въпрос за климатроник
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
въпрос за климатроник
имам 2 въпроса относно климатроник-а на е34.
1во. моята е без и искам да и сложа - лесно ли се намира ?
2ро. ако намеря може ли да се сложи при положение че никога не е имала и за какви пари г/д ще ми го сложат ако сам си намеря нужните части.
1во. моята е без и искам да и сложа - лесно ли се намира ?
2ро. ако намеря може ли да се сложи при положение че никога не е имала и за какви пари г/д ще ми го сложат ако сам си намеря нужните части.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: въпрос за климатроник
климатроник или климатик??????
щото едното е двузонално парно с климатик, а другото си е баш аналогов климатроник който догажда температурата, която е зададена.
щото едното е двузонално парно с климатик, а другото си е баш аналогов климатроник който догажда температурата, която е зададена.

ами в момента колата ми има само парно(двузоново е уш) и духалка .. нито климатик нито климатроник, искам да сложа климатроник.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
forevera написа:ами в момента колата ми има само парно(двузоново е уш) и духалка .. нито климатик нито климатроник, искам да сложа климатроник.
Значи ти трябва подходящия компресор със стойката към мотора, което значи и подходящите тръби в моторния отсек + тръбите до радиатора и радиатора.
Вече вътре в купето всичко е горе-долу универсално, но ти трябва цялото тяло на климатроника, с управлението, модула, турбинката и окабеляването под таблото.
Ако климатроника има автоматична циркулация на въздуха ти трябва също датчика за външния въздух + модула за тази циркулация и окабеляването.
Датчика се монтира на дифузьора, а модула е зад тонколоната в краката на шофьора.
Като цяло за да се направи интервенцията трябва да разглобиш таблото и бронята с маската, и около 2-3 дни свободни ако не си го правил.
Препоръчвам ти като купуваш климатроника да го разглобиш из основи и да го почистиш и ревизираш, защото има клапи които им старее пластмасата, закачат и се чупят. също се чупят и стойките на моторчетата за смесване на въздуха към лицето, та там 99% ще трябва да се измисли побългаряване, с метална планка или нещо от сорта - с лепило не става.
Последна промяна cod-cdbp на 07 Юни 2010, 18:31, променена общо 1 път

а тая цялата работа връзва ли се с компютъра ? ( може да се изсмеете защото нищо не ми е понятно за момента ) 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
кой от всичките компове?

към ЕКУ-то не, от таблото взима сигнал за скоростта на колата това го знам със сигурност.
Другото са захранвания и управление на подгрева на задното стъкло, както и има едно кабелче което ходи до задната духалка която има на врътката един тример който да затваря и клапата към духалката във самия климатроник.
Останалото сам си го смята - външна, вътрешна температура и температурата която се подава през духалките. Датчиците са съответно отвън до клапата за външен въздух, вътре на панела за управление, и от двете страни на тялото, като реално датчиците за боцнати вътре.

към ЕКУ-то не, от таблото взима сигнал за скоростта на колата това го знам със сигурност.
Другото са захранвания и управление на подгрева на задното стъкло, както и има едно кабелче което ходи до задната духалка която има на врътката един тример който да затваря и клапата към духалката във самия климатроник.
Останалото сам си го смята - външна, вътрешна температура и температурата която се подава през духалките. Датчиците са съответно отвън до клапата за външен въздух, вътре на панела за управление, и от двете страни на тялото, като реално датчиците за боцнати вътре.

a горе долу какви пари ще ми излезе цялата тая дандания ( защото преди 4 години ми искаха 3бона)
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
forevera написа:a горе долу какви пари ще ми излезе цялата тая дандания ( защото преди 4 години ми искаха 3бона)
тая цена е меко казано смехотворна.
Каква цена за кое ???
за части + монтаж + свирка от майстора ли?
честно казано не ти препоръчвам да даваш това да го прави човек който не го е правил. Ама изобщо даже не си помисляй.
защото както ти казах включва разглобяване на 1/2 кола минимум, и съответно идва въпроса как ще се сглоби после, ще пасва ли всичком, трябва да се обезвъздуши водната система и тн и тн.
Забравих да ти кажа по нагоре че е хубаво да си вземеш и средните духалки с врътката ако при теб ги няма (препоръчвам да са със светещата врътка

Също пропуснах и допълнителната водна помпа която се монтира при клапите за парното.
Препоръчвам ти и да подмениш всичките О-пръстени по тръбите на водата и на фреона, не струва НИЩО.

цената ти се струва малко ? неможах да разбера
питам щото гледам по форума продават на части е34ки и ми попадна на погледа
23.Двузонов Климатроник - 500лв.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
forevera написа:цената ти се струва малко ? неможах да разбера
3000 лева е прекалено според мен.
500 лева за целия климатроник с компресор радиатор тръби въздуховоди и всичките карантии е приемлива цена.
От там нататъка цената за монтаж не е толкова определяща колкото цената на услугата. да може да струва много но въпроса е да е качествено.
Правил съм го няколко пъти и е меко казано - малка нощна музика.
Като юзър на такъв климатроник мога да кажа само че наистина 24 години по късно климатроника работи, брилянтно.
Смятам понеже последния път само си оправих моторчетата на смесителните клапи, но не го отворих климатроника, да го отворя и да го почистя из основи + целия мокет на колата + боядисване на таблото (нема пари за претапициране

Още инфо - по късно през нощта

намерил съм климатроник от Е34 обаче мотора му е V8 530i :? дали ще стане на 520i 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
forevera написа:намерил съм климатроник от Е34 обаче мотора му е V8 530i :? дали ще стане на 520i
всичко ще стане според мен. освен компресора и по конкретно стойката му към мотора, но това се проверява в реалоем.цоп

- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
преди седмица уредихме брейтън с климатроник
той е човека с най прясно инфо

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
the_gate написа:преди седмица уредихме брейтън с климатроник
честито на печелившите, на останалите успех

Ето и мануала който трепе и зарива с информация (сори на немски е)
http://e38.org/e32/klimaautomatik.pdf

14 мнения
• Страница 1 от 1