Почистване на MAF сензора (дебитомер)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Re: Почистване на MAF сензора (дебитомер)
Нищо общо няма с е46 320Д
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
martin_g60 написа:Zagy написа:Ще почна верно по 5 лева да ви събирам... бъзикам се![]()
Спрея е много, ще стигне за много дебитомери... няма да сме толкова много народ, колкото бяхме на събора, така че ще се намерим
Единствената такса е, че искам някой да ми донесе прецакан дебитомер.
В неделя съм там на опашката![]()
Екстра

Si non confectus, non reficiat.
- Zagy
- нафтения
-
И аз това щях да пиша - вчера един състезател с картинг е загинал на пистата и няма да има шоу. Аз поне няма да ходя.
- Zagy
- нафтения
-
Снощи чистих дебитомера на една Bora V5 - чакам отзиви от приятелчето. Интересното е, че дебитомера е почти абсолютно еднакъв с моя - единствената разлика е, че неговия няма това U-образно телче отвън.
Като ми се обади да каже как е колата ще ъпдейтна темата - за всички колеги с бензинови мотори
Като ми се обади да каже как е колата ще ъпдейтна темата - за всички колеги с бензинови мотори

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Да сме на ясно (че досега не съм почиствал дебитомер, или сменвал щот карах Мондео мк1 тд до пред 6 месеци)
Не че има бавареца някакви проблеми с обротите, вървежа или разхода на гориво , но искам да пробвам.
Дебитомера е номер 1 на снимката (Щот над него пише нещо за клапанче кое регулира обротите при айдл (когато колата е на место))??

Не че има бавареца някакви проблеми с обротите, вървежа или разхода на гориво , но искам да пробвам.

Дебитомера е номер 1 на снимката (Щот над него пише нещо за клапанче кое регулира обротите при айдл (когато колата е на место))??

- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е60
Колеги, преди малко си почистих дебитомера с контактен спрей от Кауфланд. Ефекта наистина се усеща и като, че ли колата започна и малко повече да реве

- Zagy
- нафтения
-
Принципно не е много хубаво да се чисти с контактен спрей (не че аз първия път не го чистих моя с такова де
) - причината е, че от него остават леки наслоявания по платинената жичка. По-добре ползвай специални спрейове за дебитомери (примерно тоя дето Пацо го е постнал на първата страница) - от тях не остава нищо по жичката.

- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Здравейте колеги,
ще може ли някой да сподели от къде си е купил такъв спрей за почистване на дебитомер. Ходих в Аутоплюс и казаха, че нямат и не се знае кога пак ще имат. Търсих и в някои магазинчета на ул. Цар Симеон, но на повечето ме гледаха странно като им кажех какво търся ...
ще може ли някой да сподели от къде си е купил такъв спрей за почистване на дебитомер. Ходих в Аутоплюс и казаха, че нямат и не се знае кога пак ще имат. Търсих и в някои магазинчета на ул. Цар Симеон, но на повечето ме гледаха странно като им кажех какво търся ...

- Zagy
- нафтения
-
Мани ги тия по Симеон - виждал съм подобни спрейове и по бензиностанции. На мен моя спрей ми го купиха, но не знам откъде - разгледай в по-големите вериги магазини за части и консумативи.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
В сайта за маслата Мотул дават, че снабдяват с такъв спрей дистрибуторите си. Но къде точно в София може да го имат не съм провервал
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
http://plovdiv.burkan.info/479631/Sprei ... enzor.html
Забравете за ВД-40 при дебитомера. Изопропилов алкохол или спрей за чистене на контакти или спрей за карбуратори (и двата спрея трябва да съдържат 95% че и повече изопрпилов алкохол)
Забравете за ВД-40 при дебитомера. Изопропилов алкохол или спрей за чистене на контакти или спрей за карбуратори (и двата спрея трябва да съдържат 95% че и повече изопрпилов алкохол)

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- Zagy
- нафтения
-
Така е - във WD40 и контактния спрей има масло - то остава по жичката, изгаря от температурата и отлага нагар, който е противопоказен на самия процес на почистване. Със спирт може би също ще стане, но не съм пробвал. Чувал съм да чистят и с Меглио, но не бих пробвал.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Малко се поувлечеcfk написа:Работата на двигателя се промени осезаемо, явно вече сместа се дозира по-точно и мотора стана много по-тих с по-малко вибрации

P.s Спрей за карбуратори върши същата работа
- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
- Мечтае да кара: ...вече го кара :)
Нещо и аз се запалих с чистенето на този дебитомер.Почвам да търся за спрейове за дебитомер из Пловдивската област, ако намеря нещо ще пиша...