помпичката за чистачките

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Влака

помпичката за чистачките

Мнение от animall » 31 Май 2010, 23:29

Здравейте колеги. След като съм се справил със безброй проблеми, изникнали във връзка с автомобила който притеважам :) е39 ТДС днес изникна нов проблем от който пак се сдухах. Въпросната помпичка на чистачките почна да издава странни звуци... до вчера не я чувах сега почна да бучи като луда... дайте някаква идея как да я оправя... системата за измиване ми е с 2-те казачета има течност в тях даже маркучите по цялата система и пръскалките са сменени с чисто нови оригинални. днес заваля дъжд и след като понечих да измия предния прозорец видях струята вода съпроводена със странен звук идващ от към капака на колата. няма какво друго да е освен помпичката. не е изгоряла но вие много неприятно имам чувството, че се чува на десетки километри извън колата. Моля помогнете ако знаете как да я оправя ако не ще се принудя да купувам нова.

С уважение.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: помпичката за чистачките

Мнение от Sherman » 01 Юни 2010, 0:23

Имаш ли течност за чистачки вътре? Че като свършва течността помпичката почва да свири силно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 01 Юни 2010, 12:04

Sherman написа:Имаш ли течност за чистачки вътре? Че като свършва течността помпичката почва да свири силно

animall написа:... системата за измиване ми е с 2-те казачета има течност в тях даже маркучите по цялата система и пръскалките са сменени с чисто нови оригинални...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sherman » 01 Юни 2010, 14:38

Баш това не го видох :mhihi: Щом маркучите са му нови значи няма изтичане на течност, което ще накара помпичката да върти като луда...явно турбинката на помпичката си заминава :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от animall » 01 Юни 2010, 15:13

ходих до майстора той ми обясни, че било нормално помпата да вие все пак е 11 годишна кола. и ми обясни, че не почва да пръска веднага понеже системата не била вакумирана и течността се връщала малко надолу по тръбите и затова и трябвало секунда зада направи пак налягане и да почне да пръска. така ли е или?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 01 Юни 2010, 15:16

animall написа:ходих до майстора той ми обясни, че било нормално помпата да вие все пак е 11 годишна кола. и ми обясни, че не почва да пръска веднага понеже системата не била вакумирана и течността се връщала малко надолу по тръбите и затова и трябвало секунда зада направи пак налягане и да почне да пръска. така ли е или?

е чува се помпата ама чак пък да вие...тоя майстор му кажи да си смени професията :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sherman » 01 Юни 2010, 16:03

Помпичката ти е за смяна...моята не вие и като пръска веднага...няма лаг :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от animall » 01 Юни 2010, 16:14

смисъл лага не е толкова голям ама е дразнещо... по нататъка ще се купува помпичка и така нямам избор... явно няма вариант в който да се отремонтира или прочие
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 4.0д

Мнение от khaled » 01 Юни 2010, 18:16

animall написа:ходих до майстора той ми обясни, че било нормално помпата да вие все пак е 11 годишна кола. и ми обясни, че не почва да пръска веднага понеже системата не била вакумирана и течността се връщала малко надолу по тръбите и затова и трябвало секунда зада направи пак налягане и да почне да пръска. така ли е или?

Тоя майстор е за смяна заедно с помпата май :lol: Аз съм имал и по-стари коли и това с виенето не се бях сещал, че трябва да го има. А това обяснение , че течноста се връщала... то голямо връщане е падало тогава.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexander Alexandrov » 01 Юни 2010, 21:36

А дебита на пръскане на течността същият ли е като преди да почне да вие?
Маса народ напусна селското стопанство и влезе в родния ШОУБИЗНЕС

Потребител
Аватар
Кара: 525TDS
Мечтае да кара: BMW M1 2012

Мнение от iosifff » 01 Юни 2010, 23:34

не бързай да я сменяш, отвори я и я изчисти хубаво, ще видиш че е пълна с ръжда и котлен камък, след време ще спре да се върти и моторчето, защото ще е задръстено с боклуци
Iosifff

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от animall » 02 Юни 2010, 0:20

и дебита е по-малко от преди да почне да вие... е то като почетох из форума ако мога си намеря помпичка за 20лв чисто нова както са писали колегите то по-добре да я сменя... иначе утре ще зема да я разглобя да видя какво става вътре дали може нещо да се почисти да се посмаже та да земе да работи нормално
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 02 Юни 2010, 6:19

Ако толкова здраво бръмчи помпата, най-вероятно си отива но вде пак:

Отдолу на щуцера на помпата, който влиза в гуменото уплътнение на казанчето има пластмасово цилиндърче с цедка.
Погледни да не е паднало в казанчето или да се е запушило.

Отгоре на казанчето има един клапан (отдушник) който може да е заседнал. Проери го и него.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 02 Юни 2010, 10:05

Колега, когато започне да бучи помпата значи е тръгнала да заминава и не е много приятно да те остави на пътя при дъжд. Признака за заминало моторче е точно бучене, иначе другото неприятно с тея помпи е, че чистачките понякога остават 5-10см отгоре над нормалното положение и е нужно презацепване на моторчето
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Назад към E39