перка-климатроник,клапа-въздух

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

перка-климатроник,клапа-въздух

Мнение от BorisMW » 07 Юни 2010, 21:04

Здравейте,въпросите са ми 2.
Перката на климатроника(с врътките) си тръгва когато си поиска.Някъде не прави добър контакт.Някой знае ли кабелите и връзките за тая перка-откъде идват и има ли букси(връзки)по пътят до перката?И кой е бушонът за самата перка,че много бушони за тоя климатик?

Другият въпрос е,къде се намира клапата,за топло и студено,която се регулира от врътката под централната конзола(синьо-червено).Как се стига до нея?На жило ли е?
Благодаря
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Re: перка-климатроник,клапа-въздух

Мнение от азззз » 07 Юни 2010, 22:24

бушоните са:16,20,23,31,39,41

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BorisMW » 07 Юни 2010, 22:37

азззз написа:бушоните са:16,20,23,31,39,41

Написал съм го в единственно число?Какво значи това
:dummy:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от IPI78 » 07 Юни 2010, 23:19

Колега даи малко повече инфо,за коя перка става въпрос? Оносно клапата:намира се в прасето,движи се от моторче като получава сигнал от климартоника,към които е вкючена врътката на централната конзола.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Мнение от bmw55 » 08 Юни 2010, 3:45

Колега коя клапа на климатроника или тази по нагоре която се върти за да вкарва въздух отвън или въздух от вътре?
Бъди честен пък да става квото ще

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BorisMW » 08 Юни 2010, 18:47

IPI78 написа:Колега даи малко повече инфо,за коя перка става въпрос? Оносно клапата:намира се в прасето,движи се от моторче като получава сигнал от климартоника,към които е вкючена врътката на централната конзола.

Перифразирам само веднъж,за теб:Колата е под аватара ми,климатроника е с врътките,перката е една-стои зад бъбреците.Кой е бушона за нея??
За клапата-търся тази която затваря прихода на топъл въздух при пуснато парно и врътката под конзолата когато е на синьо!

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 08 Юни 2010, 19:52

BorisMW написа:
IPI78 написа:Колега даи малко повече инфо,за коя перка става въпрос? Оносно клапата:намира се в прасето,движи се от моторче като получава сигнал от климартоника,към които е вкючена врътката на централната конзола.

Перифразирам само веднъж,за теб:Колата е под аватара ми,климатроника е с врътките,перката е една-стои зад бъбреците.Кой е бушона за нея??
За клапата-търся тази която затваря прихода на топъл въздух при пуснато парно и врътката под конзолата когато е на синьо!

С този тон не очаквай много мнения!
Разрови се из форума има много теми за перката на климатика и проблемите с нея!
Има и тема с прикачен файл със схемата на бушоните на български.
Ползвай схемите от www.realoem.com

ПС Не заслужаваш хората да ти помагат - лично мое мнение!
36436
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от IPI78 » 08 Юни 2010, 22:09

BorisMW написа:

Колегата е МНОГО прав!Извинявай но с тази реплика:"Перифразирам само веднъж,за теб....." многа да ти кажа само едно:номера на бушона е 50 кинта!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 coupe M3

Мнение от to6o6o » 09 Юни 2010, 9:45

При мен е 200лв понеже имах подобен проблем :mhihi:
Където има воля, има и път!
ИзображениеИзображение
Има радост в лудоста, която само лудия познава :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BorisMW » 09 Юни 2010, 21:00

IPI78 написа:
BorisMW написа:

Колегата е МНОГО прав!Извинявай но с тази реплика:"Перифразирам само веднъж,за теб....." многа да ти кажа само едно:номера на бушона е 50 кинта!

Извинявай,но какво търся,по ясно в първият си пост,едва ли би могло да го напише някой,да не говорим,че премислям изреченията по 2 пъти,за да са максимално ясен.Щом не съм написал каква е колата,значи има къде да видиш,за да разбереш.За 50 кинта,можеш да ме фанеш и земеш да ме поразходиш някъде :dummy:
Има колеги,които от тези 3 изречения ще разберат за какво питам.Не е нужно да си ти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 09 Юни 2010, 23:11

BorisMW написа:Извинявай,но какво търся,по ясно в първият си пост,едва ли би могло да го напише някой,да не говорим,че премислям изреченията по 2 пъти,за да са максимално ясен.Щом не съм написал каква е колата,значи има къде да видиш,за да разбереш.За 50 кинта,можеш да ме фанеш и земеш да ме поразходиш някъде :dummy:
Има колеги,които от тези 3 изречения ще разберат за какво питам.Не е нужно да си ти.

чакай ги тогава тези колеги да ти решат проблема...с такива коментари далеч ще стигнеш :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 coupe M3

Мнение от to6o6o » 09 Юни 2010, 23:30

Абсолютно е прав колегата с тези отговори и заяжданици колега ще има да си чакашшшшшш :mhihi:
Където има воля, има и път!
ИзображениеИзображение
Има радост в лудоста, която само лудия познава :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 09 Юни 2010, 23:41

BorisMW написа:Здравейте,въпросите са ми 2.
Перката на климатроника(с врътките) си тръгва когато си поиска.Някъде не прави добър контакт.Някой знае ли кабелите и връзките за тая перка-откъде идват и има ли букси(връзки)по пътят до перката?И кой е бушонът за самата перка,че много бушони за тоя климатик?

Другият въпрос е,къде се намира клапата,за топло и студено,която се регулира от врътката под централната конзола(синьо-червено).Как се стига до нея?На жило ли е?
Благодаря
Батенце, чакай да видим дали та разбираме... Демек ти духа горещо в краката, ма горе духа студено и не ти е яко, че имаш "климатроник", ама не можеш да го ползваш ли?
Ако ти дам схемите, ще се оправиш ли? Щото не е от бушон или букса, повярвай ми ;) Перката при твоя климатик трябва да врътка на първа степен успоредно на виското при включването на компресора, ама понеже явно първата ти степен не бачка, пуска втората като стане горещо на фреона и вдигне налягане.
И не са толкова много бушоните ;)
Ся ша ма извиниш, ма с 50лв. нито единия, нито другия проблем можеш да оправиш, ако ще и на цени в Елхово да караш ;)
И пробвай да си премисляш изреченията по 4-5 пъти поне, щото двойното премисляне не е особено достатъчно.

Нали се сещаш колко много играчи се навъдиха с Е36-ици, дето са чували че е голям келепир по форумите.

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 10 Юни 2010, 0:07

Не мисли какво ти е дал форумът, а помисли ти какво си дал за него!
Уважавай хората,които са се опитали да ти помогнат - тук пари не ти взимат.
36436
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BorisMW » 10 Юни 2010, 20:17

vanci88 написа:Не мисли какво ти е дал форумът, а помисли ти какво си дал за него!
Уважавай хората,които са се опитали да ти помогнат - тук пари не ти взимат.

Ти за колко елементарни неща,които са те питали,задаваш въпроси към питащите.
Не те ли дразни да те питат неща,които са ясно написани?Или харесваш разводненото??
Последна промяна BorisMW на 10 Юни 2010, 21:00, променена общо 1 път

Следваща

Назад към E36