Бежовата Е30-ка

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Бежовата Е30-ка

Мнение от alpine » 18 Юни 2010, 23:43

Тъжно ми става за тази 30ка :kuku: Брато с пръдня боя не става ....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 E28 E34

Мнение от E21maniak » 19 Юни 2010, 0:32

alpine написа:Тъжно ми става за тази 30ка :kuku: Брато с пръдня боя не става ....

Не те разбрах ?
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 19 Юни 2010, 1:06

Колегата има предвид ,че ...от нищо нещо не става,т.е. без да вкараш пари няма да си оправиш колата
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 316 84г. м10б18
Мечтае да кара: на рали съзтезание :)

Мнение от cargo22 » 19 Юни 2010, 1:16

zzuzi написа:Колегата има предвид ,че ...от нищо нещо не става,т.е. без да вкараш пари няма да си оправиш колата

Да ама наливането за неща които не е нужно да сменяш ми се струва безмислено, а и има едно едно правило нещо което не е счупено и работи не се пипа.
Та това е смисъла, за какво да дава пари за виско-миско когато проблема може и да не е там.
Може просто да не я е обезвъздушил правилно и от това да идват ядовете.
Тука всички са много предубедени че вземеш ли някоя кола под 2000лв. треа да и смениш всичко и че не става за нищо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E21maniak » 19 Юни 2010, 1:28

cargo22 написа:
zzuzi написа:Колегата има предвид ,че ...от нищо нещо не става,т.е. без да вкараш пари няма да си оправиш колата

Да ама наливането за неща които не е нужно да сменяш ми се струва безмислено, а и има едно едно правило нещо което не е счупено и работи не се пипа.
Та това е смисъла, за какво да дава пари за виско-миско когато проблема може и да не е там.
Може просто да не я е обезвъздушил правилно и от това да идват ядовете.
Тука всички са много предубедени че вземеш ли някоя кола под 2000лв. треа да и смениш всичко и че не става за нищо.

Напълно си прав,благодаря!
Имам голям мерак за тази кола,да я преведа във вид,всичко да и е ок и т.н.Нямам толкова средства както някои от вас колеги,но имам желание за колата,просто при мен нещата стават по бавно,но важното е че ще станат.Да ви кажа честно я взех за 350 лева ,300 лева отидоха за прехвърляния,данъци,граждански и т.н.,там беше малко сложна работата,както и да е прежалил съм ги,сега примерно по охлаждането не искам да бързам със заключенията,докато не разбера от какво е няма да се втурвам да купувам каквото и да е било.Да,знам че в колата трябва да се налеят пари за да стане като хората,но при мен нещата стават с повече мерак и търпение и бавно както писах по горе...Все пак съм още ученик догодина завършвам,нямам постоянна работа за да вадя пари и да наливам в нея...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 19 Юни 2010, 1:44

Смени термостата...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 19 Юни 2010, 1:54

Колега,браво за ентусиазма,той е на 1во място.Просто си пази колата за да не се вкараш в по-големи разходи. :yes: Иначе си прав-всеки може да изтърси торбата с парите и да се хвали с перфектната кола,но това е лесния начин.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E21maniak » 19 Юни 2010, 18:48

Колегата cargo22 се оказа прав...Термостата отваря на някви космически градуси.Днес свалих радиатора да го промивам почистих го с препарат,голямо миене падна уж всичко трябваше да е ок слагам го и пак почна да грее ,минава средата отива вече към червеното и си викам я да пипна аз долния маркуч към радиатора след термостата,той студен.Явно като съм го пробвал вкъщи с тенджерата е отворил на големи градуси,щом водата вече почваше да извира, тогава отвори,а тука стигна около 100-110 и маркуча студен.Сега тия дни ще проверя колко струва и ще купя нов,дано да е от това,че ще ми се вземе акъла с това охлаждане...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cargo22 » 19 Юни 2010, 22:00

:yes:
Само че при тенджерата не си по налягане, при колите е под налагане и така се качва температурата на кипене, водата няма да заври при 100 градуса, а при повече затова е нормално като мериш да отчете повече.Щом маркуча ти е бил студен e ясно
ivantchoG написа:Смени термостата...

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 20 Юни 2010, 11:28

Попринцип много рядко пиша в Е30 подфорума, но писаниците по-горе ме подтикнаха да го направя.
Първо евала за етусиазма на момчето с М10-ката, не се отчайвай рано или късно ще я стегнеш. Повечето хора във форума караме стари баби и постоянно имаме някакви дертове с тях. :yes:
Второ не мога да разбера защо трябва някой колеги да го нападат и да му плюят колата. Нали за това се БМВ форум - да си помагаме, било то със съвети физическа или морална подкрепа. Не всички имат финансова възможност да отидат в магазина и "бам" части за 1000-2000 лева по колата и всичко да стане 6+ , нали уж беше важен синьо-белия пламък в очите и в сърцата. Радвам се че се опитваш да си стягаш сам колата, ще слядя темата ти с интерес.

ПОЗДРАВИ ! :bgflag:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E21maniak » 20 Юни 2010, 12:14

bace_martu написа:Попринцип много рядко пиша в Е30 подфорума, но писаниците по-горе ме подтикнаха да го направя.
Първо евала за етусиазма на момчето с М10-ката, не се отчайвай рано или късно ще я стегнеш. Повечето хора във форума караме стари баби и постоянно имаме някакви дертове с тях. :yes:
Второ не мога да разбера защо трябва някой колеги да го нападат и да му плюят колата. Нали за това се БМВ форум - да си помагаме, било то със съвети физическа или морална подкрепа. Не всички имат финансова възможност да отидат в магазина и "бам" части за 1000-2000 лева по колата и всичко да стане 6+ , нали уж беше важен синьо-белия пламък в очите и в сърцата. Радвам се че се опитваш да си стягаш сам колата, ще слядя темата ти с интерес.

ПОЗДРАВИ ! :bgflag:

Много ти благодаря колега! Нека има повече хора като тебе,защото много неща не са ми ясни и се надявам тук някой да ми помогне...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E21maniak » 22 Юни 2010, 0:07

Е колеги,мисля,че вече преодолях проблема с греенето,наистина термостата се оказа.Днес един друг колега ми даде термостат който работи без проблем.Значи като карам нормално,бавно или бързо въобще не грее седи на средата нормално,но има още един малък проблем,когато седи в покой на нормални обороти почва да загрява и като пипна маркучите са твърди,вече ще е само обезвъздушаване,утре ще я обезвъздуша и заспива...

п.с. И първия акт,за несветещ ляв фар.Беше едноочка,ама куката се заяде повече за това,че в едно кръгово я засуках малко и ме видял и като се разминахме по късно обърна, пусна бурканите и ме спря,искаше и за друго да се заяде,ама документи всичко беше перфект,даже ми даде и на дрегера да духам...Д**ба и куките...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cargo22 » 22 Юни 2010, 0:52

E21maniak написа: в едно кръгово я засуках малко и ме видял............................Д**ба и куките...

Е добре ти тръгна :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ша береш ядове ми са струа. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E21maniak » 22 Юни 2010, 1:00

cargo22 написа:
E21maniak написа: в едно кръгово я засуках малко и ме видял............................Д**ба и куките...

Е добре ти тръгна :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ша береш ядове ми са струа. :bchug:

Те ще берат ядове...Само гуми и метли оставям :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 22 Юни 2010, 6:53

ама ти щом си позволил и акт да ти пишат не ти е тръгнало надобре. Аз за 1 ден се бях набутал 70лв за 4 нарушения. (резервна гума давам акт недавам) :yes:
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

ПредишнаСледваща

Назад към E30