Резервоар на Е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Резервоар на Е34

Мнение от slavianko » 15 Юни 2010, 19:05

Колеги утре мисля да смъквам оригиналният резервоар на Е34-ката. Купил съм си перформанс такъв и ще монтирам него в багажника с цел олекотяване. Мисълта ми е някой ако е смъквал Е34-ковия да сподели има ли някви тънкости? В каква последователност става процедурата за по лесно итн.? Ако има някви проблеми по размонтирането то поне да съм потготвен психически :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Re: Резервоар на Е34

Мнение от Stanchev » 15 Юни 2010, 22:34

колега, само да не се окажеш с пластмасов резервоар :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 16 Юни 2010, 1:23

Колеги помагаите,не само Славянко ще сваля резервоар,аз също ще го правя след 2 месеца.
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 16 Юни 2010, 1:43

Stanchev написа:колега, само да не се окажеш с пластмасов резервоар :mhihi:
Да с пластмасов съм. Все пак обаче тоя който съм взел тежи цели 2кг :mhihi: :mhihi: Оригиналният колкото и да е пластмасов е 90л и със всичките планки за захващането, гърловината и ала бала и гаранция ще надхвърли 15кг Та в тоя ред на мисли 10+ килограма надоло за мен е доста доволно ;)
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 16 Юни 2010, 2:17

елементарно е,има две шини отдолу,които са захванати с болтове за гредата под бронята.трябва да се отвори капака в багажника и да се разкачат маркучите и кабелите,и отстрани на гърловината има още един болт,да не го забравиш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 16 Юни 2010, 9:37

kirililiev написа:елементарно е,има две шини отдолу,които са захванати с болтове за гредата под бронята.трябва да се отвори капака в багажника и да се разкачат маркучите и кабелите,и отстрани на гърловината има още един болт,да не го забравиш.
Имаш ли идея колко горе долу тежи цялото това съоражение???

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 16 Юни 2010, 9:51

slavianko написа:
kirililiev написа:елементарно е,има две шини отдолу,които са захванати с болтове за гредата под бронята.трябва да се отвори капака в багажника и да се разкачат маркучите и кабелите,и отстрани на гърловината има още един болт,да не го забравиш.
Имаш ли идея колко горе долу тежи цялото това съоражение???

13кг. е самият резервоар и другите щуротии по закрепването му ,а бе правилно си си мислил че ще надхвърли 15кг. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 19 Юни 2010, 21:41

Има бая маркучета и отдушници :banghead:
Трябва да отвиеш шините и да го пуснеш леко на долу, щото тея маркучи са му от горната страна и са с кофти скобички от тея стиснатите.
Трябва да свалилш и задния подкалник (там малкото парченце) щото част от маркучите стигат до пласмасовото казанче което е за бензиновите пари и седи до гърловината ама от вътре.
После част от маркучите минаваха мисля през няква дупка през гредатаили нещо от сорта.
Абе смъкваш го леко на долу и ще ги видиш сичките неща.
Аз мояита беше седяла цяла зима без бензинова помпа и е текло вътре, и като откачих шините и тва като падна :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Оказа се че имаше поне 50 литра вода :banghead:
Борих се после като прасе с тиква да повдигам и да откачам маркучи и гърловини :banghead: :banghead: :banghead:

А и аз тва упражнение го правих без задна броня, така че тва е улеснило малко нещата ;)
Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 19 Юни 2010, 21:57

Изрода написа: .....
Мерси братле. В понеделник ще я правя тая манипулация и ще го имам в предвид това. Задната броня ще я смъкна със сигурност защото искам и от нея да поодрежа тук там с цел олекотяване :mhihi: :mhihi:

Назад към E34