318tds проблем!!!!!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ///M-Power
- Потребител
-
- Кара: BMW E46
- Мечтае да кара: ///M-power
318tds проблем!!!!!!!
Преди няколко дни пала колата сутринта и треееесс!!!
Почна да се меля нещо ватре в мотора и изгасна. Вчера свалихме главата и видяхме че на втори цилиндар изрускателния клапан е скъсан....
На някои случвало ли му се е и каква може да е причината, преди 500км. я обслужих напално, не сам я прегрявал никога за 2г. сам и навъртял 50 000км. без никакви проблеми.

На някои случвало ли му се е и каква може да е причината, преди 500км. я обслужих напално, не сам я прегрявал никога за 2г. сам и навъртял 50 000км. без никакви проблеми.
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
Re: 318tds проблем!!!!!!!
блокиракл повдигач(маслен) на изпускателните клапани ,а искам да те питам при тези навъртяни километри от твоя страна сменял ли си и веригите?
- ///M-Power
- Потребител
-
Не сам сменял веригите защото не е дала никакви признаци че са износени. Пали при всякакви обстоятелства без проблем. А като казваш че е блокирал повдигач кво следва нови или могат да се промият и раздвижат старите???
- Вальо 60
- Потребител
-
- Кара: E 36
- Мечтае да кара: само БМВ
Аз пък мисля,че като прегледаш другите клапани ще си дойде и отговора.Аз лично мисля,че е резултат от системно каране с некачествени масла.Не искам да те обиждам колега.Ти не си виновен ако си вземал уж хубави,а те са..............................
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Блокирал повдигач няма да е по вероятно да
е попаднало нещо в цилиндъра.

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Вальо 60 написа:Аз пък мисля,че като прегледаш другите клапани ще си дойде и отговора.Аз лично мисля,че е резултат от системно каране с некачествени масла.Не искам да те обиждам колега.Ти не си виновен ако си вземал уж хубави,а те са..............................
Това е отговора.За лоши и блокирали повдигачи ще има отпечатьци по всички бутала+тракане сутрин
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
[quote="Вальо 60"]Аз пък мисля,че като прегледаш другите клапани ще си дойде и отговора.Аз лично мисля,че е резултат от системно каране с некачествени масла.Не искам да те обиждам колега.Ти не си виновен ако си вземал уж хубави,а те са..............................[/quote
Колега ,извини ме ,но какво означава некачествени масла не всеки има в задният си двор лаборатория ,пък и не вярвам ,че той е карал с приста оил така че,а относно повдигача аз не твърдя че е от масло а може да е от много и различни причини от дефект и износване до неправилно превключване на предавките,а дали нещо е засмукало и е вътре в горивната камера те последиците щяха да са фатални
Колега ,извини ме ,но какво означава некачествени масла не всеки има в задният си двор лаборатория ,пък и не вярвам ,че той е карал с приста оил така че,а относно повдигача аз не твърдя че е от масло а може да е от много и различни причини от дефект и износване до неправилно превключване на предавките,а дали нещо е засмукало и е вътре в горивната камера те последиците щяха да са фатални

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
mgate написа:Вальо 60 написа:Аз пък мисля,че като прегледаш другите клапани ще си дойде и отговора.Аз лично мисля,че е резултат от системно каране с некачествени масла.Не искам да те обиждам колега.Ти не си виновен ако си вземал уж хубави,а те са..............................[/quote
Колега ,дане бьркам,но аз доколкото разбрах е запалил сутринта и е излопала,
Значи не е влязло нещо ,а и едвали ще я е форсирал студена.
- ///M-Power
- Потребител
-
Наистина е така както е написал колегата "Presko79" има белези по 4–те ботала от среща с клапаните но само от изпускателните. А до това дали я карам с нхубави масла, да сипвам и само BMW масло УЖ дето го водат оригинално, и го сменям на 10 000км И пак пояснявям че колата я запалих сутринта и не я вях карал два дена и както пална и за секунда изтропа вобще не заработи. 

- Вальо 60
- Потребител
-
- Кара: E 36
- Мечтае да кара: само БМВ
аз затова казах,че като се прегледат другите клапани ще дойде и отговора.Много карат с минерални масла под предлог ,че колите са стари.За мен това си е чисто съсипване на двигателя,а за торбината да не говорим.Пак казвам,че ние не ги произвеждаме и затова не искам никой да се обижда.С уважение към всички 

///M-Power написа:Наистина е така както е написал колегата "Presko79" има белези по 4–те ботала от среща с клапаните но само от изпускателните. А до това дали я карам с нхубави масла, да сипвам и само BMW масло УЖ дето го водат оригинално, и го сменям на 10 000км И пак пояснявям че колата я запалих сутринта и не я вях карал два дена и както пална и за секунда изтропа вобще не заработи.
а тези белези по буталата не може ли да са заради разтегната верига ,а не заради повдигачите

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
стига с тази разтегната верига
ако е чак толкова разтегната че да оставя белези ще пали трудно пуши няма да върви и много други неща
най-вероятно е точно както колегата казва карана е с минерално масло, минимума за нашите коли е 10в40 всичко по-горе демек 15в40 съсипва горките ни бабички

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
Coulthard написа:стига с тази разтегната веригаако е чак толкова разтегната че да оставя белези ще пали трудно пуши няма да върви и много други неща
най-вероятно е точно както колегата казва карана е с минерално масло, минимума за нашите коли е 10в40 всичко по-горе демек 15в40 съсипва горките ни бабички
Абсолютно точно,едвали има какво повече да се каже.
Успех с ремонта.
П.П. Отварял сьм и с нови вериги ,има ли мелене сутрин +наличие на лоши повдигачи и масло отпечатьците са неизбежни.
- malenov
- кандидат ентусиаст
-
напълно възможно е разтегнта верига, защото няма нищо вечно и от там да е прескочила зъби и следователно ще изтропа
This is my FREEDOM
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
добре не ми се спори, ама си далеч от истината ако му скочи зъб на веригата ще е далеч по-лошо от описаните проблеми, дизел-гнп-пушене-трудно палене-игра в обороти-тнт.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2