Колеги ще си купувам БМВ Е39 и ми трябва малко от съдействие

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Колеги ще си купувам БМВ Е39 и ми трябва малко от съдействие

Мнение от milesbg » 16 Юни 2010, 14:53

Привет колеги,

харесах си една Е39 04.2003 година 530D и съм почти решен да е купя. Малко съм притеснен обаче за това колко е читава, че е италианка и се чудя как направя проверка на двигател, турбото и километрите. Посъветваха ме, че ще е най добре да дойде някой с компютър, който да е закачи и да ми каже какво е положението. Има ли някой такъв сред нас или поне познавате ли някой добър специалист/диагностик. Колата е в София в автокъща.

отворен съм за всякакви съвети или помощ, ще съм ви благодарен.

Христо

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Re: Колеги ще си купувам БМВ Е39 и ми трябва малко от съдействие

Мнение от Lucky » 17 Юни 2010, 10:17

Има тонове изписано по въпроса в тази секция на форума. Потърси, чети един ден и в крайна сметка закарай колата в Дару кар при Тодор Гинин.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 520 i 97

Мнение от jordao75 » 17 Юни 2010, 10:44

Закарай я в оторизиран сервиз.Там ще ти кажат дали е читава.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от milesbg » 17 Юни 2010, 12:31

Трудно ще го накарам тоя да е изкара от автокъщата колата. Няма номера няма застраховки...

Друг вариант нямам ли?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 17 Юни 2010, 13:57

jordao75 написа:Закарай я в оторизиран сервиз.Там ще ти кажат дали е читава.

:yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 17 Юни 2010, 21:28

milesbg написа:Трудно ще го накарам тоя да е изкара от автокъщата колата. Няма номера няма застраховки...

Друг вариант нямам ли?

Колега, дали е читава колата можеш да разбереш само и единствено като я вземеш и я подкараш. Така само с гледане, никой не може да ти каже, дали е читава или не.
Отиваш, харесваш, вземаш. Отиваш, съмняваш се и не вземаш, това са правилата при покупка на автомобил на старо от БГ. Ако ще я купуваш от Германия или Италия от ЧАСТНА обява, тогава можеш да вярваш на сервизни книжки и на думите на продавача....и пак не е сигурно, че ще е читава.

Ако се намери някой колега от Сф да дойде на място с диагностика, може да проверите дюзите и...май нищо съществено повече.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 18 Юни 2010, 0:57

Може и да инвестираш 100 - 150лв за транзитни номера и застраховка. След това ще може да я изкараш от автокъщата, да я покараш, да я закараш до сервиз. Разбира се, ако се откажеш от покупка изгаряш с 100 - 150лв, но по-добре така от колкото след това да изгориш с много повече.

Потребител
Аватар

Мнение от BMW-744 » 18 Юни 2010, 10:06

Колега в автокъщата трябва да имат поне един комплект служебни транзитни номера(във Варна имаме ,не знам в София как процедират),питай ги и ако ти кажат че нямат, явно не искат колата да се пробва поради някакви причини,не се лъжи да купуваш без да си пробвал особенно пък италианска кола.И ако можеш да я закараш някъде където имат Кар-софт(програмата за диагностика само наБМВ-та)ще е най добре.Успех и дано попаднеш на поддържана кола.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 18 Юни 2010, 17:09

Кола се купува с оглед, евентуално диагностика ако може и каране. Второто и да не може, другите задължително. И да отидеш на диагностика, разтропал се амортисьор няма да ти отрази, нито нещо по ходовата част. Не купувай кола, която не можеш да покараш.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 19 Юни 2010, 17:47

milesbg написа:Трудно ще го накарам тоя да е изкара от автокъщата колата. Няма номера няма застраховки...

Друг вариант нямам ли?

1. Попълни с в профила от къде си, кой град..., за да знаем как да ти помогнем, с адекватни съвети.
2. Вземи някой, който разбира и за някакви къси пари ще ти каже 90% от евентуалните болежки по колата.
3. Намери си доверен човек, та да ти докара читава кола, и да си спокоен на 90%, че не взимаш "котка в чувал". 10% са непредвидими, никой не е машина...
Успех! ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 19 Юни 2010, 18:03

Друг вариант нямам ли?

Абе по Добрич хората без преден капак карат, ти номера и застраховки :mhihi:

Сега сериозно - какви са тези глупости!?!? Всеки търговец има временни номера, които са застраховани отделно и може да се ползват за не регистрирани коли. Айде като не иска да я изкарва, си му я остави да си я гледа :winky:
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 19 Юни 2010, 22:16

:lol: временни номера ,то от такива търговци без малко да остана без книжка,после с тая фактура дето ми я дадоха (на мое име) в кат пак ядове-даже не искам да си спомням това приключение :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 19 Юни 2010, 22:25

ICE написа:

Друг вариант нямам ли?

1. Попълни с в профила от къде си, кой град..., за да знаем как да ти помогнем, с адекватни съвети.
2. Вземи някой, който разбира и за някакви къси пари ще ти каже 90% от евентуалните болежки по колата.
3. Намери си доверен човек, та да ти докара читава кола, и да си спокоен на 90%, че не взимаш "котка в чувал". 10% са непредвидими, никой не е машина...
Успех! ;)

и не купувай кола от Италия .. само цената и е добра на такава кола ,нищо друго ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 19 Юни 2010, 22:37

Alexi написа:
ICE написа:

Друг вариант нямам ли?

Успех! ;)

и не купувай кола от Италия .. само цената и е добра на такава кола ,нищо друго ...

Абе има коли и коли та ако ще и от Камбоджа...

Иначе взимаш колата на рапатрак караш я до ДАру Кар гледат я , въртиш няколко кръгчета, като загрее гледаш как пали , работи, както и като е студена, предполагам е автоматик - виж тук е по кофти и по трудно се разбира дали скоростите са аут или не. На диагностика вс ще покаже - как работят дюзите, дебитомера, турбината,

Караш го тоя продавача да я изкара ако не иска му теглиш една и това е :mhihi:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 19 Юни 2010, 22:46

Колега най-малкото е несериозно да купиш кола само с оглед и като я гледаш как работи на място.
Как може да се организира прегледа и пътната проба на колата е организационен въпрос, но ако продавача не желае да се хваща с това, хич не се занимавай повече с него ...
По тази логика и със същия успех можеш да си купиш кола по снимки и клипче в нета.

Следваща

Назад към E39