325xi(E92) или 325i(E93) ?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: 325xi(E92) или 325i(E93) ?

Мнение от Sorrow » 31 Май 2010, 9:12

А защо не това самолетче? http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Да, няма X, няма същите екстри, малко по-стар е, няма гаранция, но цената е 2 пъти надолу, а удоволствието от шофирането ще бъде еквивалентно. Все пак взимаш 335i и при това купе, т.е. забравяме "практичната кола". Разхода също не е за подценяване, нищо че имаш сто бона за кола. С тази разлика в цените ще си обиколиш и 4-те желани континента по два пъти ;). Добави и факта, че колата се обезценява светкавично.
Твоят избор наистина е страхотен, но не толкова страхотен, като за 50к отгоре. За съвсем малко отгоре ще имаш 335i и 335d с оглед на актуалните оферти :D.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 31 Май 2010, 12:23

kriso85 написа:
Huku написа:Колата не ми трябва само за "Пловдивския панаир". Трябва да е ОК четири сезона, четири континента.

Тогава за к'во ти е 3-серия. Ниска е.
Има вече 4 вида джипки БМВ.
А за 100к лв. всичките ти влизат в бюджета.
Има доста Х6ци на по 30-40к км. за по 100к лв.

:yes:
Най-умната приказака досега.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 31 Май 2010, 15:50

Koliu написа:
kriso85 написа:
Huku написа:Колата не ми трябва само за "Пловдивския панаир". Трябва да е ОК четири сезона, четири континента.

Умна, умна, колко да е умна :roll: :mhihi: :mhihi: При положение, че "колегата" Ники не харесва джипки, та даже и BMW... Може би само Х6 прави изключение, но още е млад за такава :P :lol:

Към колегата sorrоw, самолетчето е страхотно да /изключвам цвета, не че на Е92 не отива бяло, напротив/, но това, както и Х-драйва и това да е бензин, вече е решено... Та мисълта ми беше, колата трябва да може да се кара спокойно и безпроблемно зимата... Нека колегите с толкова мощни / 335/ тройки да споделят как се справят на сняг, но доколкото си спомням Абсикса се метна зимата на джипка, по принуда?? :roll: ... Явно не са лесни за каране / що ли ми се мотае нещо от сорта на "Това си ходи накъдет си иска"/...

Въпросът ми е по-скоро ако има колега с 335 xi да сподели как се държи зимата...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 01 Юни 2010, 14:58

Sorrow написа:А защо не това самолетче? http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Да, няма X, няма същите екстри, малко по-стар е, няма гаранция, но цената е 2 пъти надолу, а удоволствието от шофирането ще бъде еквивалентно. Все пак взимаш 335i и при това купе, т.е. забравяме "практичната кола". Разхода също не е за подценяване, нищо че имаш сто бона за кола. С тази разлика в цените ще си обиколиш и 4-те желани континента по два пъти ;). Добави и факта, че колата се обезценява светкавично.
Твоят избор наистина е страхотен, но не толкова страхотен, като за 50к отгоре. За съвсем малко отгоре ще имаш 335i и 335d с оглед на актуалните оферти :D.

И аз малко акъл да дам:
Тази меко казано няма същите екстри - тя няма почти нито една от екстрите, за които се доплаща(може да си направите справка конфигуратора на www.bmw.bg)
По-големият проблем - боядисвана е - или поне отзад дифузьора, който при м-пакет е черен, тука е боядисан бял и бъбреците са боядисани черни - може и да е нмямало удари, просто предния собственик да не го е кефило... Но мен лично подобни неща ме карат да погледна за друга кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sorrow » 01 Юни 2010, 19:22

Ми аз като се позачета в екстрите й, няма нещо, което да ми липсва. Един iDrive може би щеше да е добро украшение, но и без него ще тръгне колата. Всичко останало включващо в себе си думите Sport, M и Comfort си го има. Не знам от какво повече има нужда човек.
Освен това за тези 40к разлика са ти поддръжката и бензина за 2-3 г. напред, така че дори и да й има нещо не би представлявало проблем на човек, засилил се на кола за 100 бона.
И като теглим чертата, освен липсата на Х-а, колата едва ли ще се държи по друг начин на пътя. А и тя не се взима за да возиш шефчета, а за да я караш на червено - нещо, което става с волан, педали и евентуално скоростен лост :). Всичко останало са екстри, които я се ползват, я не. И за да не останете с грешно впечатление аз харесвам глезотийките, но в 90% от случаите цената им е неоправдана.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 04 Юни 2010, 22:14

Apassionata написа:
Koliu написа:
kriso85 написа:

Умна, умна, колко да е умна :roll: :mhihi: :mhihi: При положение, че "колегата" Ники не харесва джипки, та даже и BMW... Може би само Х6 прави изключение, но още е млад за такава :P :lol:

Към колегата sorrоw, самолетчето е страхотно да /изключвам цвета, не че на Е92 не отива бяло, напротив/, но това, както и Х-драйва и това да е бензин, вече е решено... Та мисълта ми беше, колата трябва да може да се кара спокойно и безпроблемно зимата... Нека колегите с толкова мощни / 335/ тройки да споделят как се справят на сняг, но доколкото си спомням Абсикса се метна зимата на джипка, по принуда?? :roll: ... Явно не са лесни за каране / що ли ми се мотае нещо от сорта на "Това си ходи накъдет си иска"/...

Въпросът ми е по-скоро ако има колега с 335 xi да сподели как се държи зимата...

Ех леле тая зима и тия БМВ-та :mhihi: :dummy:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 18 Юни 2010, 8:51

Huku написа:Сложил съм ги на кантара, но стрелката наклонява ту в едната посока -ту в другата. С купето 4х4 ще съм супер сигурен на пътя. С кабриото ще "зарадвам" повече хора, както и себе си - знаете защо, но то не е 4х4 и багажника му не побира нищо. И на другия кантар е дали да е от магазина или някоя на 40к с 40к по-евтина.

Поне за последното не мисля, че трябва да се замисляш....нова кола си в гъза бая и от към пари и от към обзлужване. Отиди в Германия и си купи некоя хубава с пълна сервизна книжка и си пей сърце ;)
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93