Проблем с паленето Е34 2.5 ТДС
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с паленето Е34 2.5 ТДС
Здравей те.Случая е такъв:Когато е студена или не е палена от повече от 1 час пали трудно.В прозрачния маркуч на горивния фиилтър гледам че има мехурчета (въздух),дори като запали пак гледам че стоят там тия мехурчета.Нафтата пада защото след като дам на контакт и завартя качва нафта едва след 3тия път някаде.Питането ми е следното.От даде идва проблема и какво трябва да напрява.Иначе като я запаля няма проблем.Имам още няколко въпроса но да започна с този.
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Re: Проблем с паленето Е34 2.5 ТДС
Като запали какъв цвят изпушва отзад?
имам предвеид черен ама малко извинете колкото да изгори там неква останала нафта
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Проври целия горивопровод за не плътности и смени тоя прозрачния маркуч той често протича на входа на ГНП.
И аз имах този проблем и подгрявах по 4-5 пъти преди да запаля!
Може да е :
Прозрачният маркуч (както каза колегата) пропуска при входа на ГНП-то
Горивен филтър - недобре уплътнен или е на повечко време
Теч на ГНП
Тези неща оправих аз и понамаля въздуха в системата,но все още има мехурчета и паля на 2 (3) път!
Тези дни като ми остане време ще сменя О-пръстените по горивопровода преди и след филтъра и ще отворя цедката в резервоара и да видя дали маркучето за останала нафта не е късо и не се оттача!
Ако и след това не се реши проблема незнам. Успех
Може да е :
Прозрачният маркуч (както каза колегата) пропуска при входа на ГНП-то
Горивен филтър - недобре уплътнен или е на повечко време
Теч на ГНП
Тези неща оправих аз и понамаля въздуха в системата,но все още има мехурчета и паля на 2 (3) път!
Тези дни като ми остане време ще сменя О-пръстените по горивопровода преди и след филтъра и ще отворя цедката в резервоара и да видя дали маркучето за останала нафта не е късо и не се оттача!
Ако и след това не се реши проблема незнам. Успех

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Сложи един клапан за 10-15лв. ето тук-да не обяснявам надълго и широко и сигурно ще решиш проблема.
Другият вариант е едно дълго търсене откъде може да смуче въздух ,а местата са доста и някои гадни.

- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
zvetiko написа:Сложи един клапан за 10-15лв. ето тук-да не обяснявам надълго и широко и сигурно ще решиш проблема.Другият вариант е едно дълго търсене откъде може да смуче въздух ,а местата са доста и някои гадни.
![]()
И провери помпата в резервоара

Еееее веднага клапан,виж първо да не се запушва цедката на помпата и да не пропуска нафта.Наскоро имах такъв проблем.Точно при помпата се събират боклуците от нафтата и като дигнеш оборотите и се лепат на цедката създава се вакум в системата и забрави да караш нормално.Успех 

пробвай с повече нафта нат 30л и ако почне да пали значи помпа в резервоара
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
titi23 написа:Еееее веднага клапан,виж първо да не се запушва цедката на помпата и да не пропуска нафта.Наскоро имах такъв проблем.Точно при помпата се събират боклуците от нафтата и като дигнеш оборотите и се лепат на цедката създава се вакум в системата и забрави да караш нормално.Успех
Да ,може да провери още 20-30 неща за 5-6дни разглобяване и разбира се ,че ще намери проблема,а може да отиде и в Супердизел-едва ли ще му вземат повече от 1000лв.

Благодаря на всички.Погледнах всички скоби и чсичките бяха хлабави,стегнах ги днес е ОК.Да видим още някой ден дали ще прави проблеми.Аза литрите в резервоара в момента е под 20л но правеше проблем над 20л.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
ddevels написа:Благодаря на всички.Погледнах всички скоби и чсичките бяха хлабави,стегнах ги днес е ОК.Да видим още някой ден дали ще прави проблеми.Аза литрите в резервоара в момента е под 20л но правеше проблем над 20л.
Е 34 ,няма такива проблеми с резервоара(като изключим нивомера) като Е 39 и Е 36 .
+1 за НЕвьзвратния клапан.Тьрси такьв на фирма HOFFER 8мм.Мястото му на монтаж КАТЕГОРИЧНО е м/у помпата и филтьра.Ако го вградиш преди филтьра 1-ят боклук от резервоага ще го направи двупосочен

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Днес пак няма проблем.Трябва да си сменя някои маркучи че ги гледам че са станали много тварди.
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
аз моя съм го сложил на проозрачния курмуч до гнп-то нямам проблеми
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2