Гумички на клапани смяна м40

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Гумички на клапани смяна м40

Мнение от KPETEH » 11 Юни 2010, 10:24

Здравейте. Снощи разбих картера за пореден път, отваря се работа, та искам да сменя ангренажа и гумичките на клапаните, обаче не съм го правил никога. Моля за обеснение по процедурата. За ангренажа искам да видя белезите а за клапаните въпроса е дали трябва да се сваля главата и въобще как се прави цялата операция.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=25
Картинка от реалоем-а.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Re: Гумички на клапани смяна м40

Мнение от 6estaka » 11 Юни 2010, 11:55

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 11 Юни 2010, 15:11

Мерси за снимките. Как се свалят пружините на клапаните?! Имам нужда от напътствия.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 М50 ТУРБО & е28 м20 Турбо
Мечтае да кара: е30 си с безплатен бенз

Мнение от Master™ » 11 Юни 2010, 16:31

KPETEH написа:Мерси за снимките. Как се свалят пружините на клапаните?! Имам нужда от напътствия.

ами ако намериш скоба за клапани или с чука и една тръба ;) . подлагаш нещо под клапана че да не мърда надолу и така ;) с скобата натискаш талерката и вадиш пластинките а с чука бой и те излизат сами ;) но внимавай че хвърчат и понеже са малки трудно се намират :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 11 Юни 2010, 16:33

Добре. Видях я тази скоба в манюъла на кво прилича. Кажете диаметъра на пружините са, за да мога да я направя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 М50 ТУРБО & е28 м20 Турбо
Мечтае да кара: е30 си с безплатен бенз

Мнение от Master™ » 11 Юни 2010, 16:42

3 санта някъде колега. гледай вътрешния диаметър на скобата ти да е към 2см за да може стъблото на клапана и пластинките свободно да си минат и да ги извадиш а и после да ги сложиш ;) исползвай няква шайба с вътрешен диаметър 2см външен не е фатален може и 3-4см
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 11 Юни 2010, 17:14

Да благодаря. Аз намерих в нета некви пружини дето са 1.25 инча което е около 3.1см., така че 3см външен диаметър е това което търся. Клапаните ги знам - около 7.5мм. Пластинките лесно ли се махат? Остава да намеря още чифт ръце да помагат и ще го направя. Като се справя ще пиша кво що. Мерси за мненията.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36
Мечтае да кара: е36

Мнение от xopxe » 11 Юни 2010, 20:05

може да тръкнеш главата и на бордюра пред вас :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tikso123 » 11 Юни 2010, 20:08

Ако ги сменяш без да махаш главата преди да махнеш талерката на някои от клапаните качи буталото горе случаино да не падне клапана на доло .. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xopxe » 12 Юни 2010, 0:00

аз не мога да разбера защо си усложнявате живота

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 16 Юни 2010, 17:14

Направих си скоба за това нещо по снимки от нета, цената и беше към 270 лв :shock: , как ли ще им ги дам само :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 16 Юни 2010, 17:32

Пусни една снимка ако можеш, ще е от полза.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 coupe IS
Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ

Мнение от Dafy » 16 Юни 2010, 22:43

това за гумичките без да свалям главата си го мисля от месец и нещо...
купих си гумички Виктор ренц, гарнитура за капака на клапаните пак Ренц
ама ме е страх да започна ... трябва някой интересен инструмент /крива отверка/ да бръкна през отвора за свеща да не падне някой клапан ... че ще има депресия ...
а и друго си мисля ... една профилактика на главата никак няма да е излишна на тиа 240 к км ... ама да инвестирам в м40 си е пари на вятъра ... и незнам какво да правя ...
дайте идея ...
преди години имах "Жубаро" 1.2 и на него смених гумички без да махам главата, но тук не ми стиска да разглобя ...а и скоба за пружините не намирам ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xopxe » 16 Юни 2010, 22:51

то и аз тва се опитах да обясня с поста по-горе :mhihi: ...все пак шлайфистите взимат по 5-10 кинта на клапан и 30-40 за шлайфа на главата...незнам що си усложнявате животаи се мъчите да направите от пръдня боя,кат не ви е работа :yes:..в повечето случаи измизеряването не е майка на знанието :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 19 Юни 2010, 8:35

Алууу, ко прайте бре, кви са тия 30-40 шлайф глава бре, и тия 5-10 за клапан. Я да ви редим У Пернико, свят ша ви зайде от цени, цяло софийско поле шъ съ изнесе, ще ги уморите вайште майстори от глад тогаз.
Ся за гумички на главата да ви редим малко без да сваляте главата, ама препоръчвам новичка гарнитурка на блока, щот кво става не е истина с 20 год. гарнитура: сваляте свещите, но преди това си намирате въженце ама не найлоново, истинско въже ма тъничко та да може да влиза през дупката на свеща. Муате въжето вътре в цилиндъра и въртите на вала или някоя задна гума или просто прибутвате колата, целта е буталото чрез въжето да натисне клапаните, ама много важно условие - трябва да гледате на къв такт се падат клапаните да не ги :no: , че немам думи после.
Относно свалянето на гумичките може и без да се сваля вала, ма трябва развойна бърза китайска мисъл и развинтена фантазия, та с подръчни средства кат тръба за вода примерно се прави едно приспособение набързо с флекса, прави се шарнирна връзка с куки - опора на вала и за дръжка :mhihi: , нужен инструмент е чук вече, ша стоплите защо.
Ай стига толкоз, че голямо стана, ся ша диря снимка на скобата дет съм си правил :mhihi:

Следваща

Назад към E30