Скромно не-професионално проектче в Е39

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 27 Юли 2009, 22:03

Ето и завършения проект със всичко монтирано звука е 6 нищо,че все още съм с фабрична предна и задна линия по натам ще слагам и добра предна линия,а задната ще се маха :) при първи замервания колата изкара 136ДБ като се има в предвид,че кутията не е правена само за СПЛ а е нещо средно :)))

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Първата и последната снимка са малко не на място,но не се бърка :P\

снимки с сложената кутия днес,че вчера не устана време :D

ентусиаст
Аватар

Re: Скромно не-професионално проектче в Е39

Мнение от sean-john » 06 Май 2010, 19:19

Аз се сетих след близо 1 година да сложа снимки с кутията :mhihi: а и вече съм с плеър с високо волтови изходи,което е още по добре

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

И сега ако може някои да ми предложи предна линия (13см) може двукомпонентна,но да е без филтри (може и със ,но ако някои обясни как се свързват,трябва ли да се прекарват нови кабели) както и не мисля да прекарвам и да връзвам още 1 усилвател (за предната линия) та със две думи ако може plug and play :)) мисля,че все ще се намери нещо аз имам набелязани 1-2 модела ,но все пак се допитвам и до вас.Мерси

п.с. бюджета е 200-300 лв

Потребител
Аватар
Кара: E36 Coupe

Мнение от BUMER-SH » 23 Май 2010, 18:36

Колега браво, добре се е полу4ило,но имам малка забележка ,гледам касата е с цял порт ,и мойта каса на мойто опти е с цял порт по добрия вариянт за каса според мен,та гледам на снимката порта остава кам ламарината на колата а ваздуха няма как да излиза свободно и се забива в лямарината ,имам 4уството ,4е ще ,,харка,, ако така мога да се изразя,та ако ти се занимава да изведеш ваздуха кам отвора на говорителя до кадето се вижда зад подлякатника ,за целта обли4и задната седалка с пд4 или мдф кадето е порта посока говорителя и от странята на порта я сваржи с седлката пак с дарво ,от горе пак така се едно си продалжаваш порта и го извеждаш до подлакатника ,или в такав вариянт нова каса с сащто разположение но порта да ти бие в багажника .За предната линия махаш си колоните и вразваш хубави говорители на тяхно място без да прекарваш усилвател аз в мойто бмв сам с заводски усилвател на alpine отзад в багажника,и предната ми линия се захранва от него ,предполягам 4е и твойто бмв ще има усилвател заводски,като се има предвид 4е с по ново от мойто бмв ,аз сам с 318 ис 1.9 м44 97 година,зака4аш новите колонки на мястото на старите и готово ,кабелите ти са си прекарани ,а ако питаш мен си земи компонентна система с филтри и високите ги ка4и над таблото горе да са ти на нивото на главата като седнмеш в колата ,а филтрите се слагат много лесно ако си земеш компонентна ...мид бас и отделно пишялки ,на филтара ти ще има 6 входа на за мидовете 2 ,за пищялките 2 и за + са и - носа по 1 на филтар свазваш ги и готово ,а и искам да те питам тока ти на колко пада на някой бас тест ,136дб си много добре браво ,и успех с предната линия :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 26 Май 2010, 6:40

Мерси за предложенията :yes: това за "извеждането" на порта към подлакътника го бях чел някъде... но едвали ще го правя защото ще ми вземе още място от багажника... а все пак той малко или много ми трябва пътувам понякога по доста и си ми трябва и някакво багажно отделение... знам че ще е по добре,но и малко място трябва да остане :) иначе заводски усилвател нямам (махнат е),но все ще се измислят някои читави говорители (които да издържат на Оптито) .Кутията преди ми беше наобратно...демек порта беше към подлакътника...но тогава силата ми се струваше 1 идея по слаба и я завъртях по този начин по които е... не съм усетил да "хърка" (все пак от кутията до ламарината в горния край има около 5-6см,а в долния повече от 30см...сложил съм "ограничител" да не се залепя кутията максимално до облегалката)...мерси за инфото за филтрите сега ми стана ясно защо са толкова входовете за кабели :) .Волтажа го бях гледал преди до колко пада,но мина доста време и съм го забравил :) тези дни ще направя 1 "тест" и ще видя до колко слизаше :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 26 Май 2010, 19:37

Днеска замерих волтажа... не съм пускал басс тест,а на една песен с хубавичък бас :mhihi: ... минималното което видях на празен ход беше 13.4 волта

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от trapo » 30 Май 2010, 21:50

Поздравления, колега, за ентусиазмаи аз искам нещо подобно да сътворя в моето е39.
Имам само един въпрос. Понеже до днес бях със Бизнес РДС и със фабричен усилтаел и се чудя като слагам ново СД трябва ли да откача тоя усилвател, как се процедира в този случай.
Благодаря предварително.
BMW Sheer Driving Pleasure

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 30 Май 2010, 22:46

trapo написа:Поздравления, колега, за ентусиазмаи аз искам нещо подобно да сътворя в моето е39.
Имам само един въпрос. Понеже до днес бях със Бизнес РДС и със фабричен усилтаел и се чудя като слагам ново СД трябва ли да откача тоя усилвател, как се процедира в този случай.
Благодаря предварително.

Колега, при теб аудио системата е направена по следния начин. Сигнала от плеара се подава на усилватела и от усилватела се разпределя на говорителите, които при теб са 10. Ти си с Hi-Fi пакет. Ако откачиш усилватела изобщо няма да работят говорителите. Ако искаш само да подсилиш баса, слагай един допълнителен усилвател и един субуфър и готово.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от trapo » 31 Май 2010, 17:28

Искам да сменя всичко по колата, що се отнася до музика, но за първо време ще сложа едно СД/мп3 докъто събера финанси и затова питах как да процедирам. От това, което рабрах за да си сложа ново сд трябва само да си купя буксата преходник от бмв букса към евро букса и съм готов, така ли?
Благодаря предварително.
BMW Sheer Driving Pleasure

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 31 Май 2010, 18:01

Аз не мога да ти отговоря на въпроса,защото моята като я купих вече беше "окастрена" :)) без фабричното ЦД, а си беше със стандартното та тази процедура по заменянето не съм я правил.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 05 Юни 2010, 20:03

trapo написа:Искам да сменя всичко по колата, що се отнася до музика, но за първо време ще сложа едно СД/мп3 докъто събера финанси и затова питах как да процедирам. От това, което рабрах за да си сложа ново сд трябва само да си купя буксата преходник от бмв букса към евро букса и съм готов, така ли?
Благодаря предварително.

Просто режеш БМВ буксата и слагаш Евро , всяко едно преходче от букса към букса , стандарт към втори и тн ти намалява качеството на системата :yes:
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Кола и жена едновременно

Мнение от vlado_882 » 09 Юни 2010, 12:39

има евро букси за всяка марка коли не режи нищо по10 лв са
...

Предишна

Назад към Car аудио и видео