Антифриза ми изчезва

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Антифриза ми изчезва

Мнение от Nikolay86 » 08 Юни 2010, 12:43

Колеги и аз знам,че си има някакво съотношение за разреждане.Казаха ми,че при смяната на всички неща,ще ми сменят антифриза по-цялата система.Надявам се тия в Дару си знаят работата и няма ми набият чист концентрат,ще го разредят :?: Претесних се... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 08 Юни 2010, 12:48

Nikolay86 написа:....Надявам се тия в Дару си знаят работата и няма ми набият чист концентрат,ще го разредят...

Не се притеснявай там ще го направят както трябва. Можеш да ги питаш за каква минимална температура е направен разтвора, а можеш да се ориентираш и по количеството антифриз което са изписали (1 бутилка е 1.5 литра)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 11 Юни 2010, 19:35

Значи,днес си прибрах колата от Дару,освен маркучите,термостатите,миенето на радядора...ми съобщиха по-рано през деня,че виското ми е за смяна и най-вероятно от него спукало маркичите.Та парите,който бях предвидил за този ремонт се удвойха :mhihi: А по-повод антифриза,бил разреден точно,колкото трябвало :dunno: или използвания антифриз е 1,5L :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от caliostro » 21 Юни 2010, 9:59

пиша в тази тема за да не отварям нова.

за да губи антифриз колата проблемите са различни.
но имам въпрос.

теч от този пластмасов тройник.
няколоко пъти имам проблем с него.
смених го целия ,смених и термостат .
изкара година ,две и пак теч от там.

пластмасата идва директно на главата и и от топлината тези силиконови гарнитурки не издържат.
и започва теч от там.
има ли някакво по друго решение на този проблем?
и могат ли да се намерят гарнитурата /силиконова/ за пластмасовия тройник и силиконовия пръстен за термостата отделно или пак смяна на всичко...?

ако има дискусия по въпроса преди това ще съм доволен и на линк по този въпрос.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Мнение от ivaylo_shack » 22 Юни 2010, 8:47

Много интересна тема, но с оглед на изчетеното до тук ме е страх някои колега да не ме захапе и мен ;) От няколко дни съм собственик на Е39, и по точно 520и и забелязах, че и при мен тече антифриз , и най вероятно е то някой пластмасов тройник или нещо такова. За момента колата е при майстор и чакам резултат! Ако разбера какъв е проблема ще споделя! Но и мен ме интересува уплътненията продават ли се отделно???

А и ощще нещо незнам дали този въпрос е за тук, но съм нов и се надявам че ще ми простите :), необходимо ли е смяна на водна помпа веднага след закопуване на автомобила, като в моя случай внос от вън и по точно италия, това мнение го изказа мои познат каращ БМВ от години?!

А и още един въпрос от лаик, акво е ВИСКО??? Моля не се смейте много ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бмв E60 530d
Мечтае да кара: M5

Мнение от xxx500 » 06 Окт 2010, 23:56

разбира се , че трябва да е разреден в съотношение с вода .Моя съвет е да смениш капачката и ако проблема си остане , сложи течна добавка в казанчето за антифриза като спазваш указанията .Аз слжих немска - 18 лв и ми изчезна тоя проблем .

Предишна

Назад към E39