ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от apexs » 06 Юни 2010, 23:24

Имате ЛС :)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Мнение от bau.bg » 07 Юни 2010, 21:56

BMWPOWERRR_ACM не съм съгласен с теб ....ще обясня накратко.

Германия ....магистрали слънце, карай ако искаш с 500 км/ч
Предложиш ли обаче подкуп влизаш в затвора, вземе ли ченге подкуп - влиза в затвора
закони железни, жертви малко ...култура на висота
Всички в този форум се кефят на BMW.... сети се ако ги правеха българите !!

Корупцията убива и държавата и обществото........ убива и нас на пътя !
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

Потребител
Аватар

Мнение от avalonauto » 08 Юни 2010, 11:46

Много се радвам, че полицаите от Черни връх се разкараха, след пускането на кръговото от вчера :) колко разправии и точки на това кръстовище...
парите не ги борим...
[url="http://foxmobilebg.com"]Ксенон, ветробрани, парктроник[/url] | [url="http://rubicon.atspace.com"]Традиционни фолкорни сувенири от дърво[/url] | [url="http://avalon-auto.com"]Немски автоаксесоари от Вюрт (Wurth)[/url] | [url="http://chelebievi-pcheli.com"]Продукти от пчелен мед[/url] | [url="http://thepointstone.com"]Облицовъчни камъни и настилки[/url] | [url="http://avalondesignbg.com"]Уеб дизайн - онлайн магазин[/url]

Потребител
Аватар
Кара: М550Д

Мнение от torre » 11 Юни 2010, 22:24

здравейте,
искам малко съвет относно следната случка ...
по принцип съм от провинцията и днес отивам софия към летището и от цариградско завивам посока летище...не знам точно как се казва булеварда и полицайте с една лада нивичка си седат под сянка ама точно там където аз се включвам в булеварда,който отива към летището и подминавам ги аз и тоа единия в последния момент ми маха с палката ама аз бях на някъде поне наравно с него като извади палката абе...направо си бях подминал и в последния момент спрях и аз будалата :banghead: та...идва тоя един такъв млад и ми вика:документи раути там... и :прозорците на колата къде са затъмнявани? и аз му казвам,че така си е фабрично така е купена от Германия и тоя зима да гледа ръба където свършва фолиото ама то грам не си личи че не е оригинално(пък то ... в софия ми правиха фолиото ама не е от тъмното ами 34%...та е супер малко затъмнено,а аз между другото имам и на челното стъкло ама тоа не се сети,че и там имам :yes: ) и ми вика : ще ти напишем акт за фолиото :dunno: и написаха де.... че съм ограничавал видимостта :mhihi: и имам два въпроса и моля за съвети ....
1. Ако бях ги подминал и да не спра какво става ... след като абсолютно в последния момент ми дига палката !?
2. писах в акта възражение , че стъклата са оригинално затъмнени и колко ще е прословутата глоба :?:
мерси на всички и си фъркайте ... те теа паляци така или иначе си ни мразят щото сме с бмв-та пък аз даже и с провинциална регистрация :roll: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 15 Юни 2010, 9:47

torre написа:мерси на всички и си фъркайте ... те теа паляци така или иначе си ни мразят щото сме с бмв-та пък аз даже и с провинциална регистрация :roll: :driving:

xaxaxaxaxaxa eвала пич :bchug: :bchug: :bchug:
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BMW-744 » 15 Юни 2010, 13:34

За да бъдеш шофьор означава да си едно цяло с автомобила който управляваш, да го усещаш, да го контролираш и да го поддържаш, автомобила се е превърнал в част от нашия живот.
С времето автомобилите ставаха все повече и все повече, оказа се че са нужни закони ....първия ЗДВП мисля че е писан през 60-те години на миналия век, пак тогава на някой му е хрумнало че за да управляваш ти трябва и обучение, после дошла книжката а с нея и всичко останало..... пак през годините на някой му хрумнало че може да се пишат актове, да се взимат пари които да пълнят хазната. На по късен етап /разбирай в зората на демокрацията/ изведнъж се оказало че чрез изнудване на водачите на МПС могат да се докарват добри парички за лични нужди, но колкото повече ставали автомобилите, толкова повече нараствала наглостта.... /разбирай - ставам катаджия за да си храня семейството/ ...... докато в един момент КАТ вече се е превърнала в частна фирма работеща изцяло в интерес не на държавата, не на гражданите си , а в личен интерес / разбирай .... на колегите /.
![/quote]
Много точно казано.Това контролни точки,категории,винетки,всичко е поводи за искане на пари от нас.И е много добре да има такива граждански организации които да помагат реално ,пък било то и само със съвети.Защото при всеобщата мизерия и монополисти(енергото,водното)които ни налагат все нови и нови и по-високи цени на уж" услугите" си не ни трябва и още един монополист КАТ и той да ни налага тормоз по най-различни подли начини(Криеница из храстите,Скок пред колата в последния момент идр.)Така че поздравления за идеята и за помощта която оказвате.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Юни 2010, 16:28

Най-много ми е смешно когато някой каже, че се криели куките.Сякаш са длъжни да напишат 3 киломера преди патрулката да се намали скоростта!Не, че не го има и това де, но въпреки надписите и абсурдните(НЕЗАКОННИ) реклами на Осрам пак си има нарушители!Някои пък искат лятото в 50 градосовата жега на слънце, кукера да е някъде на асфалта и там на припек като змия да чака или някоя заспа да го блъсне(както се е случвало) или да получи слънчев удар! :mhihi: Много ясно, че ще стоят на сенчица и няма да се съобразяват с г-н нарушителя, който решил, че има някакви си права.В България понятието права е силно деформирано от хората!Допреди няколко години никой не знаеше какво е това и всеки беше свикнал, че като го спре куката, каквото каже това ще е.Той коли и той беси.Някои куки злоупотребиха с това, нормално е да има простаци в просташка държава.Но след това хората разбраха, че имат някакви права и решиха, че всичко, което им изглежда гадно е против правата им!Така за щяло и нещяло всеки дрънка, че този нямал право да прави така, онзи нямал право да прави така, а в повечето случаи не знае дали някой има или няма правото за определени действия!
В Америка според вас полицаите не ли ''крият'' в храстите? :shock: Те дафекто не са скрити, просто ги виждаш като приближиш и толкова!В щатите има куп патрулки с по един полицай(или шериф дори), които са паркирали в някоя пресечка, а навсякъде около тях има храсти!Ето това е криене, дори да минеш покрай него не можеш да го видиш!Нарушаваш, той тръгва след теб и те спира!Никой обаче там не се оплаква, че полицията се криела! :mhihi: Ами много ясно, че ще се скрие, нали всеки самоубиец като я види отдалеч и ще намали скоростта, до момента в който не подмине?Там минаваш със скорост от 30 мили над ограничението и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО отиваш на съд!Този орган решава какво ще ти наказанието, парично, общественополезен труд или и двете, или пък нещо друго!Ако превишиш пък с над 50 мили директно отиваш...В ЗАТВОРА!Ето това е ред!Там имат коли по 5000, по 8000 кубика, но никой не кара като Фитипалди, а тези, които се опитват да го правят ПО ПЪТЯ, просто са отказани в доста ранен стадий!
Но полицаят там не взема подкупи ЗАЩОТО му плащат по няколко хиляди долара!За него това е обидно, понеже така принизяваш държавата, която му плаща ДОСТАТЪЧНО!Автора на темата ми казва, че не съм прав.Ами колега, за мен съм си прав, защото и ти да си катаджия издържащ семесйтво с една заплата и ти ще вземаш!Катаджиите тук вземат защото заплатата им е мизерна.Принудени са да стоят в някоя патрулка или в управление докато идат в КАТ и да си рискуват живота всеки ден, а вземат 2 пъти по-малко от колегите си в Румъния, които пък са много по-нагли като спрат някой на пътя!Директно си искат подкуп, ако не дадеш те карат в полицията за ''нещо си'' и могат да ти изгубят така цял ден, дори в крайна сметка да не им дадеш пари, пак ти си преебания.Но ако идеш там, трябва пък да дадеш и на началника им!Как може да ми даваш пример с Германия, че там не вземали? :kuku: Ти знаеш ли колко хиляди евро на месец взема един полицай в Германия?Мисля, че бяха около 4, но не съм на 100% убеден.Както и да е, разликата е ОГРОМНА!
А Катаджиите тук не могат да превъзпитат някой да си смени поведението на пътя!Те не вземат подкуп за пиян шофьор, това няма как да се случи в над 90% от случаите защото колкото и да не ти се вярва са малко или много отговорни.Знам за предлагани и ОТКАЗАНИ суми на катаджии да пуснат човек с алкохол от 300лева!300 ЛЕВА!Това, че са пуснали някой за неправилно изпреварване, липса на винетка, пожарогасител, дори превишена скорост не вреди на никого, понеже българина като олекне с 20 или 50 лева( а теб какво ти пука, че парите отишли в джоба на катаджията, иначе щеше да иде неколкократно по-голяма сума в хазнат ана КАТ и някой щеше да си смучи оттам, а в случая ти си прецакан и без точки), пак го боли и определено гледа да внимава после!Намаля на местата където знае, че може да има полиция!Но после скачай в разпадащото се голфче тройка и, слага фолиото на стъклата за да си мутряга, ремуса да ръмжи отзад ако ще да караш 1.3 и газ по пътя!Манталитета на хората е виновен за много неща!Катаджията нито може да те научи да гледаш, нито да не свириш като селянин в населено място за най-малката работа, нито да спираш на пешеходците, нито да не пръскаш с локвите хората, каму ли пък да ти стане навигатор и да следи дали си примерен!Мен най-много ме е яд да кажем си карам хубаво и настигам коли за да ги изпреваря, но някой си идиот отпред решил, че огледалата са за декор или пък някой в лъскава колица се чуди сега защо да пусне този да го мине и просто ми затварят пътя!Това се е случвало и случва на колегите тук и изобщо по пътя всеки ден!Е пак ли катаджиите са виновни за това?Те ли са виновни когато стоим на път без предимство и се мъчим да се включим в някоя колона, а рядко някой се сеща да ни пусне?Дори в такива случаи задръстват кръстовището и те не могат да минат, но защо да ни пускат, по-добре да са ''отгоре'' те!
Всичко е до нас самите, всеки нарушава понякога правилата, то си е нормално, няма как иначе, но въпроса е да мислим дали застрашаваме някой или не.Ако пък ни хванат, черпим и караме пак с едно наум.Като не става да почерпим ни рисуват и толкова.Всичко друго е ала-бала.Поводи за безборой изписани страници и загуба на време, плюс пари.
Ще ви дам един скорошен пример с колега от форума, който си кара по едно околовръстно на един провинциален път!Колегата МНОГО бърза, гони разписание за самолет и т.н.!Вижда някакво ограничение 50 или 60, не знам точно и си кара със 120 на хубав път.Приближава горичка и точно на върха и излиза катаджия, не се крие, но не може да се види отрано защото като го видиш, радара те е хванал.Нашия човек почва да му мига с дългите за да изтрие евентуално радара, онзи го прави, колегата обяснява, че наистина много бърза, а катаджията дрънка с усмивка стандартните приказки, взема една 20 за почерпка и всички са доволни!По-хубаво ли щеше да е, този колега сега да плати 3-цифрена сума за глобата и да остане без книжката, която му вади хляба за няколко месеца?За мен не е, ако за вас е, можете спокойно да се заяждате с всички катаджии по пътя, да пишете в актовете, че са пияни, че са небръснати, без шапка, без бадж, не се представят и каквото там ви хрумне.Но проблема е прост, който иска да не се занимава изобщо с КАТ, да не нарушава, да си кара като ученичка или като бавноравиващ се и тогава ще ги стигнем американците поне в това отношение.Там на магситрала с 8 ленти за движение (по 4 във всяка посока), всеки си стои в платното и кара със 70 мили в час!Никой не те изпреварва, никой не изпреварваш и толкова.Може да си стоиш с часове пътувайки за някъде и през цялото време да си с едни и същи коли до теб!Там полицаите не вземат рушвети, а за предложен такъв дори може спокойно да идеш зад решетките ако куката реши и всичо по пътя е ''рай''!Но познайте какво, дори с тези мерки и правила за движение, пак има катастрофи и пак има убити по пътя!А шофоьорите като умения са далеч зад Българските.Ние тук просто сме Ганьовци и това ни пречи всичо да ни е наред.АКо малко от малко се замислим за някои неща, ще намалеят на половина жертвите и няма да имаме проблеми с КАТ!
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW120 » 20 Юни 2010, 9:34

Ушев педерас...както искаш го разбирай....
Ебати бълвоча
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 20 Юни 2010, 22:12

И сега последно колегите от СБА да доуточня:
когато не си платиш в 7-дневен срок фиша , той се превръща
във влязло в сила наказателно постановление.

Какво е това НП - как се събира, отнемат ли се с него точки и т.н. ???
Това доуточнение ще е интересно
Мерси предварително
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 21 Юни 2010, 16:22

Колега kriso, това е уточнено някъде мисля на 15-16 страница от тази тема - ползвай търсачката.

Колега BMWPOWERRR_ACM, не съм съгласен, че е редно да се крият на магистралата след завоя зад мантинелата и да дебнат хората, които изпреварват на правата камионите с превишение да кажем от 20 км/ч, да махат, да те карат да се връщаш (което е незаконно), за да не се разходят и да почнат да свиват рамене и да викат - еми кво да правим сега? Аз карах 10 дена в Италия и не видях една полицейска кола спряла на магистралата без причина просто да дебне - има си камери за целта.
Магистралата е безопасен път и всеки там кара по-бързо, но не застрашава околните.
За мен е редно да стоят в населените места, както и го правят, където наистина има опасност. Други такива места са опасни кръстовища, места където често стават катастрофи или където често стават задръствания - там наистина е редно и да се спират и глобяват нарушителните, понеже карането бързо в този участък е опасно.
Също съм против да стоят до някоя крайпътна кръчма с НЕЗАКОННО поставен знак 60 км/ч, да ми показват радара от колата, който няма начин да знам накъде е бил насочен преди 1 минута (това е истински случай - пред мен го обърнаха в другата посока и викат - ей тоз мина бавно), и да викат - кво правим сега? Нали се сещаш, че на такъв, дето ми вика кво правим сега няма как да му повярвам, че радара е сочел към моята кола.
Неслучайно няма камера, поставена на място, където катастрофа не е ставала или на правите на магистралите.
Така че не мисля, че проблема е само в шофьорите. А и мисля че е време да престанат да се оплакват от заплащането - като не им харесва, хора се търсят постоянно за каква ли не работа - ама там ще им искат и да работят...
Touring & windsurf club

Потребител
Аватар
Кара: 530 GT XDrive
Мечтае да кара: 911

Мнение от Cristian » 22 Юни 2010, 15:39

Колеги,

Къде да чета за камерите, че нямам много време!
Днеска отивам в 4-то РПУ с призовка и ме карат да се подпиша кой е карал колата - снимана е със 169 км/час на ХЕПИ Пловдив на магистралата! Аз им казвам, че ще проверя и утре ще отида да им кажа!
Един път пак така ходих /преди 3-4 години/, ама в КАТ, и ги врътнах като после не отидох! Ама тези снощи дойдоха у нас в 21:00 /двама полицаи/ - направо се изумих! Разписвай - викат, призовката!
И кофтито е , че нарушението е на 1-ви април, т. е. няма три месеца от него - доколкото знам има давност три месеца1
Не знам сега к'во да правя?!
Дайте някакъв съвет - да ходя ли утре, адвокат ли да търся... - ще ми вземат книжката, пък не мога без нея!

Сори, ако въпроса не е за тука, ама не мисля в момента...

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 23 Юни 2010, 1:11

Ако бъде заловен човек без книжка да кара кола извън града(малки пътища, където трафика са 4 чайки :mhihi: ) И колата е на мое име ще ми ударят ли някакъв акт или само на шофьора. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW120 » 23 Юни 2010, 17:24

Toneloker написа:Ако бъде заловен човек без книжка да кара кола извън града(малки пътища, където трафика са 4 чайки :mhihi: ) И колата е на мое име ще ми ударят ли някакъв акт или само на шофьора. :dunno:

Aкта е за собственика на колата а този който е без книжка май неква глоба или влизаше в някакъв регистър...
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Мнение от bau.bg » 23 Юни 2010, 17:50

Има разлика дали човека е без книжка, или просто е без документи ..... 300 лв за първото и 20 лв за второто
За собственика на колата също има разлика .....

За призоваването вкъщи с призовката, иди да видиш за какво те търсят.... виж, обади се .... най-малкото ще получиш правилен съвет....
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

Потребител
Аватар
Кара: 530 GT XDrive
Мечтае да кара: 911

Мнение от Cristian » 23 Юни 2010, 18:26

За призоваването вкъщи с призовката, иди да видиш за какво те търсят.... виж, обади се .... най-малкото ще получиш правилен съвет....

Ами аз вече ходих, както съм писал!
Ама днес не отидох, щото като отида втория път трябва да кажа кой е карал!Абе, да идват и да ме закопчеят с белезници, ако искат, няма да ходя пак :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Интересен ми е друг казус: ако кажа, че е карал брат ми, който не живее в България от 10 години к'во ще стане?!
Ще му пратят призовка на последния адрес, който им е известен, т. е. у майка ми и баща ми! И той няма да отиде и после какво? Ще му издадат заповед за напускане на страната ли? Като си дойде да не може да си тръгне :mhihi: Ще ме убие :mhihi:
Въобще какво става, ако не открият този, който съм посочил?

ПП: А иначе, мерси за консултацията по телефона - чухме се с Вас вчера...

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум