Нивомат или тампон!
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
- Мечтае да кара: M5
Нивомат или тампон!
Здравейте колеги,
от няколко дена се появи едно 4укане от зад в ляво.Чукането е при преминаване през неравности и дразни много!Колата е ТДС 94 набор комби с нивомат!Ходих при 2-ма майстори като ;1-вия каза разбит тампон на амортисиора горена купето , а 2-рия каза че самият амортисиор си е заминал в смисал изпуснал!!!
Та помогнете ми то4но какво може да е тампона или нивоматат!
Горещо ви благодаря предварително и много успехи на всички!
от няколко дена се появи едно 4укане от зад в ляво.Чукането е при преминаване през неравности и дразни много!Колата е ТДС 94 набор комби с нивомат!Ходих при 2-ма майстори като ;1-вия каза разбит тампон на амортисиора горена купето , а 2-рия каза че самият амортисиор си е заминал в смисал изпуснал!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Нивомат или тампон!
Pesho_1 написа:Здравейте колеги,
Замисли се - как ще изпусне нивомат ако не губи масло и тн
Залагам на тампона защото той има навика да се къса. Препоръчвам смяната и на двата тампона.

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
колега докато не я вдигнеш да видиш неможеш да кажеш при мен има чукане от тампона на задния мост..може и той да е
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
Никаде не е умаслен но каза 4е на Ситроените блокирвари сферите а на бмв-то било същото .Е възможно ли е тва или да си сменям тампоните и да си свиркам!?
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
От сега си приготви 75лв. на парче за тампоните, защото на нивомата не е същия като на обикновения амортесьор. Купуват се от официалния представител.
За справка обикновения тампон чини 24.80лв в ауто +
За справка обикновения тампон чини 24.80лв в ауто +

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
От опорните тампони на амортисьорите скърца като каручка при преминаване през неравности. Виж да не са големите тампони на моста, които го хващат за купето. Те се късат и потропва от там. При тръгване също се усеща.
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
Значи колега скърцане има но то е много тихо и не се чува почти,а като мина през локжа с вода спира да скърца а само клопа и клопа високо горе почти до прозореца!!!!
Тампоните на магарето големите са сменени преди 2 месеца бяха леш-биенето си остана и то само в ляво и в ляво колата седи малко по легнала!
Тампоните на магарето големите са сменени преди 2 месеца бяха леш-биенето си остана и то само в ляво и в ляво колата седи малко по легнала!
Pesho_1 написа:Значи колега скърцане има но то е много тихо и не се чува почти,а като мина през локжа с вода спира да скърца а само клопа и клопа високо горе почти до прозореца!!!!
Еми тогава ги смени. Само да те подготвя - дарукар 150 и неколко лева сметка, а майстора колко ще те одруса не знам. Моя не можа да свали амортисьорите и свали моста. Добре, че сменихме и други нещица иначе още щеше да ме боли сърцето.
ПС: След това няма да си познаеш колата, като че ли туко що е излезла от завода.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Може да ти поскръцва "черешка". Щом ломбари горе при прозореца при преминаване през неравност е тампон 100%. А колата ти ако е на една страна вече лошо. Може да има въздух в нивоматния аморт. Пробвайте да смъкнете няколко пъти колата до долу и да я качите пак където си е била.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега ,купувай директно двата тампона на амортисьорите
Аз съм минал през какво ли не и трябва да ти кажа ,че нивоматните амортисьори работят и в един момент дефектират като за няколко секунди цялото масло от системата под напора на хидравличната помпа изтича на улицата ,колата кляка отзад силно и започва да татрузи на твърдо по пътя дори с 5 км/ч
Този втория майстор нещо много се е изложил
Георги Пенчев

Аз съм минал през какво ли не и трябва да ти кажа ,че нивоматните амортисьори работят и в един момент дефектират като за няколко секунди цялото масло от системата под напора на хидравличната помпа изтича на улицата ,колата кляка отзад силно и започва да татрузи на твърдо по пътя дори с 5 км/ч

Този втория майстор нещо много се е изложил

Георги Пенчев
10 мнения
• Страница 1 от 1