Угасна в движение! Е34 525 ТДС
Модератор: Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Re: Угасна в движение! Е34 525 ТДС
dinozab написа:Самата плочка всичко на всичко може да изкара 3 грешки .
Ами тя колата откакто сме я взели и я караме докато още вървеше и като забиваше често и гаснеше няколко пъти и правих диагностика и имаще една постоянна грешка която дори и да успеехме да я изтрием веднага след запалване се появяваше отново-на руски звучи така "Регулятор хода",но задължително ще проверя дали не е това реле,не ми се иска да давам пари за плочка или помпа при положение че в моята има живот още!
ivan. написа:Като я въртя на стартер-мисля не излиза пущек отзад!
Не ти ходи гориво до дузите.Дай постоянен ток на клапана ,завърти и сподели резултата.
Сега ще слезна да развия едната тръбичка към дюзата да видя със сигурност дали не ходи нафта защото нали ти казах и вчера не съм много сигурен дали ходи гориво и ще ти дам резултат! Ако не ходи-става въпрос за този клапан електрическия който ти ми говори така ли?
И накрая изклзчително съм ви благодарен и на двамата че с толкова търпение и обяснения ми помагате!

bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Ако нямаш автопилот най-вероятно за него ти изписва грешката.Всички ТДС-и без автопилот винаги изкарват грешка за него че е повреден това няма да навреди на нищо в работата на мотора.Това е така щото фабрично автопилота е софтуерно зададен просто ръчката в купето липсва и съответно всеки който си я купи и монтира ще има автопилот точно за 20 мин.
А ти ко съ мотъш още та не си видял тоя клапан бре

А ти ко съ мотъш още та не си видял тоя клапан бре

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
dinozab написа:Ако нямаш автопилот най-вероятно за него ти изписва грешката.Всички ТДС-и без автопилот винаги изкарват грешка за него че е повреден това няма да навреди на нищо в работата на мотора.Това е така щото фабрично автопилота е софтуерно зададен просто ръчката в купето липсва и съответно всеки който си я купи и монтира ще има автопилот точно за 20 мин.
А ти ко съ мотъш още та не си видял тоя клапан бре![]()
![]()
Дадох ток на клапана ей сега,по-точно не аз ам човек дет разбира от жички

А относно кво се мотам-бате работя денем от 8-17 и след тфа на едно друго място до среднощ че голем глад,че и сега тая кола,па през останалото свободно време ако има такова-се наливам със Шарк и уча за кандидатстудентски изпиити-на стари години реших да се изучвам!

Засега е тфа-Наздраве Дино и Ванка-вече сяам да се напия че не мога вече-много ми е мъка за колата!Ех как не живеех по-близо до вас да се напием и да я почнем тая кола от до...

![]()
![]()
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
Така между другото да те питам
кога последно си сменял горивен филтър
за да си сигурен ,че е гнп-то отвий шлауфката преди него и дай постоянен ток на 23-ти бушон.Трабва да протече нафта

за да си сигурен ,че е гнп-то отвий шлауфката преди него и дай постоянен ток на 23-ти бушон.Трабва да протече нафта

by ''kompleksa''
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
ivan. написа:Така между другото да те питамкога последно си сменял горивен филтър
![]()
Филтъра беше сменен преди месец с консумативите,масла ала бала,това с нафтата го пробвах първо-още като дам на контакт и теква нафтаслед филтъра преди помпата-само да вметна днес си набучих плочка взех я от една помпа друга-колата си запали от раз,няма го претрисането след като върна газта,няма я постоянната грешка която стоене компа преди,колата работи дбре остава утре да я закачим на диагностика и да и подадем точното количество гориво,че днес майстора я гласи на око и на слух и не ми допада вървежа и още! Ще покарам една седмица с тая плочка,ще видим как се държи,дали дава неква грешка пак-и ако не-честита ми нова(стара) плочка!Ще продължавам да снасям информация-изключителномного ви благодаря за насоките и помощта,много нови неща разбрах и за тоя ел.клапан и най-вече за това реле което каза Дино не го знаех досега утре ще ида да го видя колк пари струва да го сменя профилактично и него и така! Наздраве и остава да се напием с вас,ама първо нека се запознаем!За жалост сигурно и тая година ще пропусна Е34/32 сбирката,но не е сигурно още!
Още веднъж много благодаря за помощта и за вниманието!

![]()
![]()
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
ivan. написа:А бе ти си бил в час бре,ама не го издаваш
хаха,в час сравнен с теб и Дино за ТДС сам абсолютно извън час,виж за пиенье съм яко в час! А относно принцип на колите ДВГ и изобщо,през свободното си време си ходя при един мой човек дет се занимава с електроники по колите(чипове,имобилайзери и всичко що е свързано с токове),та там му помагам за некой лев,та съм понаучил някой неща там но тфа е орскоро и не съм научил чак толкова но попивам яко, а за ГНП и плочка съм абсолютно бос! Просто ми е ясен долу-горе принципа-останалото е по пътя на логиката! ноо ще се уча занапред!

![]()
![]()
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
такаа,нова информация по случая-колата на празен ход претриса едно такова много странно,още не сме гласили точно предварения,количество гориво ала бала-дали е от тях или има некъв кахър?да я връщам таа помпа доде е време!
и да попитам и други колеги-при запалне двигател на празен ход къде ви стои разходомера?

![]()
![]()
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
momo-1st написа:такаа,нова информация по случая-колата на празен ход претриса едно такова много странно,още не сме гласили точно предварения,количество гориво ала бала-дали е от тях или има некъв кахър?да я връщам таа помпа доде е време!и да попитам и други колеги-при запалне двигател на празен ход къде ви стои разходомера?
Разходомера не се вижда на празен ход. Седи над 30/100.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Zubcho написа:momo-1st написа:такаа,нова информация по случая-колата на празен ход претриса едно такова много странно,още не сме гласили точно предварения,количество гориво ала бала-дали е от тях или има некъв кахър?да я връщам таа помпа доде е време!и да попитам и други колеги-при запалне двигател на празен ход къде ви стои разходомера?
Разходомера не се вижда на празен ход. Седи над 30/100.
Супер,значи не е само при мен!хаха,защото преди да сменя плочката като я освоодя на някоя кръстовиче стоеще между 2 и 4/100
![]()
![]()
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Доколкото разбирам, сменил си плочката и сега ти претриса...
Пробвай нещо евтино, преди да пробваш каквото и да е друго - сипи 1 л. АТФ масло (за автоматични скорости) на (почти) пълен резервоар и покарай малко. После пробвай каквото и да е друго, ако продължава да тресе.
Пробвай нещо евтино, преди да пробваш каквото и да е друго - сипи 1 л. АТФ масло (за автоматични скорости) на (почти) пълен резервоар и покарай малко. После пробвай каквото и да е друго, ако продължава да тресе.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
Vlados написа:Доколкото разбирам, сменил си плочката и сега ти претриса...
задължително аз и със старата така с масълце процедирах-но мисля че претриса сега защото помпата е гласена малко на око дет се казва и ми се струва че не е подадено необходимото количество гориво или предварение/закъснение нещо бяга!
![]()
![]()
- dinozab
-
-
Повече гориво сте и пуснали затова претриса нагласете я на компютъра на 3.5-4 и си готов 

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
dinozab написа:Повече гориво сте и пуснали затова претриса нагласете я на компютъра на 3.5-4 и си готов
Това от плочката ли се прави или чрез въртене на помпата?Защото плочката не сме я бутали както си беше на др помпа така-даже сега все още е с другата помпа с която я взех-а между другото ми се виждат бая ниски оборотите на празен ход-около 600,на предната мисля около 650-700 беше??

![]()
![]()
- dinozab
-
-
Вие плочката ли сменихте или цялата помпа?Иначе порцията гориво за която ти говоря се наглася с местене на самата плочка напред - назад.С въртенето на помпата се коригира аванса 

39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3