Съвет за пружини
Модератор: Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Съвет за пружини
Колеги , искам съвет да ми дадете какво да правя в ситуацията ,в която съм сега - преди около 3 седмици ми излезе едната предна пружина през чашката
, беше запряла горе в бумбето,волана започна да тегли силно в същата страна и като съм въртял волана докато отида до сервиза да я вдигнем и видим от какво взе да скърца силно аксесоарния ремък като маневрирам на място.Както и да е оправихме нещата - грундирахме със специален грунд одраната повърхност където пружината бе драла , наново пружината на място и тръгнах да карам ,но с особенно внимание дали няма нещо пак да се случи ...
Стана така ,че от няколко дни започнах да чувам по някога странно клопане и удеве когато пак вдигнахме колата високо се оказа ,че въпросната пружина отново е тръгнала да излиза
колата наближава пробег от 800 000 км и е простено да се случват такива неща или повреди по части никога не пипнати от мен до сега.
Сега доста спешно трябва да взема решение какво да направя ,защото не искам пак да се стига до онова положение , искам да си пътувам сигурно и да си карам както си знам
Искам да сменя чашките и предните пружини с нови ,като искам да отбележа за тези от вас които ще ме посъветват ,че отпред съм с амортисьори Bilstein B4 ,които е безмислено да сменям - работят идеално , не търся голяма твърдост на предницата като на чисто спортно окачване и пружините трябва да са -20 мм от абсолютно стандартните за модефикацията
Дайте съвети с изпробвани продукти и да действам
Георги Пенчев

Стана така ,че от няколко дни започнах да чувам по някога странно клопане и удеве когато пак вдигнахме колата високо се оказа ,че въпросната пружина отново е тръгнала да излиза

Сега доста спешно трябва да взема решение какво да направя ,защото не искам пак да се стига до онова положение , искам да си пътувам сигурно и да си карам както си знам

Георги Пенчев
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Re: Съвет за пружини
Здрасти Пенчев, до няколко дена чакам да дойдат пружини Вайтек - 55/35 и Bilstein B8.
Лични впечатления нямам сега както знаеш съм с нормално окачване, но опит и впечатления имам от колата на Митко - Варна - 55/35 и от една Е30 М и от други колеги които са сложили Вайтек. Също и Зъбчо е с 35/35 на Вайтек и не съм чул някой да каже лошо за тези пружини.
Успех
Лични впечатления нямам сега както знаеш съм с нормално окачване, но опит и впечатления имам от колата на Митко - Варна - 55/35 и от една Е30 М и от други колеги които са сложили Вайтек. Също и Зъбчо е с 35/35 на Вайтек и не съм чул някой да каже лошо за тези пружини.
Успех
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
колата наближава пробег от 800 000 км
Радвам се за тия километри-още 50К и се изравняваме.

преди около 3 седмици ми излезе едната предна пружина през чашката
Този номер не ми е ясно как може да стане.

Каквито и пружини да сложиш (освен M-Technik), винаги идват повече от -20мм. По - кофтите се слягат с времето, по - хубавите държат дълго време, но само -20мм не вярвам да намериш.
Много странен дефект....да не би нещо да не е направено, като хората?
Много странен дефект....да не би нещо да не е направено, като хората?
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Пенчев, надявам се да направиш правилния избор и ако се налага попитай някъде по-специализирани сервизи какви пружини препоръчват за тези амортисьори.... понеже си има значение и то не малко!
Искам да използвам темата за да попитам нещо относно моите пружини... предните са ми черни с по 2 сини черти, а задните черни с по 3 жълти черти... това оригинални пружини ли са или са някакви модификации... преди 3 дни купих нови амортисьори Monroe Reflex и забелязах въпросното нещо...
Искам да използвам темата за да попитам нещо относно моите пружини... предните са ми черни с по 2 сини черти, а задните черни с по 3 жълти черти... това оригинални пружини ли са или са някакви модификации... преди 3 дни купих нови амортисьори Monroe Reflex и забелязах въпросното нещо...
dj_ennsy_1 написа:Пенчев, надявам се да направиш правилния избор и ако се налага попитай някъде по-специализирани сервизи какви пружини препоръчват за тези амортисьори....
Колега ако вземеш нови пружини те ще надживеят няколко смени на амортисьори, така че прецени дали да избираш пружини според амортисьорите или обратно ...
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Жорка, обърни внимание на номер 1 от схемата
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HG51&mospid=47392&btnr=31_0136&hg=31&fg=10
мисълта ми е, че може да се заиграеш със тампоните и със стандартни пружини.
или спортни в комбинация с високи тампони (което не ти го препоръчвам много)
и най-добрия според мен вариант е М-техника (с което беше онова синьото комби с нивомата, което пробва в Пловдив)
мога да съдействам с цени, само кажи какво искаш
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HG51&mospid=47392&btnr=31_0136&hg=31&fg=10
мисълта ми е, че може да се заиграеш със тампоните и със стандартни пружини.
или спортни в комбинация с високи тампони (което не ти го препоръчвам много)
и най-добрия според мен вариант е М-техника (с което беше онова синьото комби с нивомата, което пробва в Пловдив)
мога да съдействам с цени, само кажи какво искаш

на мен ми е излизала пружина ,но рязана , а обикновенна според мен може да излезе само ако гумената част в която ляга пружината там горе е скъсана или износена , но може и да има нещо криво по дължината на макферсона 

абе и аз си мислех, за рязана пружина....ама не ми се вярва, чак такава мизерия
- Penchev
- Сватбаря
-
Пружината колеги е до там уморена ,че диаметъра в горния край е доста повече от това което трябва да бъде и от тук изглежда така сякаш чашката е умаляла
Пружините са оригиналните и им е крайно време май да се сменят.
В монета карам изключително галатно за да няма излишни сътресения в пружината и да може да устиска малко време докато купя някакви пружини.
За нови оригинални по моя ВИН излиза ,че трябва да дам едно 500 лв ,че и отгоре а нещо не ми се нрави тази работа
Тампоните на макферсоните са ми чисто нови на 2 седмици ,както и половината предница.
Stanchev , при това положение какво може да се мисли ? Много ви благодаря за интереса по темата
Георги Пенчев

В монета карам изключително галатно за да няма излишни сътресения в пружината и да може да устиска малко време докато купя някакви пружини.
За нови оригинални по моя ВИН излиза ,че трябва да дам едно 500 лв ,че и отгоре а нещо не ми се нрави тази работа

Тампоните на макферсоните са ми чисто нови на 2 седмици ,както и половината предница.
Stanchev , при това положение какво може да се мисли ? Много ви благодаря за интереса по темата

Георги Пенчев
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Жоре виж обади се на Зъба и виж неговото комби
Возих се около 60 км. и карах неговата кола около 30 км. с пружини 35/35 Вайтек - визия 6 точки, возия - 6 т. Можеш да си направиш поръчка и на 35/00 и идва цената добра. Стои си нивомата при него.
Успех

Успех
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Stanchev написа:дано поне знаеш кой номер тампони си сложил, за да мислиме варианти
Я кажи нещо повече за това което предлагаш

- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
Едни афтърмаркет пружини като KILEN или SUPLEX също биха ти свършили страхотна работа, ако не искаш да смъкваш предницата. Само не се лъжи от някой търговци да купуваш непознати и не изпитани марки пружини, че съм виждал брутални случаи. Няколко случая съм виждал да се чупят намясто 

- Penchev
- Сватбаря
-
bace_martu написа:Едни афтърмаркет пружини като KILEN или SUPLEX също биха ти свършили страхотна работа, ако не искаш да смъкваш предницата. Само не се лъжи от някой търговци да купуваш непознати и не изпитани марки пружини, че съм виждал брутални случаи. Няколко случая съм виждал да се чупят намясто
ОО колега , никога няма да сложа менте пружини на мойта кола

Георги Пенчев
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2