Виско или друг проблем ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- moleo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD 2008 235 hp
- Детайли за колата: М sport
Виско или друг проблем ?
Здравейте колеги, моля за вашето експертно мнение. Преди да споделя евентуалния си проблем, ще спомена, че направих диагностика на колата и всичко е ОК.
От известно време, когато колата е на 90 градуса загряла се появява един неприятен за мен шум при подаване на газ, като свистене от турбо но доста по шумно. Искам да споделя, че колата се гледа изкючително добре и за това направих диагностика при Ясен. Не пуши, освен при подаване рязко до край педала. Не мога да кажа, че усещам спад в мощността или може би съвсем леко. Прегладах колата за течове, няма, прегледах за спукам маркуч -също, но когато се появи ( няма определен период в който да се случва ) съм леко като 280 рейса
. Пак подчертавам, че стрелката не мърда от градусите 90 !
Автомобила е 525 DA 2002г.
Имате ли идеи , предложения, притеснително ли е, нормално ли е ?
НЕ съм пробвал скоро на дълъг път дали ще го прави този " номер "
Благодаря
Прочитайки темите във форума все пак стигнах до извода , че може проблема да е във виското
От известно време, когато колата е на 90 градуса загряла се появява един неприятен за мен шум при подаване на газ, като свистене от турбо но доста по шумно. Искам да споделя, че колата се гледа изкючително добре и за това направих диагностика при Ясен. Не пуши, освен при подаване рязко до край педала. Не мога да кажа, че усещам спад в мощността или може би съвсем леко. Прегладах колата за течове, няма, прегледах за спукам маркуч -също, но когато се появи ( няма определен период в който да се случва ) съм леко като 280 рейса

Автомобила е 525 DA 2002г.
Имате ли идеи , предложения, притеснително ли е, нормално ли е ?
НЕ съм пробвал скоро на дълъг път дали ще го прави този " номер "
Благодаря
Прочитайки темите във форума все пак стигнах до извода , че може проблема да е във виското
- BhO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530da touring
Re: Виско или друг проблем ?
Днес тъкмо и аз обмислях да пусна тема със същият проблем. Появява се точно в големите жеги и като е загряла.
Звука бих го определил като фучене или по точно като турбина на самолет. И е правопорционален на подаването на газ.
На дълъг път също ми го прави като подам газ.
ето едно 530и със същият проблем
http://www.youtube.com/watch?v=Y6IOuFNsosI
Звука бих го определил като фучене или по точно като турбина на самолет. И е правопорционален на подаването на газ.

На дълъг път също ми го прави като подам газ.
ето едно 530и със същият проблем
http://www.youtube.com/watch?v=Y6IOuFNsosI
Последна промяна BhO на 14 Юни 2010, 20:52, променена общо 2 пъти
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Добре де колеги нали виското като зацепи и се върти с оборотите на двигателя...или казано иначе колкото повече газ подавате толкова по бързо се върти... точно тогава се получава това фучене... или аз нещо бъркам
на мен всичко ми изглежда наред... не мисля че това е проблем.

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Виското зацепва в жегите и затова ви вият колите

- moleo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD 2008 235 hp
- Детайли за колата: М sport
мога само да ви благодаря за отговорите 

- BhO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530da touring
Да де ама миналата година поне не си спомням да съм го чувал.
Значи пак има кво да работим в съботата.
11 52 2 249 216 това ми се пада в реалоем струва 140евро без ддс.
Значи пак има кво да работим в съботата.

11 52 2 249 216 това ми се пада в реалоем струва 140евро без ддс.

dinozab написа:Виското зацепва в жегите и затова ви вият колите![]()
![]()
Мисля си, че звука от перката на водния радиатор при зацепено виско трудно може да се сбърка

- dinozab
-
-
tsb_bg написа:dinozab написа:Виското зацепва в жегите и затова ви вият колите![]()
![]()
Мисля си, че звука от перката на водния радиатор при зацепено виско трудно може да се сбърка
Ами не знам просто колегите с комън рейл двигателите доста по-рядко си чуват вискотата поради по-ниската температура на работа на мотора и затова им е чудно.Така че трябва да стане бая жега да им зацепят перките а не като на нас с TDS-сите да ни бучат за щяло и нещяло

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Колеги и при мен го имаше това свистене(цвърчене)при подаване на газ.Не ми правеше толкова впечатление,но сега,като чели не го усещам след като смених виското миналата седмица.Но при мен и когато колата я палих сутрин студена имаше едно леко чукане.Сега нито почукването го има,нито "цвърчи" по-този начин.
- dinozab
-
-
Чакайте сега едно е да цвърчи друго е да вие като от клипа който колегата е постнал по-горе което си е напълно нормално за виско и няма нищо нередно. 

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
dinozab написа:Чакайте сега едно е да цвърчи друго е да вие като от клипа който колегата е постнал по-горе което си е напълно нормално за виско и няма нищо нередно.
Колега от клипа немога да преценя точно,но при мене беше едно неприятно бучене(цвърчене)точно при подаване на газ,както при колегата,което забелязвам сега го няма

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
с това, новото виско, наблюдавай температурата, особено в задръстване...
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Владо написа:с това, новото виско, наблюдавай температурата, особено в задръстване...
Заглеждах я...Сега температура не мърда от средата.Преди по-наклон изтиваше и загравяше бавно сутрин,ма това от термостата

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Виското е, не е проблем.
P.S. А перката на климатика си има съвсем друг звук, доста различен при това. И нейните обороти не се увеличват с подаването на газ.
P.S. А перката на климатика си има съвсем друг звук, доста различен при това. И нейните обороти не се увеличват с подаването на газ.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2