318tds проблем!!!!!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46
Мечтае да кара: ///M-power

318tds проблем!!!!!!!

Мнение от ///M-Power » 20 Юни 2010, 16:21

Преди няколко дни пала колата сутринта и треееесс!!! :dunno: Почна да се меля нещо ватре в мотора и изгасна. Вчера свалихме главата и видяхме че на втори цилиндар изрускателния клапан е скъсан....
На някои случвало ли му се е и каква може да е причината, преди 500км. я обслужих напално, не сам я прегрявал никога за 2г. сам и навъртял 50 000км. без никакви проблеми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Re: 318tds проблем!!!!!!!

Мнение от mgate » 20 Юни 2010, 16:57

блокиракл повдигач(маслен) на изпускателните клапани ,а искам да те питам при тези навъртяни километри от твоя страна сменял ли си и веригите?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ///M-Power » 20 Юни 2010, 17:15

Не сам сменял веригите защото не е дала никакви признаци че са износени. Пали при всякакви обстоятелства без проблем. А като казваш че е блокирал повдигач кво следва нови или могат да се промият и раздвижат старите???

Потребител
Аватар
Кара: E 36
Мечтае да кара: само БМВ

Мнение от Вальо 60 » 20 Юни 2010, 20:24

Аз пък мисля,че като прегледаш другите клапани ще си дойде и отговора.Аз лично мисля,че е резултат от системно каране с некачествени масла.Не искам да те обиждам колега.Ти не си виновен ако си вземал уж хубави,а те са..............................
НЕ Е ВАЖНО КОЛКО МОЩНА КОЛА КАРАШ,А ВАЖНО Е ДА КАРАШ С УМ И УВАЖЕНИЕ КЪМ ОСТАНАЛИТЕИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Мнение от nedbmw » 20 Юни 2010, 20:42

Блокирал повдигач няма да е по вероятно да :roll: е попаднало нещо в цилиндъра.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 20 Юни 2010, 20:59

Вальо 60 написа:Аз пък мисля,че като прегледаш другите клапани ще си дойде и отговора.Аз лично мисля,че е резултат от системно каране с некачествени масла.Не искам да те обиждам колега.Ти не си виновен ако си вземал уж хубави,а те са..............................

Това е отговора.За лоши и блокирали повдигачи ще има отпечатьци по всички бутала+тракане сутрин
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 20 Юни 2010, 21:58

[quote="Вальо 60"]Аз пък мисля,че като прегледаш другите клапани ще си дойде и отговора.Аз лично мисля,че е резултат от системно каране с некачествени масла.Не искам да те обиждам колега.Ти не си виновен ако си вземал уж хубави,а те са..............................[/quote
Колега ,извини ме ,но какво означава некачествени масла не всеки има в задният си двор лаборатория ,пък и не вярвам ,че той е карал с приста оил така че,а относно повдигача аз не твърдя че е от масло а може да е от много и различни причини от дефект и износване до неправилно превключване на предавките,а дали нещо е засмукало и е вътре в горивната камера те последиците щяха да са фатални :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 20 Юни 2010, 22:12

mgate написа:
Вальо 60 написа:Аз пък мисля,че като прегледаш другите клапани ще си дойде и отговора.Аз лично мисля,че е резултат от системно каране с некачествени масла.Не искам да те обиждам колега.Ти не си виновен ако си вземал уж хубави,а те са..............................[/quote
Колега ,извини ме ,но какво означава некачествени масла не всеки има в задният си двор лаборатория ,пък и не вярвам ,че той е карал с приста оил така че,а относно повдигача аз не твърдя че е от масло а може да е от много и различни причини от дефект и износване до неправилно превключване на предавките,а дали нещо е засмукало и е вътре в горивната камера те последиците щяха да са фатални :shock:

Колега ,дане бьркам,но аз доколкото разбрах е запалил сутринта и е излопала,
Значи не е влязло нещо ,а и едвали ще я е форсирал студена.

Потребител
Аватар

Мнение от ///M-Power » 20 Юни 2010, 23:56

Наистина е така както е написал колегата "Presko79" има белези по 4–те ботала от среща с клапаните но само от изпускателните. А до това дали я карам с нхубави масла, да сипвам и само BMW масло УЖ дето го водат оригинално, и го сменям на 10 000км И пак пояснявям че колата я запалих сутринта и не я вях карал два дена и както пална и за секунда изтропа вобще не заработи. :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: E 36
Мечтае да кара: само БМВ

Мнение от Вальо 60 » 21 Юни 2010, 11:00

аз затова казах,че като се прегледат другите клапани ще дойде и отговора.Много карат с минерални масла под предлог ,че колите са стари.За мен това си е чисто съсипване на двигателя,а за торбината да не говорим.Пак казвам,че ние не ги произвеждаме и затова не искам никой да се обижда.С уважение към всички :yes:
НЕ Е ВАЖНО КОЛКО МОЩНА КОЛА КАРАШ,А ВАЖНО Е ДА КАРАШ С УМ И УВАЖЕНИЕ КЪМ ОСТАНАЛИТЕИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAVARIA » 24 Юни 2010, 13:59

///M-Power написа:Наистина е така както е написал колегата "Presko79" има белези по 4–те ботала от среща с клапаните но само от изпускателните. А до това дали я карам с нхубави масла, да сипвам и само BMW масло УЖ дето го водат оригинално, и го сменям на 10 000км И пак пояснявям че колата я запалих сутринта и не я вях карал два дена и както пална и за секунда изтропа вобще не заработи. :dunno:

а тези белези по буталата не може ли да са заради разтегната верига ,а не заради повдигачите :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 24 Юни 2010, 14:21

стига с тази разтегната верига :) ако е чак толкова разтегната че да оставя белези ще пали трудно пуши няма да върви и много други неща :) най-вероятно е точно както колегата казва карана е с минерално масло, минимума за нашите коли е 10в40 всичко по-горе демек 15в40 съсипва горките ни бабички
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 24 Юни 2010, 18:11

Coulthard написа:стига с тази разтегната верига :) ако е чак толкова разтегната че да оставя белези ще пали трудно пуши няма да върви и много други неща :) най-вероятно е точно както колегата казва карана е с минерално масло, минимума за нашите коли е 10в40 всичко по-горе демек 15в40 съсипва горките ни бабички

Абсолютно точно,едвали има какво повече да се каже.
Успех с ремонта.

П.П. Отварял сьм и с нови вериги ,има ли мелене сутрин +наличие на лоши повдигачи и масло отпечатьците са неизбежни.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от malenov » 24 Юни 2010, 21:56

напълно възможно е разтегнта верига, защото няма нищо вечно и от там да е прескочила зъби и следователно ще изтропа
This is my FREEDOM

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 25 Юни 2010, 15:13

добре не ми се спори, ама си далеч от истината ако му скочи зъб на веригата ще е далеч по-лошо от описаните проблеми, дизел-гнп-пушене-трудно палене-игра в обороти-тнт.
Изображение

Следваща

Назад към E36