Въпрос относно Е34 М52В20
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ratamahata
- Потребител
-
- Кара: BMW 320i седан 1993г.
Въпрос относно Е34 М52В20
Колеги, имам следният въпрос - От коя година се произвеждат Е34-ки с двигател М52В20 и как мога да го различа от М50Б20. При Е36 разликата знам че е в местоположението на капачката за маслото, но не знам дали и тук е така. Ако някой от ВАС е с М52В20 и качи снимка на двигателя, ще съм му особено благодарен.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Re: Въпрос относно Е34 М52В20
Че няма, няма.
Ако све пак искаш да разпознаеш някакъв двигател мога да ти дам следните насоки:
1. Смукателният колектор при М52 има много странна извивка. Общтата част на клектора е по-къса от главата и отделните въздуховоди към главата са усукани повече от колкото при М50.
2. При М52 ваноса има черна пласмасова капачка. При М50 ваноса си е покрит само капака на главата.
3. При М52 отвеждането на картерните газове от главата (до ваноса) става с пластмасова тръбичка. При М50 това е маркуч. И отиват на различни места, но това няма как да видиш от горе.
Еми, мисля, че това е достатъчно да го познаеш.
Поздрави,
Д
Ако све пак искаш да разпознаеш някакъв двигател мога да ти дам следните насоки:
1. Смукателният колектор при М52 има много странна извивка. Общтата част на клектора е по-къса от главата и отделните въздуховоди към главата са усукани повече от колкото при М50.
2. При М52 ваноса има черна пласмасова капачка. При М50 ваноса си е покрит само капака на главата.
3. При М52 отвеждането на картерните газове от главата (до ваноса) става с пластмасова тръбичка. При М50 това е маркуч. И отиват на различни места, но това няма как да видиш от горе.
Поздрави,
Д

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Най-видимата разлика е капачката на маслото - при М50 е в задния край на мотора, а при М52 е в преднияddddk написа:Че няма, няма.
Поздрави,
Д

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- ratamahata
- Потребител
-
- Кара: BMW 320i седан 1993г.
Мерси много колеги!!! Особено на колегата ddddk
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Колега, това че не се вгражда серийно М52 в Е34, съвсем не означава че не можеш да си намериш 34-ка с такъв... все пак.. няма друга марка автобили дето да пада такова трансплантиране на мотори като при БМВ 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Дижей, не забравяй хлопелите, там картината е доста стресираща понякога.
БМВ-то и смяната мотори е сякаш слушаш някоя класика на Моцарт и компания, останалото е мазало.
БМВ-то и смяната мотори е сякаш слушаш някоя класика на Моцарт и компания, останалото е мазало.
7 мнения
• Страница 1 от 1