E39, 98, ТДС, потрепервания на колата, не е дюза или помпа
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- XoakuH
- Потребител
-
- Кара: BMW 525 TDS
- Мечтае да кара: X5, M6
E39, 98, ТДС, потрепервания на колата, не е дюза или помпа
Здравейте колеги,
Имам проблем с колицата, който не мога да разбера напълно. Когато колата е в движение проблем няма, но спра ли, и да съм с включен двигател, колата почва да трепери повече от нормалното. Не трепери постоянно ами сякаш е на цикли, трепери, спре, трепери спре. При потреперванията ауспуха "кашля" черен дим. Изчетох къде що има теми във форума, и стигнах до извода, че е или помпата или дюзите. Закарах я на диагностика, платих си 75 лева, обаче помпата си е ок, дюзите също. НИЩО ИМ НЯМА???!!!
Зареждах два пъти на шел, и предположих, че може да е от горивото...за това сложих препарат за дизел и треперенето спря. Обаче тия дни отново се появи, не е толкова силно колкото преди, но пак го има когато колата не е в движение. не съм зареждал с дръго гориво още.
Много е изнервящо, и си нямам грам идея какво може да е...Има ли някой, който да знае как се решава този проблем? Да не е нещо с резервоара или ауспуха?
Имам проблем с колицата, който не мога да разбера напълно. Когато колата е в движение проблем няма, но спра ли, и да съм с включен двигател, колата почва да трепери повече от нормалното. Не трепери постоянно ами сякаш е на цикли, трепери, спре, трепери спре. При потреперванията ауспуха "кашля" черен дим. Изчетох къде що има теми във форума, и стигнах до извода, че е или помпата или дюзите. Закарах я на диагностика, платих си 75 лева, обаче помпата си е ок, дюзите също. НИЩО ИМ НЯМА???!!!
Зареждах два пъти на шел, и предположих, че може да е от горивото...за това сложих препарат за дизел и треперенето спря. Обаче тия дни отново се появи, не е толкова силно колкото преди, но пак го има когато колата не е в движение. не съм зареждал с дръго гориво още.
Много е изнервящо, и си нямам грам идея какво може да е...Има ли някой, който да знае как се решава този проблем? Да не е нещо с резервоара или ауспуха?
- iosifff
- Потребител
-
- Кара: 525TDS
- Мечтае да кара: BMW M1 2012
Re: E39, 98, ТДС, потрепервания на колата, не е дюза или помпа
а като е топла трудно ли пали,
прекъсва ли?
прекъсва ли?
Iosifff
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Колега XoakuH,
1. Не виждам, каква е връзката със зареждането от ШЕЛ. Аз никога не съм зареждал от друг търговец на горива, а колата ми работи и върви перфектно.
2. Казваш, че от диагностиката излизало, че на дюзите нищо им нямало. За "електронна" диагностика ли говориш? Някой от по-компетентните колеги в този форум ми беше обяснявал, че няма как, от "електронна" диагностика да се разбере, дали има проблем с дюзите.
Успех!
1. Не виждам, каква е връзката със зареждането от ШЕЛ. Аз никога не съм зареждал от друг търговец на горива, а колата ми работи и върви перфектно.
2. Казваш, че от диагностиката излизало, че на дюзите нищо им нямало. За "електронна" диагностика ли говориш? Някой от по-компетентните колеги в този форум ми беше обяснявал, че няма как, от "електронна" диагностика да се разбере, дали има проблем с дюзите.
Успех!

- hriskoss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525тдс
Колега как разбраха,че дюзите работят добре,на диагностика показва само умната дюза
- khaled
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 4.0д
И аз смятам, че е дюза
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Горивото и аванса ще са в повече наи вероятно.Колко милиграма дава на празен ход?Колко е аванса и колко иска ДДЕ ?
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Alexander Alexandrov
- кандидат ентусиаст
-
Чакаме ти отговорите. 

Маса народ напусна селското стопанство и влезе в родния ШОУБИЗНЕС
- XoakuH
- Потребител
-
- Кара: BMW 525 TDS
- Мечтае да кара: X5, M6
Колеги ето какво се случи. Свързах се с колегата Se7ven и той направи процедурата по почистване на ГНП-то. Сериозното треперене и кашляне изчезна, за което големи благодарности на колегата. Много си разбира от колата и работата. Остана едно много леко треперене, почти не се усеща. Мисля, че просто някои от тампоните на двигателя са тръгнали да бягат, но не много за сега. Наблюдавам колата за сега и ако изкочи още нещо ще пишем пак. Мисля, че почистването на ГНП помогна много, но ще видим за на пред.
Благодаря на всички за коментарите.
Благодаря на всички за коментарите.
9 мнения
• Страница 1 от 1