помпичката за чистачките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- animall
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Влака
помпичката за чистачките
Здравейте колеги. След като съм се справил със безброй проблеми, изникнали във връзка с автомобила който притеважам
е39 ТДС днес изникна нов проблем от който пак се сдухах. Въпросната помпичка на чистачките почна да издава странни звуци... до вчера не я чувах сега почна да бучи като луда... дайте някаква идея как да я оправя... системата за измиване ми е с 2-те казачета има течност в тях даже маркучите по цялата система и пръскалките са сменени с чисто нови оригинални. днес заваля дъжд и след като понечих да измия предния прозорец видях струята вода съпроводена със странен звук идващ от към капака на колата. няма какво друго да е освен помпичката. не е изгоряла но вие много неприятно имам чувството, че се чува на десетки километри извън колата. Моля помогнете ако знаете как да я оправя ако не ще се принудя да купувам нова.
С уважение.

С уважение.
Re: помпичката за чистачките
Имаш ли течност за чистачки вътре? Че като свършва течността помпичката почва да свири силно
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Sherman написа:Имаш ли течност за чистачки вътре? Че като свършва течността помпичката почва да свири силно
animall написа:... системата за измиване ми е с 2-те казачета има течност в тях даже маркучите по цялата система и пръскалките са сменени с чисто нови оригинални...
Баш това не го видох
Щом маркучите са му нови значи няма изтичане на течност, което ще накара помпичката да върти като луда...явно турбинката на помпичката си заминава 

- animall
- кандидат ентусиаст
-
ходих до майстора той ми обясни, че било нормално помпата да вие все пак е 11 годишна кола. и ми обясни, че не почва да пръска веднага понеже системата не била вакумирана и течността се връщала малко надолу по тръбите и затова и трябвало секунда зада направи пак налягане и да почне да пръска. така ли е или?
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
animall написа:ходих до майстора той ми обясни, че било нормално помпата да вие все пак е 11 годишна кола. и ми обясни, че не почва да пръска веднага понеже системата не била вакумирана и течността се връщала малко надолу по тръбите и затова и трябвало секунда зада направи пак налягане и да почне да пръска. така ли е или?
е чува се помпата ама чак пък да вие...тоя майстор му кажи да си смени професията

Помпичката ти е за смяна...моята не вие и като пръска веднага...няма лаг 

- animall
- кандидат ентусиаст
-
смисъл лага не е толкова голям ама е дразнещо... по нататъка ще се купува помпичка и така нямам избор... явно няма вариант в който да се отремонтира или прочие
- khaled
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 4.0д
animall написа:ходих до майстора той ми обясни, че било нормално помпата да вие все пак е 11 годишна кола. и ми обясни, че не почва да пръска веднага понеже системата не била вакумирана и течността се връщала малко надолу по тръбите и затова и трябвало секунда зада направи пак налягане и да почне да пръска. така ли е или?
Тоя майстор е за смяна заедно с помпата май

- Alexander Alexandrov
- кандидат ентусиаст
-
А дебита на пръскане на течността същият ли е като преди да почне да вие?
Маса народ напусна селското стопанство и влезе в родния ШОУБИЗНЕС
- iosifff
- Потребител
-
- Кара: 525TDS
- Мечтае да кара: BMW M1 2012
не бързай да я сменяш, отвори я и я изчисти хубаво, ще видиш че е пълна с ръжда и котлен камък, след време ще спре да се върти и моторчето, защото ще е задръстено с боклуци
Iosifff
- animall
- кандидат ентусиаст
-
и дебита е по-малко от преди да почне да вие... е то като почетох из форума ако мога си намеря помпичка за 20лв чисто нова както са писали колегите то по-добре да я сменя... иначе утре ще зема да я разглобя да видя какво става вътре дали може нещо да се почисти да се посмаже та да земе да работи нормално
Ако толкова здраво бръмчи помпата, най-вероятно си отива но вде пак:
Отдолу на щуцера на помпата, който влиза в гуменото уплътнение на казанчето има пластмасово цилиндърче с цедка.
Погледни да не е паднало в казанчето или да се е запушило.
Отгоре на казанчето има един клапан (отдушник) който може да е заседнал. Проери го и него.
Отдолу на щуцера на помпата, който влиза в гуменото уплътнение на казанчето има пластмасово цилиндърче с цедка.
Погледни да не е паднало в казанчето или да се е запушило.
Отгоре на казанчето има един клапан (отдушник) който може да е заседнал. Проери го и него.
Колега, когато започне да бучи помпата значи е тръгнала да заминава и не е много приятно да те остави на пътя при дъжд. Признака за заминало моторче е точно бучене, иначе другото неприятно с тея помпи е, че чистачките понякога остават 5-10см отгоре над нормалното положение и е нужно презацепване на моторчето
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

14 мнения
• Страница 1 от 1