Проблем или екстра (чистачки)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- m@rtin
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i E39 Touring M54
Re: Проблем или екстра (чистачки)
slatanic написа:Имаш комфорт модул.И да екстра е!
Мисля че няма нищо общо с комфорт модула,аз нямам комфорт но чистачките намалят на сфетофара

- malenov
- кандидат ентусиаст
-
И моята е същата, много се чудех защо е така преди, но вече свикнах мислех си, че нещо не са наред. И едва сега разбирам, че е екстра 

This is my FREEDOM
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
~Мишо~ написа:А аз да попитам,в упътването има обяснение как да се регулира паузата на първа степен(а именно:от 0 се включва на 1,после пак на 0 и се изчаква колкото искаме паузата да е,и после пак 1) но при мен не се получава,може би някъде бъркам,кажете как го правите вие
Това ако някой го знае ще е доста интересно, понеже често ми идва твърде бавна първа степен и твърде бърза втора
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
стан написа:~Мишо~ написа:А аз да попитам,в упътването има обяснение как да се регулира паузата на първа степен(а именно:от 0 се включва на 1,после пак на 0 и се изчаква колкото искаме паузата да е,и после пак 1) но при мен не се получава,може би някъде бъркам,кажете как го правите вие
Това ако някой го знае ще е доста интересно, понеже често ми идва твърде бавна първа степен и твърде бърза втора
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Искаш да кажеш че това което съм пропуснал е че нямам така нареченото "автоматично интензивно измиване" ли 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
И да добавя още малко към тази "екстра" 
Когато си на интервал и ... спреш или скоростта падне под ... 20 км/ч ( нещо такова ), интервала се удължава. Пр. Ако интервала е серийно зададен на 10 сек. , когато спреш става ... да речем 15-20. не съм го засичал

Когато си на интервал и ... спреш или скоростта падне под ... 20 км/ч ( нещо такова ), интервала се удължава. Пр. Ако интервала е серийно зададен на 10 сек. , когато спреш става ... да речем 15-20. не съм го засичал

- VENBO
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i Turbo
- Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.
Според мен - много кофти екстра. Кофти е докато вали интензивно да спреш на светофара и гадната машинка да прави интервали през 20 сек. и ако искаш да видиш брояча на светофара или нещо друго трябва да превключиш три надолу /т.е. да изключиш и да дадеш още едно/, или да пуснеш най-бързата- което пак е кофти. лично мнение.

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Значи работи само на коли с пръскалки на фаровете... жалко. Все пак ако някой измисли начин да направя 1 степен по-бърза или някакси да се регулират интервалите ще е супер 

VENBO написа:Според мен - много кофти екстра. Кофти е докато вали интензивно да спреш на светофара и гадната машинка да прави интервали през 20 сек. и ако искаш да видиш брояча на светофара или нещо друго трябва да превключиш три надолу /т.е. да изключиш и да дадеш още едно/, или да пуснеш най-бързата- което пак е кофти. лично мнение.
на моята кола ако не се лъжа не е точно така както го описваш колега, като спра на светофара сваля една степен надолу, тоест ако си карал и си пуснал на трета степен като спреш пада на втора ,а не на интервал ама не съм 100% сигурен да после ще го пробвам да видим
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
~Мишо~ написа:Искаш да кажеш че това което съм пропуснал е че нямам така нареченото "автоматично интензивно измиване" ли
Така ще да е,щото и аз съм опитвал тоя "трик" на мойта и не става

~Мишо~ написа:А аз да попитам,в упътването има обяснение как да се регулира паузата на първа степен(а именно:от 0 се включва на 1,после пак на 0 и се изчаква колкото искаме паузата да е,и после пак 1) но при мен не се получава,може би някъде бъркам,кажете как го правите вие
И аз четох упътването, но и при мен тази екста нещо не се получава. После някъде прочетох, че това е възможно ако колата има екстра "интензивно измиване на стъклата". При това положение лостчето е друго, модула за управление трябва да е друг и има още едно казанче за вода под предния капак.
P.S. Като пуснах мнението и видях, че темата има втора страница, на която е обяснено за въпросната екстра.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Сега и някой ако каже кава е разликата в модулите и лоста,цена няма да има,сигурно в ел. схемите пише,но нещо ме мързи да търся
.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
~Мишо~ написа:Сега и някой ако каже кава е разликата в модулите и лоста,цена няма да има,сигурно в ел. схемите пише,но нещо ме мързи да търся.
Колегата, е намерил точното пътване за екстрата:
ned_gm28 написа:
Вижда се, че лостчето има 6-то положение, което е за функцията "интензивно" измиване. => Буксата на лостчето трябва да има още една жица.
По принцип в BMW нещата са подготвени за екстрите, и нищо чудно модулите да са еднакви. Но в такъв случай защо не настойва интервала на чистачките, след като по упътване се активира със положение 1 на лостчето?
Трябва да се погелднат схемите...
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2