320d 99г - проблем ? трябва ми малко инфо

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Re: дебитомер 320d 99г - проблем ? трябва ми малко инфо

Мнение от xerial » 06 Май 2010, 21:26

Я кажете сега взех дебитомер с последни 3 цифри 527 а стария ми е 468 ... въпроса ми е вкарай и играй :mhihi: или ще се наложи софт манипулация :driving:
Изображение Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 06 Май 2010, 21:33

Отговор 2 е верен :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 06 Май 2010, 21:39

Dimitroff написа:Отговор 2 е верен :mhihi:

Е-е--е не очаквах тоя отговор... Някой да препоръчаш за работа с компУтерА :mhihi:

Лъчо :paranoid: :?:
Изображение Изображение

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 06 Май 2010, 22:19

Който има ДИС и знае как.... но определено иска програмиране

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 06 Май 2010, 22:23

milennyc написа:Който има ДИС и знае как.... но определено иска програмиране

на събора ще идваш ли ?
Изображение Изображение

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 06 Май 2010, 22:26

Колегата е писал по горе.... т.е ДА но в събота

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 09 Май 2010, 23:38

xerial написа:
Dimitroff написа:Отговор 2 е верен :mhihi:

Е-е--е не очаквах тоя отговор... Някой да препоръчаш за работа с компУтерА :mhihi:

Лъчо :paranoid: :?:
Dimitroff,бате в грешка си,колата му е вече препрограмирана и може направо да си натика 527,програмира се само ако стария му е 314 :idea:
:arrow: http://www.air-mass-meter.com/2008/bmw/ ... ng-needed/

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 11 Юни 2010, 13:06

При мен след един месец ходене по мъките и близо 4000км проблема пак се оказа в дебитомера. Новия дебитомер като го закачахме на събора, а и след това в няколко сервиза си даваше живи данни, но не работеше. След като проверих на няколко пъти налягането на вакуума, клапана на турбото, мап сензора и самото турбо, пак се върнах на деботимера. Проверхме на изхода какво напрежение идва и се получи една 0. Сложихме един диод и и пуснахме направо 4.5V на изхода и колата полетя. Сега чакам новия деботимер от колегата "milennyc".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 11 Юни 2010, 15:40

И сега вече няма никъде забиване и е по "работлива" в ниските ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от oTECa » 11 Юни 2010, 15:56

ThE BeAsT написа:И сега вече няма никъде забиване и е по "работлива" в ниските ?

Мда има истина в това. Забиването изчезна, но в ниските имам чуството че все още е малко лагава. Страничните ефекти са, че почна да пуши черно (най-вече при превключване) и да гори доста. Но пък тръгна доста добре, бях забравил за този вървеж през последните 4000км.

П.П. Мерси на колега "milennyc" за диагностиката на събора и за рекламацията. Много коректен.

младши ентусиаст
Аватар

Re: 320d 99г - проблем ? трябва ми малко инфо

Мнение от oTECa » 29 Яну 2011, 18:18

След 10 месеца ходене по мъките проблема си остава. Още миналата година юли месец ходих до Пловдив при колегата "milennyc". Сменихме няколко деботимера и се оказа че не е от дебитомера. На живите данни дава грешка "недостатъчен надув на търбото". Или компа иска някакво налягане, турбото почва да надува, но се получава някаква разлика от около 200 милибара, излиза грешка и разтоварва турбината. След като няколко секунди, като се изравнят исканото и отчетеното налягане, грешката се чисти и турбината тръгва пак да надува.
От тогава смених 1-2 клапана преди турбото, но не се оправи. Вчера си заръчах и оригинален клапан за турбото от Дарукар и след поредните хвърлени 200лв пак няма промяна :banghead: :banghead: :banghead: . Някой има ли си идея от какво може да е, че вече ми свършиха идеите? А и където и да я закачат, навсякаде първо казва дебитомер, после клапан на турбото и като им кажа че не е от това ме гледат така :shock: .

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 29 Яну 2011, 19:04

Да не би да е запекла геометрията?
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW 320d,2001, 136 к.с

Мнение от Sergo » 29 Яну 2011, 19:09

oTECa написа:След 10 месеца ходене по мъките проблема си остава. Още миналата година юли месец ходих до Пловдив при колегата "milennyc". Сменихме няколко деботимера и се оказа че не е от дебитомера. На живите данни дава грешка "недостатъчен надув на търбото". Или компа иска някакво налягане, турбото почва да надува, но се получава някаква разлика от около 200 милибара, излиза грешка и разтоварва турбината. След като няколко секунди, като се изравнят исканото и отчетеното налягане, грешката се чисти и турбината тръгва пак да надува.
От тогава смених 1-2 клапана преди турбото, но не се оправи. Вчера си заръчах и оригинален клапан за турбото от Дарукар и след поредните хвърлени 200лв пак няма промяна :banghead: :banghead: :banghead: . Някой има ли си идея от какво може да е, че вече ми свършиха идеите? А и където и да я закачат, навсякаде първо казва дебитомер, после клапан на турбото и като им кажа че не е от това ме гледат така :shock: .

Колега здравей., може ли малко повече инфо как най-добре да тествам откъде идва това забиване на колата - знам че то вариантите са много - клапан на турбо дебитомер и т.н поне тези могат ли да се диагностицират за да не се налага смяна на всичко - все се каня да отида при Милен но....................като чета при теб за съжаление въпреки всички диагностики май проблема си е останал ?“
Мерси предаврително за инфото !

.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от oTECa » 29 Яну 2011, 23:28

Zagy написа:Да не би да е запекла геометрията?

Колега по-нагоре го бях написал:
oTECa написа:При мен след един месец ходене по мъките и близо 4000км проблема пак се оказа в дебитомера. Новия дебитомер като го закачахме на събора, а и след това в няколко сервиза си даваше живи данни, но не работеше. След като проверих на няколко пъти налягането на вакуума, клапана на турбото, мап сензора и самото турбо, пак се върнах на деботимера. Проверхме на изхода какво напрежение идва и се получи една 0. Сложихме един диод и и пуснахме направо 4.5V на изхода и колата полетя. Сега чакам новия деботимер от колегата "milennyc".

Колата вървеше мноооо. Отделно надувахме акуатора на турбината на 2,5 бара(за да проверим дали акуатора не изпуска). Което означава че турбото си надува.
Колега здравей., може ли малко повече инфо как най-добре да тествам откъде идва това забиване на колата - знам че то вариантите са много - клапан на турбо дебитомер и т.н поне тези могат ли да се диагностицират за да не се налага смяна на всичко - все се каня да отида при Милен но....................като чета при теб за съжаление въпреки всички диагностики май проблема си е останал ?“
Мерси предаврително за инфото !

Колега най-добре намери нялкой приятел със същия модел като твоя и пробвай по метода на пробите и грешките (сменяш дебитомер и пробваш. Ако няма разлика сменяш клапана на турбото и пак пробваш. И така докато се оправи). Щом колата тръгне си купуваш последното нещо дето си сменял и си готов. Иначе има опасност като мен. До момента над 600лв и колата все си забива.
Обикновено е дебитомер или клапан, но при мен не е нито едно от двете.
А ако ходиш до колегата Милен, поне ще ти провери дебитомера и ще ти каже дали е от него. Момчето (поне според мен ) си разбира от работата. Но за моя проблем и той ми каза "разтоварва но незнам от какво е".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от oTECa » 31 Яну 2011, 11:17

Някой знае ли как мога да си изтествам МАП сензора и да проверя дали е здрав????

ПредишнаСледваща

Назад към E46