грешка в датчкик скорост ? Датчик №71 се появява като грешка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
грешка в датчкик скорост ? Датчик №71 се появява като грешка
Одеве ходих на диагностика защото колата неще да върви нещо и на компа излезна , че датчик скорост неработи . Майстора изчисти грешката но след малко пак се появи . Какъв е този датчик скорост ? Къде се намира ? Това датчика на дифа ли е ? 2ро аз нямам проблеми в отчитането на километража .... как ще е развален пък ще отчита километража . Може ли някой да ме светне малко , че не ми е мн ясно ....
Доколкото си спомням на диагностиката излезна като номер 71 грешката . в аутодата е със същия номер .
П.С Двигателя е 1.6 М40 93та год.
....................................................................................................................................
Днес 6.7.2010 качих колата на канал . Извадих въпросният датчик . С 10ка камък се отвива , дърци се на 2 болта . Извадих го и се оказа , че по него има полепени метални стружки . Той самия представлява 2 магните в П -образна форма и датчика е като проводник , когато мине метал м/у тях датчика престава да бъде проводник . Явно компютъра брои тези импулси и на база изчисления определя скороста . Вероятно стружките които са били полепнали по датчика са прекъсвали връзката на веригата тъй като е била постоянно отворена . Незнам дали това е бил проблема но е много вероятно . Не съм ходил на диагностика за да ми кажат дали грешка '71' датчика скорост е изчезнала . Иначе мерих самата букса на оммер и има някакво съпротивление което означава , че в края кабела си контакатува с група елементи и вероятно е здрав .
Проблема с невървенето на колата ми на моменти си остана засега ....
Доколкото си спомням на диагностиката излезна като номер 71 грешката . в аутодата е със същия номер .
П.С Двигателя е 1.6 М40 93та год.
....................................................................................................................................
Днес 6.7.2010 качих колата на канал . Извадих въпросният датчик . С 10ка камък се отвива , дърци се на 2 болта . Извадих го и се оказа , че по него има полепени метални стружки . Той самия представлява 2 магните в П -образна форма и датчика е като проводник , когато мине метал м/у тях датчика престава да бъде проводник . Явно компютъра брои тези импулси и на база изчисления определя скороста . Вероятно стружките които са били полепнали по датчика са прекъсвали връзката на веригата тъй като е била постоянно отворена . Незнам дали това е бил проблема но е много вероятно . Не съм ходил на диагностика за да ми кажат дали грешка '71' датчика скорост е изчезнала . Иначе мерих самата букса на оммер и има някакво съпротивление което означава , че в края кабела си контакатува с група елементи и вероятно е здрав .
Последна промяна jakson на 06 Юли 2010, 17:13, променена общо 3 пъти
- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Трите букви да крещят
Re: грешка в датчкик скорост
колега излиза ти грешка speed и намен така ми излиза като я зака4ат ама още незнам от какво се полу4ава

- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
- jakson
- ентусиаст
-
Ами натискам газта и колата неще да върви ... ускорява много бавно . с 20 км ако карам и т.е в движение ако вклиюча 2ра неще да тръгне да върви .. общо взето няма сила колата .
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
jakson написа:Ами натискам газта и колата неще да върви ... ускорява много бавно . с 20 км ако карам и т.е в движение ако вклиюча 2ра неще да тръгне да върви .. общо взето няма сила колата .
Карал съм със счупен датчик този на дифа който ти дава информация на скоростомера за самата скорост и дори да не помръдне стрелката колата се истрелва без проблеми,при теб проблема идва от другаде-аз поне съм го изпитал лично поне го счупих при смяна на семериндзи...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- jakson
- ентусиаст
-
vladi_a_i написа:jakson написа:Ами натискам газта и колата неще да върви ... ускорява много бавно . с 20 км ако карам и т.е в движение ако вклиюча 2ра неще да тръгне да върви .. общо взето няма сила колата .
Карал съм със счупен датчик този на дифа който ти дава информация на скоростомера за самата скорост и дори да не помръдне стрелката колата се истрелва без проблеми,при теб проблема идва от другаде-аз поне съм го изпитал лично поне го счупих при смяна на семериндзи...
Колега именно на мен това ми е мисълта , че ако е развален датчика то и километража няма да отчита ....
На диагностиката точно изчисти тази грешка и тя пак се появи .... Иначе с километража проблем нямам . Проблема е , че на моменти неще да върви .
Дали нестава дума за друг датчик ?
- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
колега зависи ти с кои мотор си на главата има или 2 или 1 дат4ик за температура по принцип те са много важни за варвене горене и т.н.т. дори сега си търся за моя мотор. един приател имаше компакт 1.6 и тои имаше проблем с варвенето колата ту тръгваше ту забиваше и сменихме тези дат4ици и се оправи запо4на да варви по разли4ен на4ин. ти можеш да забележиш колата как варви студена (прави ли го това) и като е топла ако има разлика може да е от там тори ако си с двата дат4ика мога да ти ги дам

- jakson
- ентусиаст
-
///ALPINA\\\ написа:колега зависи ти с кои мотор си на главата има или 2 или 1 дат4ик за температура по принцип те са много важни за варвене горене и т.н.т. дори сега си търся за моя мотор. един приател имаше компакт 1.6 и тои имаше проблем с варвенето колата ту тръгваше ту забиваше и сменихме тези дат4ици и се оправи запо4на да варви по разли4ен на4ин. ти можеш да забележиш колата как варви студена (прави ли го това) и като е топла ако има разлика може да е от там тори ако си с двата дат4ика мога да ти ги дам
Аз забравих да кажа най-важното .... двигателя . Той е М40 1.6 93та година . С 2 температурни датчика е и аз се съмнявах точно в тях . На диагностиката казах на майстора да обърне внимание на тях , а той каза , че са наред . Иначе колата върви най-добре при т' от около 17 градуса . именно зарди това му казах да ги погледне , а той каза , че това били глупости . Каза ми да си махна катализатора и аз го направих и да сменя датчик скорост защото излиза грешка в него . Много странно като е 1 датчика и не работи как на тъблото всичко си излиза , а на компа дава грешка . Сиг е някой др датчик .... На монитора излизаше като 71ви номер ако не се лъжа . В аутодата също беше отбелязан така ...
- 9900
- Потребител
-
- Кара: кара на татко си колата
- Мечтае да кара: е30....
Re: грешка в датчкик скорост ? Датчик №71 се появява като грешка
колега виж
датчика на коляновия вал или шпонката на шайбата на кол.вал да не би нешто да е превъртяла шайбата
датчика на коляновия вал или шпонката на шайбата на кол.вал да не би нешто да е превъртяла шайбата

- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
колега пиши да се разберем да ти пратя два дат4ика и да си решаваш проблема

- jakson
- ентусиаст
-
///ALPINA\\\ написа:колега пиши да се разберем да ти пратя два дат4ика и да си решаваш проблема
Питах диагностика за датчика на коляновия вал дали е наред , а той ми каза , че ако не е наред колята изобщо няма да запали ...
- jakson
- ентусиаст
-
12 мнения
• Страница 1 от 1