ТЕЧЕ БЕНЗИН СЛЕД ЗАРЕЖДАНЕ, ОТ КЪДЕ ?!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

ТЕЧЕ БЕНЗИН СЛЕД ЗАРЕЖДАНЕ, ОТ КЪДЕ ?!

Мнение от yso_2009 » 20 Май 2010, 14:36

Здравейте колеги от скоро съм горд собственик на BMW E39 M52TU BIVANOS 1999год. и след първото зареждане отдолу под резервоара започна да тече направо шуртеше, а след това спря и започна да капе капка по капка след което тотално спря да тече!Въпросът ми е от какво може да е това нещо след като легнах отдолу чучура идваше някъде отгоре над резервоара и подлизваше на него!В резервоара преди зареждането да е имало към 10литра и аз му сипах 20литра!Покарах го 20-тина километра и като спрях пред нас всички беше идеално сухо отдолу лягах и нямаше и следа от бензин!Дали ми е спукан резервоара или някой отдушник нещо запушено има някой тръба да е спукана по - която стига бензина до резервоара?!Ако някой е имал същия проблем ще се радвам да сподели как го е отстранил преди да сваля резервоара!Благодаря на всички отзовали се !Поздрави !!!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Re: ТЕЧЕ БЕНЗИН СЛЕД ЗАРЕЖДАНЕ, ОТ КЪДЕ ?!

Мнение от E30_DK » 20 Май 2010, 17:58

незнам дали ще ти помогна, но да споделя при мен какво беше: купих колата, напълних резервоара до горе и като спрях пред нас под колата се образува локва (нафта в моя случай). Отворих капачкичките под задната седалка за да търся проблема и се оказа, че тече от винта на дясната сонда... след като поиздухах 10-15 литра можеше да се отвори капачката и се оказа, че липсва уплътнението! :shock:
Вдигни задната седалка и виж какво става под капачките - на по 3 винта са. И аз така се бях хванал за главата, а се оказа проста работа :)
Успех с отстраняването на проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 20 Май 2010, 21:38

вдигни задната седалка, свали металните капачки за нивомерите с по 3 винчета са и огледаи дали не е текло от там.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 20 Май 2010, 21:54

Виж на схемата №12 и 15. Вероятно тази тръба ти е проблема.
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yso_2009 » 21 Май 2010, 10:32

pazokolarov написа:Виж на схемата №12 и 15. Вероятно тази тръба ти е проблема.
Изображение

благодаря на всички отзовали се ще прегледам всички и ще пиша !А колегата pazokolarov може ли да ми обясниш как мога да стигна до тази тръба която си ми показал на схемата трябва ли да свялям резервоара или ?!Благодаря !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 22 Май 2010, 10:05

1-во сваляш задна дясна гума. (Подсигури колата допълнително освен крика. Заото тези крикчета са гънат много лесно и при най-малкото мръдване, особенно ако колата не е на мхого равно място.)
2-ро - сваляш кората на калника и тръбите са под нея.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yso_2009 » 05 Юни 2010, 19:45

Здравейте колеги днес свалях и двете сонди по задната седалка и всичко е наред, няма течове никъде, но при сондата при резервоара мирише на бензин, но няма и следа от него, уплътненията са здрави и също до колкото виждам по маркучите няма теч на бензин?!Мислите ли, че може да е от въпросната тръба, за която колегата говори възможно ли е да се стича от там и да тече по резервоара ?!Помагайте колеги, че не ми се захваща със свалянето на резервоара, че като гледам трябва да откача цялата генерация, кардана висящи лагери и направо ме боли главата като си помисля !Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yso_2009 » 06 Юни 2010, 9:25

pazokolarov написа:1-во сваляш задна дясна гума. (Подсигури колата допълнително освен крика. Заото тези крикчета са гънат много лесно и при най-малкото мръдване, особенно ако колата не е на мхого равно място.)
2-ро - сваляш кората на калника и тръбите са под нея.

колега pazokolarov днес ще проверя въпросната тръба, има ли нещо спецефично при свалянето на този подкалник, с нитове ли е занитен към купето след свалянето му ще мога ли да го сложа пак без проблеми и без да го шчупя !Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 06 Юни 2010, 10:40

Колега провери маркучите No12 и No20 и съответно скобите

Изображение

Подкалника се държи на болтче-рапидка No11, пластмасова гайка No12 и пластмасови нитове No13 и No31 които по принцип се сменят

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yso_2009 » 06 Юни 2010, 11:22

tsb_bg написа:Колега провери маркучите No12 и No20 и съответно скобите

Изображение

Подкалника се държи на болтче-рапидка No11, пластмасова гайка No12 и пластмасови нитове No13 и No31 които по принцип се сменят

Изображение

колега благодаря ти за изчерпателния отговор ще сваля подкалника и ще пиша после какво е станало !Поздрави !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yso_2009 » 15 Юни 2010, 17:17

колеги проблема е решен, оказа се по - просто от колкото предполагах, дясната сонда от към резервоара не беше сложена правилно или по точно самото уплатнение на сондата горното не беше наместено правилно а и самия нивомер не беше легнал на правилното място!След 3-4 пъти вадене и наместване накрая се получи !Вече не тече грам и резервоара е FULL :) добре, че не свалих резервоара за нищо, явно стария собственик е пипал нещо и типично за Българина го е развалил !Поздрави на всички отзовали се колеги

Назад към E39