Акумулатор в багажника за печка Webasto-TDS!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Re: Акомулатор в багажника за печка Webasto-TDS!

Мнение от IAV » 31 Май 2010, 7:07

kosa4a написа:и моята печка отказа,като я пускам върти само помпата мисля (нещо изцъква и почва да върти за около минута и спира),но печката не пали.долу на резервоара имаше някакъв клапан ли датчик ли,да не е там проблема,
а сега се сетих че нафтата ми е под 20 литра(имам около 12-13 с резерва) и борда ми показва на reichw(range) ---km и най вероятно това ще да е проблема :mhihi: ,та колега виж дали при теб как е :oops: ,под 20 литра стават някакви аномалий с нивомера и борда,които не ги разбирам
още нещо,към оригиналния акумулатор който си изкарваше 12 волта , закачих един обикновен 60 амперов, дали съм направил някоя беля с тази ми постъпка?

Не си направил нищо грешно с по големия акомулатор!
Единственото нещо което ме спира да сложа такъв е ,че не се побира под кората и не ме кефи!
А за нивомера ще ти кажа ,че ако е карана с малко гориво в нея пистата по която върви четеца в резервоара се е износила много на едно място и като е по малко нафтата се чуди какво да покаже на стрелката а борда хептен откача!
И при мен има неква игра с нивомера защото онзи ден както си седеше отведнъж подскочи стрелката ненормално!
Ама не е болка!
BMW Service Team

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 31 Май 2010, 8:06

тая писта с малко водна шкурка и зачистване се оправя :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ама трябва да е много внимателен човек, зашкурва се леко и се зачиства докато не се постигне резултат.
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 31 Май 2010, 18:04

Имайте в предвид че печката няма да тръгне ако има по-малко от 15л. гориво в резервоара и ако над 16гр. мисля за последното по спомен говоря не съм 100% сигурен.

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 31 Май 2010, 19:50

В гаража ми е още оригиналния БМВ акумулатор с напълно читав надпис и изобщо външен вид. Мислях вярно да го изхвърля защото грам ток не държи, но така или иначе още си е при мен. Утре ще го снимам и вечерта ще кача снимка.
Аз си реших проблема с нов корейски, необслужваем, гелче от представителите на Монбат в Люлин. Нещо от сорта на ул.Индира Ганди 1 май беше. Цена по спомен 72лв. Не е 25А а 23А и малко по-малък, но съм уплътнил с подходящ материал и се радвам на печката цяла зима.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 31 Май 2010, 20:12

Евала това е едно добро решение!
Ако не ми изпадне нещо читаво друго май това ще е варианта!
BMW Service Team

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 01 Юни 2010, 21:20

NeoPrint написа:В гаража ми е още оригиналния БМВ акумулатор с напълно читав надпис и изобщо външен вид. Мислях вярно да го изхвърля защото грам ток не държи, но така или иначе още си е при мен. Утре ще го снимам и вечерта ще кача снимка.
Аз си реших проблема с нов корейски, необслужваем, гелче от представителите на Монбат в Люлин. Нещо от сорта на ул.Индира Ганди 1 май беше. Цена по спомен 72лв. Не е 25А а 23А и малко по-малък, но съм уплътнил с подходящ материал и се радвам на печката цяла зима.

Колега, дай координати на тази фирма. Благодаря !
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Юни 2010, 10:48

към автора - пише се акУмулатор
Изображение

Предишна

Назад към E34