климатика спря да бачка-помагайте
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: климатика спря да бачка-помагайте
jullydjs написа:Като го закара да го пълнят първо вакумират системата, престоява така малко време и ако не пуска го пълнят
само да ти кажа че го надуват, а не го вакуумират, и мерят налягането дали пада.

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
_65536_kb_sec_ написа:jullydjs написа:Като го закара да го пълнят първо вакумират системата, престоява така малко време и ако не пуска го пълнят
само да ти кажа че го надуват, а не го вакуумират, и мерят налягането дали пада.
Абре еб..х ли го ама имаше таквас галимация

- ivo_io
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 Е53 3.0
Така сега колеги климатика наистина е за пълнене
,но ми казаха че на компресорчето на ролката лагера е за смяна
,свалихме ролката за да набие нов лагер и вече и компресора е за смяна
понеже без да иска е размотал намотката
/по точно била тръгнала,което е странно защото преди да спре си бачкаше/и сега чакаме компресор от някакъв негов познат,койт имал 520 на части с работещ до преди да я удари климатик и утре чакаме да дойде.така че утре ще пиша пак за развитие по темата
п.с.нищо не е надувал да пробва или там каквото и да е

п.с.нищо не е надувал да пробва или там каквото и да е

- ivo_io
- кандидат ентусиаст
-
Така колеги днес ми донесоха обещания компресор,НО
уви оказа се че плочката в която влизат тръбичките не е същата а е завъртяна на обратно
,та въпроса ми е имаме ли някой който да може от двата да направи моя си,или да го заменя с някои колега от форума за такъв като моя естествено с
,помагайте и предлагайте 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Аз ти препоръчвам да си вземеш компресора и да смениш майстора. Ремонта ще ти стъпи по-скъпо ако останеш там. Това е мое мнение.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
_65536_kb_sec_ написа:jullydjs написа:Като го закара да го пълнят първо вакумират системата, престоява така малко време и ако не пуска го пълнят
Само за протокола:
Първо се вакуумира в продължение на минимум 15 мин. Изчаква се на затворена вакуумирана система минимум 15 мин. Ако вакуумметърът падне (по-скоро вдигне

Поздрави,
Д
П.П.: Ако надуеш и чакаш да падне манометъра, при много малък теч има доста да чакаш, докато при вакуума и най-най-най-мъъъъничкия теч се отчита веднага.

Zubcho написа:Аз ти препоръчвам да си вземеш компресора и да смениш майстора. Ремонта ще ти стъпи по-скъпо ако останеш там. Това е мое мнение.
и от мен едно ДА

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Колега, меташ двата компресора на земята, повикай 5 минути неволята, запретваш ръкави и ги почваш сам, прехвърляш от онзи на твоя, няма къде да сбъркаш, качваш го,стягаш и бегаш да пълниш
- ivo_io
- кандидат ентусиаст
-
forevera написа:бушони![]()
не са бушони колега от фреона е,а за компресорите един др.майстор каза че ще направи от 2 та един,но сега не можем да развием болтовете които държат тръбичките

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ivo_io написа:forevera написа:бушони![]()
не са бушони колега от фреона е,а за компресорите един др.майстор каза че ще направи от 2 та един,но сега не можем да развием болтовете които държат тръбичките![]()
Накиснете ги с WD-40, бензин и подобните и ще тръгнат.

- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
оръжейна смазка на спрей, върши чудеса а е и десетина лева

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
kita написа:И моя е така,като го напълня напролет,кара цяло лято,догодина пак.........е така вече 4-5 год.Ходих на 100 места,мериха,оцветител вкарваха ,с ултравиолетова лампа го гледаха и неможаха да разберат от къде тече.Накрая един специалист каза,че по принцип всички херметични съдове текат....Еми,това е положението...иначе в Габрово процедурата е 70-80лв..........ама пък всяка пролет
Странно, не знам кои ви го пълни ама аз моя откакто го напълних преди три лета, защото сменях компресора, не е мръднал и си духа както трябва. Ползвам го редовно,защото на всеки 6 месеца като сменя поленовият филтър- филтъра на климатика и е целият в гняс. Хубаво е да си го сменяте този филтър два пъти в годината- веднъж преди летният сезон и втори път за зимата,защото когато ви е задръстен филтъра, нямате си представа колко се тормози климатика ....
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- ZeRo
- Потребител
-
- Кара: Е39 525 tds touring
Моя климатик не работи защото няма фреон и лампата на климатика въобще не светка.Надух системата с въздух при един майстор и компресора веднага тръгна и лампата си светна.Обаче се оказа че изпуска от някъде и ще трябва да слагам оцветител за да видя от къде точно изпуска . И така за сега още се мъча 

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3