Банално!Отново табло...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Re: Банално!Отново табло...

Мнение от ZLATEN » 28 Май 2010, 19:38

BENZINO VN написа:
naskoto003 написа:от табло с малкия дисплей от м50б20 с малък борд към табло от м50б25 с голям борд

не би трябвало да стане-на голямото табло с чек контрола има вход за още една букса,която двайските нямат базово :confused: А филма с окабеляването е голям :yes:

аз затова направо смених цялата инсталация ... и мотора :mhihi:
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 28 Май 2010, 21:26

BENZINO VN написа:
naskoto003 написа:от табло с малкия дисплей от м50б20 с малък борд към табло от м50б25 с голям борд

не би трябвало да стане-на голямото табло с чек контрола има вход за още една букса,която двайските нямат базово :confused: А филма с окабеляването е голям :yes:

няколко грешки...
Първо на 20-ските таблата са с две букси, а на 25-ците са с четери... и второ - филма не е голям-няколко часа работа... най-многото играчка е, че не всички кабели отговарят по цветове на дадените в ЕТМ... налага се проследяване на някои-примерно кабелите от датчиците за спирачките, датчика за темепературата на мотора... и още няколко...
Аз направих този "ъпгрейд"
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 28 Май 2010, 21:28

dj_ennsy_1 написа:
BENZINO VN написа:

няколко грешки...
Първо на 20-ските таблата са с две букси, а на 25-ците са с четери... и второ - филма не е голям-няколко часа работа... най-многото играчка е, че не всички кабели отговарят по цветове на дадените в ЕТМ... налага се проследяване на някои-примерно кабелите от датчиците за спирачките, датчика за темепературата на мотора... и още няколко...
Аз направих този "ъпгрейд"
Изображение

Чек контрола? Той работи ли??
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 28 Май 2010, 21:32

от тебе не очаквах подобен въпрос, но все пак да отговоря - НЕ работи.
Не мисля, че е необходимо да обясняваме защо...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 28 Май 2010, 21:33

dj_ennsy_1 написа:от тебе не очаквах подобен въпрос, но все пак да отговоря - НЕ работи.
Не мисля, че е необходимо да обясняваме защо...

Абе някой му беше пуснал някои от функциите и се беше заиграл да пуска и останалите кабели. Само не помня кой беше. Май в темата за големия борд беше.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 28 Май 2010, 21:37

То става, но там вече съм съгласен, че е играчка... и не само играчка, а и пари!
От къде да започнем... обикновената 20-ска няма нито един от всички датчици, които подават сигнал към чек контрол модула... датчик в разширителния съд на радиатора, в умивалното за стъклото... в стоповете и не само... абе сумати неща са...
Но там вече е съвсем друга работа и според мен-не си заслужава играчката. На мен ми трябваха читави уреди, а не да ми отказва чат-пат икономайзера (чистачките заради с него), въртящия брояч като на лада... и някои други гадни дреболии :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 28 Май 2010, 22:37

dj_ennsy_1 написа:То става, но там вече съм съгласен, че е играчка... и не само играчка, а и пари!
От къде да започнем... обикновената 20-ска няма нито един от всички датчици, които подават сигнал към чек контрол модула... датчик в разширителния съд на радиатора, в умивалното за стъклото... в стоповете и не само... абе сумати неща са...
Но там вече е съвсем друга работа и според мен-не си заслужава играчката. На мен ми трябваха читави уреди, а не да ми отказва чат-пат икономайзера (чистачките заради с него), въртящия брояч като на лада... и някои други гадни дреболии :mhihi:

добре ве мен-4букси са не са три :mhihi: : Написах на човека,че е филм да си сложи такова табло с работещ чек,а не да го има за украса ;) Лично аз с митака_n1 бяхме пробвали да свържем перфектно работещо табло от 535i на моята двайстка-резултата един вход на букса остана без кабел за свързване ;) Сега дали е един или два не съм сигурА-може би си прав че са четири общо :yes: Имаше един пич от нашия форум(не помня точно кой) с двайска,който си беше вързал табло от 25-ца и му работеше чека ;) Човека беше казал че му се е взел акъла докато стане това :confused: Като се замисля наистина не си заслужава ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 29 Май 2010, 11:12

Taблото не съм го сложил за украса, а просто защото трябваше да сменя моето... като това всички уреди да ми работят нормално, на мен ми стига... чек не ми трябва... свикнал съм да си наглеждам колата постоянно.. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 tds 94
Мечтае да кара: M5

Мнение от Bogdan_Nikolov » 29 Май 2010, 20:04

колеги става ли табло от голям борд на малък борд за тдс

Потребител
Аватар
Кара: мукава на 4 колела
Мечтае да кара: e34 М5

Мнение от naskoto003 » 30 Май 2010, 19:29

Колеги, благодаря ви за отговорите! Аз също не се нуждая от чек, ако таблото ще работи нормално и без него - да го взимам и да го мъча... Другия вариант е, понеже аз бъкел не разбирам от жици( надявах се да са взаимнозаменяеми и просто да закача 1-2 букси и да съм готов), някой колега, който разбра какво има предвид dj_ennsy_1 за галимацията около кабелчетата и му се занимава, да удари 1 ръка да го свържем, пък аз после ще почерпя :yes: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 31 Май 2010, 1:34

сега и таблата с чек ще станат кът.
иначе по добре чек-а да си бачка отколкото човек да зяпа празен дисплей.
Тъпо не мислите ли ?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: мукава на 4 колела
Мечтае да кара: e34 М5

Мнение от naskoto003 » 31 Май 2010, 9:36

Ако всички останали прибори ми работят нормално и си виждам дневния километраж, не мисля, че ще ми е проблем да гледам останалата част от дисплея празена :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 31 Май 2010, 10:41

Спокойно, вървят си надписи по него... на немски.... а и на сегашното като нямаш дисплей, какво гледаш? Айде стига вече с тези чекове... тук за друго става дума.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 31 Май 2010, 11:32

Леле изкренно се надявам Мад Пресли колегата да направи нещо по въпроса не след дълго ,защото лятото ще имам пътувания зад граница надалече и много ще ми трябва електроннич брояч за изминато разстояние :help: Някой има ли някаква информация по случая ?

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Юни 2010, 14:19

хммм, май намерих начина за ремонт.
Следват експерименти и ще ви драсна какво е станало :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34