Някой да има опит с "Good Will" рекламациите за E90?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
Някой да има опит с "Good Will" рекламациите за E90?
Май ще ми се наложи да искам да ми се поемат разходите за ремонт или да поискам нов двигател евентуално от БМВ, а гранцията и изтече преди 5мес. Колата е на 50 000км и при стандартна испекция се откри метален звук от двигателя, който при подаване на газ изчезва(или не се чува от шума?).Съмненията са за клапани и водачи, но утре като отворят двигателя ще се разбере. Ще съм благодарен за всякакви съвети, колеги!
Re: Някой да има опит с "Good Will" рекламациите за E90?
OxoBoxo написа:Май ще ми се наложи да искам да ми се поемат разходите за ремонт или да поискам нов двигател евентуално от БМВ, а гранцията и изтече преди 5мес. Колата е на 50 000км и при стандартна испекция се откри метален звук от двигателя, който при подаване на газ изчезва(или не се чува от шума?).Съмненията са за клапани и водачи, но утре като отворят двигателя ще се разбере. Ще съм благодарен за всякакви съвети, колеги!
Обърни се към адвокат, по патентно право. В София има една кантора, която обслужва почти всички големи международни фирми. А защо, адвокат по патентно право? -Защото те се занимават с "Good Will Claims" , и знаят как да посъветват една фирма, да си запази доброто име

Няма кво да се занимваш с адвокати,
първоначално...
В БМВ си има процедура за подобни
извънгаранционни ремонти, за коли
на малко километри. Ако се установи
че не потребителя е причина за дефекта,
БМВ поема цените на частите, ти плащаш
само труда в определени случай...
Ако вземат нещо да се правят, тогава
можеш да насъскаш някой адвокат...
първоначално...
В БМВ си има процедура за подобни
извънгаранционни ремонти, за коли
на малко километри. Ако се установи
че не потребителя е причина за дефекта,
БМВ поема цените на частите, ти плащаш
само труда в определени случай...
Ако вземат нещо да се правят, тогава
можеш да насъскаш някой адвокат...
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
Ми сега ще видим доколко БМВ е примиум марка. Аз съм сменил 5 нови коли за 15год и никога не се е налагало да ми отварят мотора. Дори не познавам човек, който да е карал нова кола и да му е отварян мотора. Ще пиша каво се е случило.
П.С Модераторите ако преценят да преместят темата в сервизно обслужване, че да е видят повече хора
П.С Модераторите ако преценят да преместят темата в сервизно обслужване, че да е видят повече хора
И мен ме интересува подобен тип въпрос.
4-5 пъти ми "блокират" датчиците на накладките и един от последните пъти ми споменаха, че не е проблема в датчиците, а че ми блокирал DSC модула, който хич не е евтин...
4-5 пъти ми "блокират" датчиците на накладките и един от последните пъти ми споменаха, че не е проблема в датчиците, а че ми блокирал DSC модула, който хич не е евтин...
OxoBoxo написа:Ми сега ще видим доколко БМВ е примиум марка. Аз съм сменил 5 нови коли за 15год и никога не се е налагало да ми отварят мотора. Дори не познавам човек, който да е карал нова кола и да му е отварян мотора. Ще пиша каво се е случило.
Относно новите коли и отваряните мотори(личен опит от фирмените коли)
S500 на 60 000 км
ML 350 на 72 000 км
A8 4.2 TDI на 47 000 км
Всичко мина по гаранция, въпреки че на S-класата се прецака след като изтече гаранцията.
Иамаме и една 745i - и на нея и отваряха мотора, но на 280 000 км.
До тук с БМВ имам следния опит две320i(170к.с.) общо съм минал към 40 000 км - на едната и се прецакаха бубини на 17 000 км.
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
Пружина на Валветроника се е скъсала + разхлабена верига 60лв струват--> 10лв пружинката+50лв веригата казаха от лошия бензин било ще пиша като ми кажат повече подробности. Иначе за 'Good Will" ми казаха, че няма грижи след като колата е обслужвана и има сервизна книжка.
Колега аз имам същия проблем, на 50000 км, но не бързай да отваряш мотора, пробвай първо всичко останало - ЕГР, дюзи, добавки, демпферна шайба, по-добро масло и т.н.
8 мнения
• Страница 1 от 1