не върти перката на климатроника

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

не върти перката на климатроника

Мнение от татрата » 24 Юни 2010, 12:00

колеги интересува ме защо не се върти перката проверих бушони реле всичко си наред може ли да е от това че трябва да се напълни с фреон и тогава да включи става въпрос за 318тдс 96г седан

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d
Мечтае да кара: M550d

Re: не върти перката на климатроника

Мнение от LANA » 25 Юни 2010, 10:03

Здравей,

при мен съще не се въртеше като взех колата. Заредих с фреон и пак не се въртеше.
После видях, че един предпазител беше изгорял.
Провери идва ли напрежение до перката. Ако идва, значи проблема е в нея.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 25 Юни 2010, 14:31

татрата написа:колеги интересува ме защо не се върти перката проверих бушони реле всичко си наред може ли да е от това че трябва да се напълни с фреон и тогава да включи става въпрос за 318тдс 96г седан

Със сигурнос ако няма достатъчно количество фреон в системата перката няма да включи тъй като тя се управлява от един датчик за налягане на системата или по точно пресостата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 25 Юни 2010, 14:40

oci написа:Със сигурнос ако няма достатъчно количество фреон в системата перката няма да включи тъй като тя се управлява от един датчик за налягане на системата или по точно пресостата.

:yes:
Провери и буксата, която е на пресостата. Ако е откачена, перката няма да върти, то и компресора не включва в този случай.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от татрата » 26 Юни 2010, 16:08

значи проверих буксите бушоните и релатата жси4ко работи сега остажавада го напълниа с фреон и ще видим дали ще тръгне но като го пусна климатроника вътре си духа но топло

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 27 Юни 2010, 11:17

татрата написа:значи проверих буксите бушоните и релатата жси4ко работи сега остажавада го напълниа с фреон и ще видим дали ще тръгне но като го пусна климатроника вътре си духа но топло

отиди да ти видят имаш ли фреон в системата и ако не е в граници първо тест на системата за пропуски и после зареждане и си готов.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: чужди коли и жени
Мечтае да кара: две коли едновременно

Мнение от krumovvv » 27 Юни 2010, 21:01

татрата написа:значи проверих буксите бушоните и релатата жси4ко работи сега остажавада го напълниа с фреон и ще видим дали ще тръгне но като го пусна климатроника вътре си духа но топло

за топлото духане сигурно клапаните са дали фира виж ги и тях
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Юни 2010, 20:23

Дай и 12 волта и виж дали ще върти и тогава го мисли.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 318i

Мнение от Vvladee » 02 Юли 2010, 10:40

Здравейте и от мен. Аз също имам подобен проблем с климатроника на 318i. До преди 2 седмици климатроника си работеше идеално. След това лошото време и т.н.т. и не го бях пускал до вчера, когато решихда се повоза на климатроник. Но той въобще не пожела да духа студено. Перката отпред се включва, чуват се някакви клапи да се отварят или затварят, когато се натисне снежинката, но няма студено. Възможно ли е за 2 месеца откакто е напълнен с фреон да не изтече и за две седмици да си замине.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от beckshot » 02 Юли 2010, 20:45

Всичко е възможно при наще колици колега ;).Наи вероятно е почнал да изспуска от някаде,и моя по същия начин имам клима на другия ден нямам клима при мене варянта е да го сваля и да го закарам да го залепят и сичко ще е ОК предполагам и при теб ще е така.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 03 Юли 2010, 9:58

beckshot написа:Всичко е възможно при наще колици колега ;).Наи вероятно е почнал да изспуска от някаде,и моя по същия начин имам клима на другия ден нямам клима при мене варянта е да го сваля и да го закарам да го залепят и сичко ще е ОК предполагам и при теб ще е така.

Преди да сваляш каквото и да било отиди да ти го надуят за да видят от къде изпуска иначе и да занесеш напремер радиатора не е гаранция, че е от там проблема.
Климатика може да изпуска от хиляди места, от връзки, от маркуч, от компресора и от много други затова първо се прави тест на системата за пропуски и тогава се зарежда, а иначе за колегата по горе дато му е изпуснал за 2 седмици има коли на които изпуска и не може да се зареди, а има и на такива на които изпуска за около година или повече всичко зависи от пропуска може да е голям или микроскопичен и да изпуска с грамове на година. То затова се прави тест преди зареждане и ако изпуска първо се прави и после се зарежда.

Потребител
Аватар
Кара: 318i

Мнение от Vvladee » 03 Юли 2010, 13:34

Да, май ще трябва да ходи на майстор. Сутринта пак го пробвах и същата работа :( .

Назад към E36