (иванов 530д), тои знае винаги как и с какво да го направи/замени или да посъветва, намира ги нещата от раз, колко работи ми е намираал ... и винаги съм оставал доволен 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2