М50Б20 проблем, при палене пуква и излиза някъв маркуч.....

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

М50Б20 проблем, при палене пуква и излиза някъв маркуч.....

Мнение от devilheart » 18 Юни 2010, 18:21

Здравейте колеги, извинявам се за странното заглавие, но..., търсих из форума но не успях да намеря точно моя проблем, та става дума че при палене, само при палене, по някога пуква и излиза маркуча който е под колекторите, влиза ако не се лъжа в моторчето за празен ход, на няколко пъти вече ми го прави, лули и т.н. са нови, колата е с обикн. газова, но пали винаги на бензин..., каде може да е проблема?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пасатор с турбо..
Мечтае да кара: самолет

Re: М50Б20 проблем, при палене пуква и излиза някъв маркуч.....

Мнение от gog_g » 18 Юни 2010, 20:39

колега и аз съм с същия проблем.....и аз незнам...на какво гориво я гасиш?
не става само с БМВ....трябва и акъл...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 335d
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от St3althX » 19 Юни 2010, 0:48

И на мен ми го направи хем имам газов инжекцион пукна бях я загасил на газ и я палех на бензин и пукна...много се стреснах и после видях че ми е излязло това под колекторите.В последствие видях че маркуча ми след дебитомера този който е като хармоника и отива към двигателя беше много напукан като отрязан сякаш смених го,скоро смених и сондата понеже не работеше възможно ли е от ония маркуч да ми е пукнала понеже ме е страх да пробвам и възможно ли е ако пробвам да и стане нещо (на колекторите) или това което излиза е защита?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: баба 323ти ,
Детайли за колата: hell rot!

Мнение от cesico » 19 Юни 2010, 3:27

Препатил сам с тея магарии.Създава се надналягане в колектора от газовото- не е направено като хората, обикновено газово. Аз съм с метан обикновен и го имам същия проблем - опитай да монтираш предпазителен клапан на маркучето което изскача.На мене ми сложи един кавал един предпазителен клапан на входа на смукателния колектор - никога не е отваряло, тъй че не слагай там нема да е от полза. Другия вариант е когато палиш да я превключваш ръчно на бензин и когато запали и поработи малко да я прехвърлиш на газ - гарантирано че няма да имаш проблеми. Ако изгасне изчакай малко да се разсеят парите от колектора и тогава пали иначе, ако избързаш ще трябва да наместваш маркуч.
Жената я направих специалист да си фиксира тоя скапан маркуч- сума ти нокти изпотроши.
Със здраве

Потребител
Аватар

Мнение от devilheart » 19 Юни 2010, 10:06

..
Последна промяна devilheart на 19 Юни 2010, 15:51, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от devilheart » 19 Юни 2010, 10:21

мамичката му и скапан маркуч, явно за момента няма да има решение..., а иначе си върви перфектно...работи перфектно на газ и на бензин...ама тоя маркуч като скочи и направо незнам...то иначе тя винаги пали на бенз? какъв е ефекта да е превключвам ръчно..по скоро ефект може да има ако прреди да я изгъся мина на бензин за да изгори останалата газ и после при палене да си е само на бенз..ама де да видим...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от St3althX » 19 Юни 2010, 11:38

Е с газов инжекцион не били трябвало да не го прави... Все пак не е обикновено газово и то маркуч ли е на мене ми урдя като датчик :D а може ли да стане нещо на колата като плюе така?Този маркуч защита ли се води?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: неква джипка

Мнение от fast or stupid » 19 Юни 2010, 14:08

Може да, ако задържи маркуча и стане малко по силна детонациика и ще се спомине я дебитомер я нещо друго :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _FEFE_ » 20 Юни 2010, 10:49

при мен се оказа дефектна бобина въпреки че колата вървеше без проблем след като запали.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от St3althX » 20 Юни 2010, 11:22

колега как разбра за бобината понеже аз вчера ги гледах всичките има 2 леко на пукани ама съвсем леко и дали това е симптом за заминала бобина как разбираш или гледаш за искра?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да цирикат!!!
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от kapi_88 » 20 Юни 2010, 14:52

колеги съвет от мен! махаите ги тея обокновени газови уредби аз преди месец си слагах на моята м50б20 ами кво да ви кажа 50 км добре ( 5лв газ) уж всичко както трябжа беше сложено и на едно кръстовище в пловдив ксто изрязка, нито на бензин нито на газ същия тоя маркуч направо го пръсна ( и пак късмет де, че не пръсна колекторите) от там теглене в (бокса) и точно за 10 минути свалих скапаната газ. казаха ми че било от бобините да си ги сменя и щяло да е всичко ОК. не мерси неискам да карам икономично и под страх. успех колеги
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kapi_88 » 20 Юни 2010, 14:58

колега St3althX... вкарваш колата в гаража на тъмно. свалчх капаците за да се виждат бобините запалваш колата, и гледаш бобините ако светкат все едно си на дискотека ( е не пък чак толкова де, те трудно се забелязват дали пресветкат ама като се наведеш малко да ги гледаш под лек ъгъл ще ги видиш ако светът) еи така става фатката.. успех
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от St3althX » 20 Юни 2010, 22:29

вчера едн майстор ми гледа бобините и имаше 2 напукани и нз дали за заминали ама сложи по пукнатината черен силикон.Възможно ли е като проверявам на тъмно за искри силикона да ги спира и да си вършат работата бобините?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kapi_88 » 21 Юни 2010, 9:55

ами незнам със сигурност ама то ще си покаже когато ги провериш

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _FEFE_ » 21 Юни 2010, 17:59

бобините съм ги мерил на стенд,ако са напукани това то е проблема да.черния силикон не върши работа бобина за да стане читава трябва да се залее с лак има много писано по форума ако не намериш пиши ми.нищо им няма на обикновенните газови ако се сложат кадърно.

Следваща

Назад към E36