Масло на Автоматична кутия !!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- BMW_IS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 98' 523IA
- Мечтае да кара: X6 ///M
- Детайли за колата: Задна броня М5,19'' джанти от М3, Кандидат за 21''!!
Масло на Автоматична кутия !!!
Здравейте колеги , значи смениха ми маслото на автоматичната кутия с някакво масло по странно от старото дет беше,, в смисъл ми се стори като (боза)
, и беше добре 1-2 дни и сега като тръгна сеца някакво като все едно някой те удря отзад
,,, дали е от софтуера на кутията или просто е маслото ? 
edit by модераторския екип:
Следващото Ви мнение, няма да бъде преведено в грамотен вид, а ще бъде изтрито автоматично!

Следващото Ви мнение, няма да бъде преведено в грамотен вид, а ще бъде изтрито автоматично!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Масло на Автоматична котия !!!
Отивай веднага да го смениш това "някакво" масло с точното за твоята кутия, в противен случай следващото ти мнение ще бъде "Търся скоростна кутия" 
Поглеждаш според VIN-а ти каква ти е скоростната кутия тук http://www.realoem.com/bmw/select.do и след това гледаш в този pdf кое точно е твоето масло http://tech.bentleypublishers.com/servl ... pacity.pdf
Ако питаш за тази 523 98-ма, мисля че кутията ти е A5S310Z, а маслото за нея е ESSO LT 71141 и никакво друго.

Поглеждаш според VIN-а ти каква ти е скоростната кутия тук http://www.realoem.com/bmw/select.do и след това гледаш в този pdf кое точно е твоето масло http://tech.bentleypublishers.com/servl ... pacity.pdf
Ако питаш за тази 523 98-ма, мисля че кутията ти е A5S310Z, а маслото за нея е ESSO LT 71141 и никакво друго.
- Biggy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0d '13
- Мечтае да кара: М-power
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Масло на Автоматична котия !!!
Имаше ли някакъв проблем преди това?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: Масло на Автоматична кутия !!!
BMW_IS написа:Здравейте колеги , значи смениха ми маслото на автоматичната кутия с някакво масло по странно от старото дет беше,, в смисъл ми се стори като (боза), и беше добре 1-2 дни и сега като тръгна сеца някакво като все едно някой те удря отзад
,,, дали е от софтуера на кутията или просто е маслото ?
Колега защо не се опиташ да пишеш малко по-грамотно ?!?
Знаеш ли колко по-лесно ще разберат хората какво искаш да кажеш .....
- BMW_IS
- кандидат ентусиаст
-
Ами преди 1-2 дена нямаше проблеми , възможно ли е да е малко маслото в котията защото источиха само 5Л и толкова сипаха
,, мерси колега за инфото за автоматичната котия 

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Маслото за кутията се избира не само според типа и но и според цвета на табелата и
Колега виж си типа на кутията да ли е A5S 310Z или A5S 325Z слез на канал отдолу и виж цвета на табелата.Ако е зелена си направил голяма грешка че си и сменил маслото. Малии как може да има такива некадърни сервизи ве
н яма ли кой да им изсипе един 12 кубиков бетоновоз на сутринта да не могат да си вдигнат криковете вътре. 

Колега виж си типа на кутията да ли е A5S 310Z или A5S 325Z слез на канал отдолу и виж цвета на табелата.Ако е зелена си направил голяма грешка че си и сменил маслото. Малии как може да има такива некадърни сервизи ве

към 8-9 литра трябва да е маслото в кутията по спомен, някакъв аматьорски сервиз ми звучи това 

- adovet
- старши ентусиаст
-
dinozab написа:Маслото за кутията се избира не само според типа и но и според цвета на табелата и![]()
Колега виж си типа на кутията да ли е A5S 310Z или A5S 325Z слез на канал отдолу и виж цвета на табелата.Ако е зелена си направил голяма грешка че си и сменил маслото.Малии как може да има такива некадърни сервизи веняма ли кой да им изсипе един 12 кубиков бетоновоз на сутринта да не могат да си вдигнат криковете вътре
Какво значи ако е зелен
- BMW_IS
- кандидат ентусиаст
-
Ами колега зелена е табелата но маслото не беше сменяно от одавна и си му беше времето да се смени
.

- dinozab
-
-
BMW_IS написа:Ами колега зелена е табелата но маслото не беше сменяно от одавна и си му беше времето да се смени.
Ми колега това значи че кутията ти е с Lifetime Esso LT 71 141 масло била което го дават за целая живот на експлоатация на кутията.Не се сменя

dinozab написа:Ми колега това значи че кутията ти е с Lifetime Esso LT 71 141 масло била което го дават за целая живот на експлоатация на кутията.Не се сменя..... в представителството на БМВ беше към 50+ лв. за литър....
Номенклатурен номер : 83229404328
Описание : ATF ESSO 71141 1000ML
Ед.цена (с ДДС) : 44.56 BGN
- dinozab
-
-
tsb_bg написа:Номенклатурен номер : 83229404328dinozab написа:Ми колега това значи че кутията ти е с Lifetime Esso LT 71 141 масло била което го дават за целая живот на експлоатация на кутията.Не се сменя..... в представителството на БМВ беше към 50+ лв. за литър....
Описание : ATF ESSO 71141 1000ML
Ед.цена (с ДДС) : 44.56 BGN

- BMW_IS
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колега,
много помогна с инфо-то. Не знаех че само се доливало
Мислех, че се сменя, защото не мисля, че има масло за цял живот.
много помогна с инфо-то. Не знаех че само се доливало

Мислех, че се сменя, защото не мисля, че има масло за цял живот.

- adovet
- старши ентусиаст
-
Колеги я кажете четох доста във форума и доста противоречиви мнения.Трябва ли да се сменя това масло.Питах в камор и казаха, че не се сменя.Други от форума казват, че се сменя.В камор казаха само ако има теч или проблем.Казаха ми даже че при някои след смяната почвали проблеми.На мойто няма никакви проблеми включва си перфектно и се чуда дали да го сменям.По съм склонен да не го сменям.
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3