удариха не отзад помагаите :)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
удариха не отзад помагаите :)
оня ден спрях рязко заради кола пред мен и ме удариха отзад... удара го осетих доста силен но щети почти няма, дори бронята си е напално здрава но е влязла от ляжата срана малко навъре. Разглобих я, оказа се че рамото дето я държи е влязло наватре(от страната на теглича)
а третия е да сложа шаиби ето тук на самите брони но за целта треа да сменя и болтовете щот са каси а нз дали е възможно
за сега обмислям цели 3 варианта... парвия е да си платя да го исчукат като ми казаха приблизително 40 лв, втория които е малко рискован да закача теглича с едно важе и да се опитам да го издарпам 
а третия е да сложа шаиби ето тук на самите брони но за целта треа да сменя и болтовете щот са каси а нз дали е възможно

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна mg87 на 18 Юни 2010, 18:41, променена общо 1 път
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Re: одариха не отзад помагаите :)
mg87 написа:3 варианта... парвия е да си платя да го исчукат като ми казаха приблизително 40 лв.
Това е точния вариант.
Ако то се занимава,обаче можеш и сам да се справиш и то много лесно.
Взимаш едни "горски дявол"имаго във всяка железария,предполагам се сещаш за какво ти говоря.
Връзваш едия край за зрав стълб,другия съответно за кукаката на буфера и почваш да изтегляш плавно.Да не забравяме,че трябва да подсигуриш и автомобила си против тръгване като започнеш да изпъваш.Това също е лесна задача...ми това е и успех.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
Борис_Малинов написа:...
Взимаш едни "горски дявол"имаго във всяка железария,предполагам се сещаш за какво ти говоря.
Връзваш едия край за зрав стълб,другия съответно за кукаката на буфера и почваш да изтегляш плавно.Да не забравяме,че трябва да подсигуриш и автомобила си против тръгване като започнеш да изпъваш.Това също е лесна задача...ми това е и успех.
въже ли имаш предвид и аз доста го обмислям тоя вариант но не е ли опасно да стане нещо да се скаса нещо или да се разтегли знам ли...
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
Колега,"горския дявол" представлява,стоманено въже навито на макара.Като смата макара се превърта с тресчотка,така като закачиш едия край за стълб(примерно) а другия за кукакта на буфера и започнеш да затягаш с тресчотката въжето се навива с доста голяма сила на макарата и така се изправят кривите ламарини.

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Борис_Малинов написа:Колега,"горския дявол" представлява,стоманено въже навито на макара.Като смата макара се превърта с тресчотка,така като закачиш едия край за стълб(примерно) а другия за кукакта на буфера и започнеш да затягаш с тресчотката въжето се навива с доста голяма сила на макарата и така се изправят кривите ламарини.
Това му викаме ,,Терфор,, и идеята не ми допада.Подобре колегата да ги прежалва тия 40 лв и да се оправя колата от маистор.
Щом така пита тьи ли инак ли ,само това му трябва да взема да изпьва .Но това си е мое мнение и естественно не е задьлжително.
Аз сьм на принцип което не го мога ,търся някои дето го може.
Нищо лично Малинов
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Борис_Малинов написа:.
Взимаш едни "горски дявол"имаго във всяка железария ....
Да това е добър вариянт , ако смята после пак да го ползва , но ако му трябва само за веднъж не си заслужава ... Колегата каза , че му искат 40 лв за изчукването , а "градския дявол " варира като цена , но няма да е по-малко ... Другия проблем , е че ако колегата няма опит , ще му е трудничко да се справи , а ако иде при кадърен майстор , така хубаво ще му изправи ламарините , че няма да си познае колата после ....
Аааа и да не забрява , както и да подходиш колега , много внимавай , че веднъж чукната ламринка почва по лесно да ръждясва , погрижи се майсторите хубаво да ти обработят мястото там , а не да си оставят ръцете , щото тръгне ли ръжда баш там (около буферите ) става много интересно ... , там мястото е много "неудобно". Другия проблем е , че трябва да да се направи качествено , за да не се пълни багажника с вода

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
presko79 написа:Подобре колегата да ги прежалва тия 40 лв и да се оправя колата от маистор.
Щом така пита тьи ли инак ли ,само това му трябва да взема да изпьва .Но това си е мое мнение и естественно не е задьлжително.
Аз сьм на принцип което не го мога ,търся някои дето го може.
Нищо лично Малинов
Ако прочетеш внимателно,в първия ми отговор на неговия въпрос е да иде на майстор.

Просто изброявяме и другите възможни опции та той да се реши.Огънатото е сравнително леко и ако е средно грамотно-техническо лице,ще се справи и сам.

Re: удариха не отзад помагаите :)
Аз ги връзвам за дирека пред нас и целата газ, наклонил се е на едната страна аз опъвам на другата и ни се изправя ни пада, аз го борим 6-7 години и татко го е борил още 15тина 

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Много начини
ама иди на майстор,те колегите не ти казаха,но нищо не се прави на око - по снимката може и да не е много,но на практика... за това си има дозери и размери на купето. Незнам Методи що не каза колко я мери неговата когато му се стори че е крива... 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- metodi80
- старши ентусиаст
-
~Мишо~ написа:Много начиниНезнам Методи що не каза колко я мери неговата когато му се стори че е крива...
Бе слава богу при мене не имало такова изкривяване като при колегата , но е факт , че ако нещо по колата (особено моята ) ми се стори , че не е както трябва (я некоя фуга по широка , я нещо друго , или каквото и да било , което не ми харесва ) , може цяаааал ден , да не кажа седмица да меря , да гледам , да меря , да гледам , да меря , да гледам .....

Не че ти не си същия .... , присмел се хърбел на щърбел ... , не знам кой завива болт , и после го отвива , за да го завие пак , та да се увери , че е добре ...

- fast or stupid
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: неква джипка
Ако искаш да си сигурен че няма да те боли глава тичаи при маистора
ето го и моят начин
първи опит- http://vbox7.com/play:6d1f91d0
втори опит- http://vbox7.com/play:530bd920

първи опит- http://vbox7.com/play:6d1f91d0
втори опит- http://vbox7.com/play:530bd920

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
За тази цел е необходимо стоманено въже,а не еластично.Но тогава ще трябва и премерено усилие,че после ще настане смях.

- koceto 1232
- Потребител
-
- Кара: Е36 328 кабрио,Е92 330и
ходи си на маистор с хидравлика да ти го опане така може да си регулира усилието.
- hallokalo1
- Потребител
-
- Кара: e31 e34 e21
- Мечтае да кара: e 911 ;)
това със стълба ми е любимо много!само,че го правех със синджира от стенда.като ме мързи да я качвам или като има някоя разхвърлена.според мен важно е самото дърпане да стане на инерция,засилваш и натискаш съединителя да не приключиш кутията.това клипче,което е пуснал колегата се едно с ластик :Д затова се прави със синджир или в краен случаи със стоманено важе ,както каза колегата борис.лошото на стоманеното въже е,че ако се скъсе на лашкане недаи си боже мода да отреже някоя глава.затова даи колега 40 лв и си пий кафенцето докато някои ти направи колата 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2