как да разглобя ангелски очи
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
как да разглобя ангелски очи
колеги как да сваля стаклата на фаровете на е 39 ангелски очи нямят отваряне направо се чупят
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Re: как да разглобя ангелски очи
Трябва да се нагреят доколкото знам. Не съм го правил лично, но пробвай с пистолет за горещ въздух по профила на съклото или фара в печката на 100 градуса и проверявай кога се е изпекъл 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Ето тук има подробно описание със снимки viewtopic.php?t=164097
Провеявай първо важните теми най-горе, ако не намериш това, което търсиш там, ползвай търсачката.
Провеявай първо важните теми най-горе, ако не намериш това, което търсиш там, ползвай търсачката.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
bmw_n00b написа:Трябва да се нагреят доколкото знам. Не съм го правил лично, но пробвай с пистолет за горещ въздух по профила на съклото или фара в печката на 100 градуса и проверявай кога се е изпекъл

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
ivanov 530d написа:bmw_n00b написа:Трябва да се нагреят доколкото знам. Не съм го правил лично, но пробвай с пистолет за горещ въздух по профила на съклото или фара в печката на 100 градуса и проверявай кога се е изпекъл
Румене,ти кога ще си оправиш инфото в профила ?
Ами да се нееба, то от каране не остава време

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Хахахаха, dido-Golf 4 TDI:)....аре бегай от тука бе, ще го спукам от бъзик 

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
Тя оригиналната тема така или иначе вече приключи
ivanov 530d го слага, аз гледах и се притеснявах, колкото да съм съпричастен
То няма да стане както си я мисля, ами нека по-обобщено да споделя за ефекта и манипулацията:
Сменихме само мотора, кутията на въздушния филтър с дебитомера и компютъра разбира се. Предавателните числа на коростната кутия и генерацията са 1:1 при 520 и 523. Различни са диференциала и полуоските - при 520 предавателното число е 3.46, а при 523 - 3.15, това за лимозина. За комбитата съответно 3.64 и 3.23. Дефакто сега си запазих съотношението обороти/скорост както при 520, а колата е по-пъргава от фабрична 523, за сметка на максималната скорост, която така или иначе не ме интересува. Като цяло усещането е все одно откачих каравана от колата. Изстрелва се доволно на всякакви терени, нагорнища и изпреварване вече не се изключват взаимно. Просто се чувства как гумите дърпат/бутат купето без да се тормози двигателя. Пожелавам го на всеки това чувство! Пак да кажа БЛАГОДАРЯ на колегите от Добрич: **Novobraneca, ivanov 530d, mad_presley, Дидо и всички, които станаха съпричастни към проекта!!!

Sesko написа:Аве колега кво напраи да не си сложил м52 б25
ivanov 530d го слага, аз гледах и се притеснявах, колкото да съм съпричастен

Сменихме само мотора, кутията на въздушния филтър с дебитомера и компютъра разбира се. Предавателните числа на коростната кутия и генерацията са 1:1 при 520 и 523. Различни са диференциала и полуоските - при 520 предавателното число е 3.46, а при 523 - 3.15, това за лимозина. За комбитата съответно 3.64 и 3.23. Дефакто сега си запазих съотношението обороти/скорост както при 520, а колата е по-пъргава от фабрична 523, за сметка на максималната скорост, която така или иначе не ме интересува. Като цяло усещането е все одно откачих каравана от колата. Изстрелва се доволно на всякакви терени, нагорнища и изпреварване вече не се изключват взаимно. Просто се чувства как гумите дърпат/бутат купето без да се тормози двигателя. Пожелавам го на всеки това чувство! Пак да кажа БЛАГОДАРЯ на колегите от Добрич: **Novobraneca, ivanov 530d, mad_presley, Дидо и всички, които станаха съпричастни към проекта!!!
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
9 мнения
• Страница 1 от 1